
Vrei o vacanță altfel? Să te relaxezi și să ai parte de liniște cât cuprinde? Atunci insula Kefalonia din Marea Ionică a Greciei este locul potrivit pentru tine. Este natură pură, sălbăticie, zeci de plaje ireal de frumoase, izolate, cu apă turcoaz, unde, dacă ajungi, vei fi surprins să vezi că întreaga plajă îți aparține. Atât de pustiu este. Kefalonia este pentru cei care vor să scape de viața de zi cu zi și care vor să descopere un colț de rai, departe de locurile prea turistice și aglomerate, mai ales că aici se află și una dintre cele mai frumoase plaje din lume: Myrtos Beach.
KEFALONIA – COLȚUL DE RAI ASCUNS ÎNTRE INSULELE MĂRII IONICE
Unde? Grecia, Marea Ionică
Ați fost în Kefalonia? Încearcă și experiența acestei insule grecești de poveste. Nouă ne-au plăcut tare mult peisajele de vis pe care le găsești aici, atmosfera relaxantă pe care ți-o oferă cea mai mare insulă a Mării Ionice (are în jur de 800 de kilometri pătrați), dar și zecile de nuanțe de turcoaz, albastru, verde ale apei, greu de descris în cuvinte. Să nu mai spunem despre peisajele dramatice create de munți, sătucele idilice și colorate, mâncarea cu gust, făcută ca în anii din urmă, și am putea continua. Kefalonia nu este atât de turistică așa cum ați putea crede, dimpotivă, nu sunt atât de mulți vizitatori și tocmai acest lucru îți oferă un crâmpei autentic din viața adevărată a grecilor.
MYRTOS BEACH – CEA MAI SPECTACULOASĂ PLAJĂ DIN LUME, SIMBOLUL KEFALONIEI
Unde? Regiunea Pylaros, coasta de nord vest a Kefaloniei
Myrtos Beach este considerată cea mai spectaculoasă plajă din lume și în top 30 cele mai frumoase plaje, așa este denumită de mai multe reviste faimoase de travel din lume și fix asta ne-a spus și ghidul. Și, pe bună dreptate, căci este ireal de frumoasă: milioane de pietrice albe ca laptele, ape turcoaz deschis care își schimbă culoarea spre albastru electric, totul înconjurat de stânci dramatice, de 900 de metri înălțime, care par că se prăvălesc în mare și desenează peisaje de poveste. Aici, a fost filmată și celebra peliculă ,,Mandolina Căpitanului Corelli”, cu Penelope Cruz și Nicolas Cage.
Poți admira plaja de sus, de la înălțime, sau poți cobori spre mare, cu mașina, pe un drum îngust. Sunt două puncte de belvedere: drumul dinspre Argostoli spre Divarata sau drumul dintre Assos și Fiskardo spre Divarata.
Alte plaje de poveste din Kefalonia
Dacă tot sunteți aici, ați putea încerca să vedeți câte o plajă în fiecare zi. Să nu ratați: Kamari, Fteri, Amidi, Petani, Kalamia Beach și Antisamos Beach.
Știați că: Din Kefalonia, este originar bunicul marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale?
Cum ajungi?
Noi am ales să zburăm spre Kefalonia. Există curse directe din București, cu durata de o oră și 30 de minute. Este un zbor pe săptămână, sâmbăta, cu destinația Kefalonia. Poți ajunge ușor și din Zakynthos, cu feribotul, costă 10 euro de persoană un drum. Feribotul îl poți lua din portul St. Nikolaos spre Kefalonia.
Unde te cazezi?
Noi am ales stațiunea Lassi, aflată în apropierea capitalei insulei, Argostoli, la trei kilometri distanță. Este o localitate micuță, aflată pe malul mării, liniștită, cu plaje aproape pustii. Găsești aici golfuri cu stânci albe, cu ape ireal de limpezi, unde poți fi doar tu la plajă; există în zonă și piscine naturale. Trebuie să știți că locurile sunt sălbatice și nu sunt amenajate. Ne-am cazat la Lassi Hotel, o locație de trei stele, cu deschidere la mare, cu raport preț-calitate tare bun, aflată foarte aproape de plajă. VEZI CÂT COSTĂ AICI!
Unde mănânci?
Sunt multe taverne unde puteți încerca delicatesele grecești, dar nouă ne-a plăcut tare mult la Kamazoules, o mică afacere de familie, situată la malul mării. Mâncarea este delicioasă, autentică grecească, preparată pe loc, tocmai de aceea trebuie să aveți ceva răbdare până vin felurile comandate.
Închiriere mașină: Insula este destul de mare și vă recomandăm să vă rezervați mașină de închiriat din timp, pentru a obține un preț bun, cam 25-30 de euro pe zi. În sezon, prețul se dublează și chiar și așa cu greu veți găsi mașini disponibile. Dacă nu închiriezi mașină, se pot face tururi de o zi ca să descoperiți Kefalonia. Costă în jur de 35 de euro de persoană.
Cât costă?
Un sezlong costă 6 euro, o salată cu brânză feta 6 euro, o bere la supermarket de la 1.20 la 2.40, o apă mică 50 de cenți.
Obiective turistice în Kefalonia
Satul Fiskardo – sau Saint Tropez-ul Greciei, așa cum mai este denumit, este un fost sat de pescari și singura localitate din Kefalonia, care a supraviețuit fără mari pagube cutremurului devastator din 1953. Este locul unde vin vedetele lumii să se relazexe. Au fost aici Tom Cruise, Demi Moore, George Clooney și lista este mult mai lungă.
Satul Asos – are un aer venețian, cu case colorate, înconjurate de pini maiestuoși și de dealuri înalte, aflate într-un mic golf creat de Marea Ionică, la 35 de kilometri distanță de capitala Argostoli. Este un loc de neratat dacă ajungeți în Kefalonia și, neapărat, să încercați aici calamarii prăjiți, sunt specialitatea zonei. Tot în Asos, pe culmea unui deal, se află și un castel venețian construit în 1593.
Peștera Drogarati se află de 40 de minute de Argostoli, la 120 de metri deasupra nivelului mării. Are o adâncime 95 de metri și o vechime de peste 2 milioane de ani. Veți fi uimit de acustica acestei caverne, aici, în anii din urmă, fiind ținute numeroase concerte. Stalactitele și stalagmitele creează un spectacol vizual ireal, fiind dispuse în diferite mărimi, forme și culori.
Lacul Melissani și Sami – Lacul subteran Melissani, considerat în mitologie ca peștera nimfelor, a fost descoperit abia, în 1951, când tavanul unei peșteri s-a prăbușit. Trebuie să vii aici cu o barcă în mijlocul zilei când soarele pătrunde în peșteră prin gaura imensă din tavan și împrumută apei o nuanță albastru-cerneală. Să vizitați și satul Sami, de pe coasta de est a insulei, unul dintre cele trei principale porturi ale Kefaloniei.
Insula Itaca – Din Kefalonia puteți merge într-o excursie de o zi în celebra insulă Itaca, insula lui Ulise din Odiseea lui Homer.
Când să mergi în Kefalonia?
Cel mai bine ar fi să vă rezervați din timp bilete pentru luna septembrie, când vremea este bună și poți avea parte de cele mai frumoase apusuri de soare.
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.