Calator in Bascheti

Croazieră de vis pe Mediterană la un preț de neratat: de la 275 de euro/toate mesele incluse
Croazieră de vis pe Mediterană la un preț de neratat: de la 275 de euro/toate mesele incluse

Tocmai ne-am întors dintr-o croazieră pe Marea Mediterană și vă spunem, sincer, că a fost o experiență unică. Nu ne-am așteptat să fie atât de frumos și de interesant, mai ales că am reușit să vedem 3 țări – Italia, Franța și Spania – într-un timp relativ scurt. Vă spunem, mai jos, tot ce trebuie să știți dacă vă doriți o astfel de aventură.

Vrei să vezi lumea la un preț corect? Cum ar fi să te trezești în fiecare zi în altă țară sau într-un alt oraș? Dacă iubești croazierele sau vrei să încerci o astfel de experiență, îți dăm un pont super tare.

Am fost într-o croazieră pe vasul Costa Smeralda, pe Marea Mediterană. Am vizitat Savona – Italia, Marsilia – Franța, Barcelona – Spania, Palma de Mallorca – Spania și Palermo, Sicilia- Italia și ne-am întors în Roma. Am ales să mergem în croazieră, pentru că ne-am dat seama că putem vedea mai multe orașe, într-un timp scurt, și la costuri rezonabile. Imaginați-vă cum ar fi fost să mergem cu mașina din România, cât timp ne-ar fi luat și cât ar fi costat.

Cât costă? Sunt prețuri speciale cu ocazia celor 75 de ani de Costa Cruises. Prețurile pornesc de la 275 de euro/persoană, cu mesele incluse, dar fără băuturi alcoolice și fără zbor inclus, pentru o cabină simplă, dacă rezervi până pe 10 aprilie. Evident, prețul crește funcție de numărul de nopți, de tipul de cabină ales, dacă optați pentru cabină cu balcon cu vedere la mare sau dacă solicitați servicii extra. De asemenea, prețul crește, dacă doriți un un pachet de masă complet sau dacă vreți o experiență premium.

Vezi AICI cât costă o croazieră cu reducere

Tine minte: poți folosi și codul de reducere: COSTABD50 pentru o reducere suplimentară de 50 de euro/persoană.

Ce nu este inclus în prețul afișat pe site? Zborul până la portul de îmbarcare și taxa de 11 euro de persoană, pe zi, pentru servicii. Pentru biletele de avion, puteți găsi prețuri bune, pentru că sunt mai multe companii aeriene low cost din România care zboară spre Roma, Palma de Mallorca sau Marsilia. Dacă doriți să vă îmbarcați la Savona, unde croaziera are prețurile cele mai bune, trebuie să știți că cel mai apropiat aeroport este cel din Genova, aflat la 40 de kilometri distanță față de port și trebuie să luați un transfer până în portul Savona, locul de unde pleacă nava.

Cum arată vasul? Costa Smeralda este un vas impresionant, un oraș plutitor cu 13 piscine și jacuzzi, 11 restaurante, 19 baruri, zone de recreere, saună și spa, amfiteatre și numeroase magazine. Pont: Micul dejun în cameră este o experiență, pe care trebuie să o încerci. Costă doar 5 euro. Ne-a mai plăcut mult și restaurantul Belavista, care nu este inclus în pachet, dar poți avea acces contra cost sau dacă ești membru C-Club. Bucătăria aici e fine dining.

Ce vezi? 2 sau 3 țări, de la 4 la 8 zile: Italia, Franța, Spania. Noi am pornit din Roma. Sfat: ia-ți o zi sau două înainte sau după îmbarcare ca să vizitezi și Roma.

Vremea. Acum sunt, în medie, 20 de grade. Vremea se va încălzi și mai mult.

Cum ajungi? Am avut zbor București-Roma, apoi transfer timp de o oră, luat de la Costa Cruises, spre portul de îmbarcare Civitavecchia, aflat la 40 de kilometri de Roma. Te poți îmbarca și din Barcelona sau din Marsilia ori din Palma de Mallorca.

Ce am vizitat?

SAVONA – Finalborgo – unul dintre cele mai frumoase orașe ale Italiei, așezare medievală din secolul al-XII-lea, un adevărat muzeu în aer liber. În tur, am avut și masa inclusă la un restaurant traditional în stil medieval – Il Portico Feligno – și am luat parte la un atelier de preparat pesto. Tot în Finalborgo, sunt numeroși producători locali de brânzeturi și de mezeluri și vă sfătuim să luați de aici produse naturale, care merită duse acasă.

SAVONA – ITALIA – este o urbe destul de mică, dar tare frumoasă, care merită explorată la pas, mai ales în zona portului. Are plaje frumoase și un aer relaxant, ,,dolce vita’’ italiană.

MARSILIA – FRANȚA – Portul le Vieux, inima orașului unde sunt numeroase restaurante și cafenele, Le Panier – un vechi cartier al imigranților, considerat unul dintre cele mai pitorești zone ale Franței, Catedrala La Major, Bazilica Notre Dame de la Garde, Muceum – Muzeul Civilizațiilor Europei și ale Mediteranei. Dacă timpul este limitat, pentru că, în jur de ora 16.30, trebuie să fiți pe vas, puteți lua un trenuleț turistic și vă va duce în toate aceste locuri.

BARCELONA – SPANIA – este greu să explorezi Barcelona în doar câteva ore, dar nu imposibil. Noi am reușit să vedem Sagrada Familia, Muzeul de Fotbal al FC Barcelona, aflat vis-a-vis de catedrală și am luat un metrou – 2,40 de euro de persoană călătoria – până în zona Barceloneta, la mare, unde am mâncat la SalMar, un loc situat pe plajă cu prețuri decente.

Ce trebuie să știți? Transferul din port până în oraș costă 13 euro, o bere în supermarket: 1,10 euro, la restaurant – 5 euro, o porți de paella – 15- 20 de euro, tapas – 2 – 8 euro.

PALMA DE MALLORCA – cea mai mare insulă a Spaniei, aflată în topul orașelor unde se trăiește cel mai bine. Ce poți face? Să explorezi orașul la pas, să vezi centrul vechi cu străduțele fermecătoare, să urci la Catedrala din Palma și să iei masa la un restaurant pe plajă. Transferul de la vas în oraș costă 16 euro.

PALERMO – SICILIA, ITALIA – Din Palma de Mallorca până în Palermo, se ajunge cam într-o zi și o noapte de nagivat pe mare. Aici, vasul acostează direct în centrul istoric al orașului, pe care îl puteți descoperi pe îndelete, la pas. Capitala Siciliei este un oraș fascinant, viu, alert, haotic și, în același timp, incredibil de frumos. La fiecare colț de stradă, vei găsi ceva de fotografiat și de admirat.

Palermo are o istorie străveche și păstrează aerul boem al anilor din urmă prin clădirile sale cu o arhitectură impozantă – Catedrala din Palermo, Teatro Massimo, Palazzo dei Normani, Catacombele Capuccinilor – prin bisericile vechi pe care le descoperi la tot pasul, prin haosul din piețele tradiționale și prin străduțele înguste cu rufe atârnate la geamuri.

Bine de știut:

EXCURSII OPȚIONALE PE VASUL DE CROAZIERĂ. Puteți lua excursii de pe vas în toate orașele în care nava se oprește, dar puteți să explorați locurile pe cont propriu, cu mențiunea că trebuie să fiți pe vas la ora care vi se comunică înainte de a coborî de pe navă. Tot de pe vas, puteți lua transfer spre centrul orașelor, care costă între 15 și 19 euro, depinde de locul unde acostează nava. Sunt și transferuri gratuite, în unele porturi, de exemplu, în Marsilia, dar cozile la urcarea în autocare sunt foarte mari. Doar în Palermo, vasul acostează în centrul orașului și nu aveți nevoie de transfer. În fiecare dintre excursiile luate de pe vas, vă va însoți un reprezentant al Costa Cruises.

RĂU DE MARE PE VAS. Dacă aveți rău de mare, ar fi bine să vă luați de acasă pastilele necesare. Valurile nu se simt atât de rău, dar se mai întâmplă să mai fi zile cu vânt sau cu furtună. Sunt pastile de rău de mare și la etajul 6, la recepție, și vi se vor da gratuit.

VREMEA. Pentru această perioadă, să vă luați și haine mai groase, pentru seara, când temperaturile scad. Pe punte poate fi răcoare.

BĂUTURILE. Vă recomandăm să luați pachetul cu băuturi alcoolice incluse, ,,my drinks’’, dacă vreți să vă bucurați de un pahar de vin sau de bere, pentru că prețurile pentru băuturile luate separat sunt destul de mari: 5 euro un pahar de vin/bere.

La pachetul de bază doar cu mâncare, aveți inclus la mese apă și băuturi răcoritoare.

DATELE MOBILE PE VAS. Atenție la datele mobile. Pe mare să le închideți, pentru că se pot conecta la sateliții marini, iar factura finală va fi uriașă și să vă asigurați că aveți limită de cost. Am pătit-o și noi. Pe vas există Wifi contra cost și merge destul de bine.

CÂT TIMP AI SĂ VIZITEZI? Recomandarea noastră este să vă treziți dimineața și să plecați în jur de ora 8 de pe vas, ca să aveți destul timp să vizitați locurile. De obicei, întoarcerea la navă este undeva între ora 16.30 și 17.00.

COPIII PE VAS. Vasul este child friendly – sunt locuri de joacă, restaurant cu meniuri speciale dedicate copiilor și spații generoase destinate doar lor.

APLICAȚIA COSTA. Vă va fi de mare folos – are toate informațiile despre vas, restaurante, excursii, activități la bord, dar și orele de sosire a navei în porturi.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *