Calator in Bascheti

Italia? Nu. E România. Cea mai frumoasă grădină turistică și-a deschis porțile
Italia? Nu. E România. Cea mai frumoasă grădină turistică și-a deschis porțile

Ține minte acest loc pentru vacanța ta în România! Cea mai frumoasă grădină turistică din România s-a deschis, sezonul acesta, oficial, săptămâna trecută. Se numește I Giardini di Zoe și, chiar dacă te va duce cu gândul la Italia, este chiar la noi, în România.

I Giardini di Zoe, un colț de Toscana în România

Unde? Banpotoc, județul Hunedoara, la 16 kilometri de Deva.

Ceea ce vedeți în fotografii este, în întregime, creația unui italian, Giovanni Salvatelli, din zona Ancona, care a creat o grădină a raiului, la Banpotoc, în Hunedoara. A fost atras de energia specială a locului și a amenajat aici încă din 2003, cu mare grijă, o grădină uimitoare, cu iz aristocrat, care se întinde pe 3,5 hectare.

Ce te va uimi aici este felul ingenios în care plantele completează perfect decorul, împreună cu vasele și coloanele aduse chiar din Italia. E un loc potrivit și pentru familiile cu copii, pentru că cei mici vor fi încântați, aici, de explozia de culoare și de frumusețe.

Cât costă: Intrarea costă 20 de lei. Programul de vizitare (martie-aprilie): luni – duminică, 9.00 – 18.00 (vara, programul e mai lung). Ultima intrare este la 17.30.

Ce poți face aici? Evident, plimbări în natură, ședințe foto și evenimente speciale. Și dacă tot ești în zonă, poți vizita Sarmizegetusa Regia, Mănăstirea Prislop și Castelul Corvinilor.

(foto: I Giardini di Zoe)

Unde te cazezi? Noi ne-am cazat la Conacul Archia, la Deva, o cazare cu piscină, unde cei mici pot lua și lecții de echitație. Vezi aici cât costă o noapte de cazare! 

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *