Cu hamacul între stânci, probabil, cel mai frumos loc neștiut din România
Cu hamacul între stânci, probabil, cel mai frumos loc neștiut din România

Ce ați spune de o vacanță în România, într-un peisaj de pus în ramă? Să uitați de tot și de toate. Să vă  relaxați și atât! Vă arătăm azi un un loc tare fain, numai bun de… făcut nimic. Doar să stai în hamac și să visezi la ale tale.

Privită de jos, imaginea hamacelor suspendate între stânci ți se pare ireală, de poveste. Te uimește și nu prea îți vine să crezi că avem în România asemenea ”minuni” neștiute. Atunci când ești însă, sus, când stai chill în hamacul tău agățat, la aproximativ 200 de metri înălțime, simți că ai lumea la picioare.

La propriu! Și nu exagerăm cu nimic. E genul acela de experiență de care ai atâta nevoie ca să-ți încarci bateriile, cu adevărat, după un an agitat și chiar și după o vacanță în care mai mult ai alergat în loc să te bucuri de natură, de timp… de tine.

Pozele sunt cât se poate de reale și sunt chiar din România, de la Baia de Fier. E visul devenit realitate al lui Gabriel Dan Chiriac, antrenor de alpinism, recordmen european la parașutism. Împreună cu echipa lui de oameni faini tare de la White Wolf Club, a avut ideea aparent ”nebună”, dar cu un rezultat fabulos, de a agăța de cabluri, între stânci, câteva hamace, într-una dintre cele mai pitorești locuri din România. Așa a apărut proiectul ”La hamace între stânci”, prin care Gabi și echipa lui și-au dorit să-i atragă pe tineri să facă mișcare și sporturi montane.

Cu alte cuvinte, e și cool, e și chill, și petreci timp în natură. Practic, hamacele suspendate se află la capătul unui traseu de via ferrata, cu intrare de la Peștera Muierilor. E singurul loc din lume unde iubitorii de senzații tari și de relaxare la înălțime se pot bucura de experiență pe tot parcursul anului, chiar și iarna, și nu doar cu ocazia unor festivaluri de gen.

CUM AJUNGI LA BAIA DE FIER?

Din București: Pitești, Râmnicu Vâlcea, Horezu, Baia de Fier (3 ore și 30 de minute)

Din Cluj: Aiud, Sebeș, Jina, Obârșia Lotrului, Rânca, Baia de Fier (4 ore și 40 de minute)

Din Timișoara: Lugoj, Hațeg, Petroșani, Bumbești Jiu ( 4 ore și 30 de minute)

CÂT COSTĂ?

Ca să aveți parte de experiența unică în hamace, la înălțime, trebuie să știți că trebuie să faceți o gașcă de minim 4 persoane. Rezervările se fac cu minim două săptămâni înainte, iar dacă și vremea ține cu voi, aveți liber la relaxare și adrenalină. De reținut că totul este super safe, hamacele fiind asigurate extrem de bine. Aveți nevoie doar de curaj și puțină condiție fizică. Pentru rezervări, accesați pagina de Facebook White Wolf Club sau sunați la numărul de telefon: 0766.332.309

UNDE TE CAZEZI?

Există mai multe pensiuni în zonă, dar noi am înnoptat la Pensiunea Tobo, o oază de liniște, care se află la doar 700 de metri de atelier. Cât costă vezi AICI!

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook