Calator in Bascheti

La noi în țară, ca afară. Top 3 cabane de poveste, despre care nu ai crede că sunt în România
La noi în țară, ca afară. Top 3 cabane de poveste, despre care nu ai crede că sunt în România

Sunt, de departe, cele mai frumoase și spectaculoase cabane de munte pe care vi le-am arătat până acum. Dacă nu ai ști unde te afli, ai crede că ai nimerit într-un resort din Alpi. Și nu este nicio exagerare. Da! România are locuri superbe care pot rivaliza, oricând, cu destinații de top din străinătate. Noi le-am testat deja, așa că te invităm să le descoperi și tu, chiar acum, într-o călătorie de vis, prin Maramureșul de poveste.

1. Cabana Panoramic Residence

Cabană aproape de pârtia de schi Borșa

Unde? Borșa, Maramureș: la 29 de km de Cascada Cailor, la 23 de km de Mocănița, la 15 km de Mănăstirea Moisei.

Începem topul nostru cu una dintre cele mai frumoase cabane panoramice în care am ajuns. ,,Panoramic Residence” este un complex de cabane de lemn, format din șase apartamente, care te va uimi din orice colț te-ai afla. Cu un design futurist, ,,Panoramic Residence” este genul de loc care te face să spui: ”wow, avem așa ceva în România?”.

Priveliștea este una ireal de frumoasă și îți va rămâne întipărită în minte mult timp. Locația se află la aproximativ 800 de metri altitudine, în vecinătatea pârtiei de schi de la Borșa, atracția amatorilor de sporturi de iarnă din Maramureș. Este un loc perfect pentru vremurile pe care le trăim. Și asta, pentru că aici veți fi izolați, nu sunt vecini în jur și vă veți putea bucura, în tihnă, de liniștea de care aveți nevoie după un an agitat.

Fiecare apartament are acces la ciubăr și saună. Separat, sunt două zone de gătit și de luat masa, una dintre ele cu o zonă de living, cu vedere panoramică superbă.

De reținut: aici se ajunge numai cu mașină 4X4. Dar nu este nicio problemă dacă veniți cu o mașină mică, pentru că proprietarii vă vor duce ei, sus, la locație. La aproximativ 15 minute de mers pe jos, găsești magazine sau restaurante, unde puteți lua masa. Cabana poate fi închiriată atât integral, cât și individual.

CÂT COSTĂ?
Vezi disponibilitate și cât costă: AICI!

2. Cabana Livada 45

Cabană aproape de pârtia de schi în Maramureș

Unde? Borșa, Maramureș: la 29 de km de Cascada Cailor, la 23 de km de Mocănița, la 15 km de Mănăstirea Moisei.

Rămânem tot la Borșa, ca să îți arătăm un alt loc de vis. Cabana ,,Livada 45” pare desprinsă dintr-un peisaj nord american, cu cabane izolate, de prin munții idilici ai Americii sau chiar din pustietățile frumoase ale Finlandei, dar este chiar la noi. Nu-i așa că arată frumos și că te îmbie să o vizitezi? Unde mai pui că natura aici s-a întrecut pe sine: vederea panoramică spre munții Maramureșului te va lăsa fără cuvinte.

,,Livada 45” este o cabana panoramică, de tip ”A House”, construită pe structură de lemn, gândită să fie mediul perfect pentru două familii. Are două dormitoare – unul situat la nivelul superior, open space, cu vedere panoramică, cu baie proprie, iar celălalt, la parter, tot cu baie proprie. Cabana mai are un loc de luat masa, șemineu, numai bun pentru zilele mai răcoroase și o mini bucătărie, utilată cu tot ce ai putea avea nevoie.

Dincolo de construcția și de designul în sine, punctul forte al cabanei este terasa. Am fi stat ore în șir în leagănul din fața cabanei, numai ca să admirăm peisajul de pus în ramă. Vă asigurăm că este o experiență de neuitat! De reținut: cabana se închiriază integral.

Vezi disponibilitate și cât costă: AICI!

3. Cabana Geo

Cabană aproape de pârtia de schi Cavnic

Unde? Cavnic, Maramureș: la 39 km de Mănăstirea Bârsana, la 62 de km de Cimitirul Vesel, la 78 de km de Mocănița

Încheiem topul nostru cu o cabană superbă din Cavnic. Este un mix reușit și cu mult bun gust între tradițional și modern. Ceea ce ne-a plăcut la Cabana Geo, dincolo de designul suprinzător, este poziționarea:  ești departe de tot și de toate, într-o poiană din pădure, aproape de pârtiile de schi de la Cavnic.

Cabana este complet izolată, iar în jurul ei, pe sute de metri, vă veți putea bucura doar de natură: vecină vă va fi doar pădurea. Drumul de acces este pietruit, dar practicabil.

Cabana are cinci dormitoare cu băi proprii, potrivite pentru cupluri, dar și pentru familiile cu copii. Cabana poate găzdui maximum 14 adulți. Nimic nu vă va relaxa mai mult decât jacuzzi-ul aflat la demisolul cabanei, sauna și dușul finlandez, numai bune să vă deconecteze de la agitația orașului. De reținut: Cabana Geo se închiriază integral.

Vezi disponibilitate și cât costă: AICI!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Articolul este realizat în colaborare cu prietenii noștri de la www.cabanesipensiuni.ro, cei care și administrează, exclusiv, proprietățile.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *