Locuri superbe, de ținut minte. Top 20 pensiuni uimitoare din România, unde să mergi în 2021
Locuri superbe, de ținut minte. Top 20 pensiuni uimitoare din România, unde să mergi în 2021

România are locuri de poveste, pe care poți să le descoperi anul acesta. Noi am făcut o listă cu cele mai spectaculoase, unele dintre ele, recent, lansate pe piața turistică, ca să îți inspirăm vacanțele în 2021. De la cabane superbe cu arhitectură nordică, retreat-uri, unde să îți reîncarci bateriile, piscine infinite, la resorturi de lux sau cazări low buget, toate te vor uimi și își vor da dor de ducă. Hai cu noi într-o călătorie de poveste!

CELE MAI FRUMOASE DESTINAȚII DE VACANȚĂ DIN ROMÂNIA PENTRU 2021

1. Cabana Berg

Cabană în Cluj

Unde? Someșu Rece, sat Păltinei, Cluj – la 30 de km de Cluj, la 328 de km de Timișoara, la 412 km de Iași, la 460 de km de București.

Începem topul nostru cu cea mai nouă și mai spectaculoasă cazare, din punctul nostru de vedere, de descoperit anul acesta: Cabana Berg. Ce-ți va atrage atenția, de prima dată cum vezi cabana, este stilul în care este construită: tipic scandinav, din lemn și cu geamuri generoase, care te vor lasă să admiri în voie toată zona de poveste. Noi ne-am îndrăgostit de acest chalet superb.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

2. Cabana Tinovo

A House în Bucovina

Unde? Dornișoara, Suceava, la 7 km de Pasul Tihuța, la 20 de km de de Vatra Dornei, de 246 km de Iași.

Călătorim, acum, într-un alt loc de poveste în inima Bucovinei, în satul Dornișoara, unde descoperim cabana Tinovo – o locație nou nouță, cu adevărat, spectaculoasă, aflată în inima naturii, unde îți vei da un restart complet de la grijile de acasă. E o cabană de tip A house, tot de inspirație nordică, care nouă ne place mult. Experiența unei relaxări la sauna panoramică e chiar tare!

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

3. Samedru Guesthouse

Cabană în Măgura

Unde? Măgura, Brașov: la 13 km de pârtia Bran – Zănoaga, la 194 km de București, la 322 km de Cluj, la 427 km de Timișoara.

În pitorescul sat Măgura din Piatra Craiului,  veți descoperi ,,Samedru Guesthouse”, unde veți găsi o ospitalitate firească și… liniște, multă liniște. Este, cu siguranță, unul dintre locurile de cazare cu cea mai pitorească priveliște din România, de pus, neapărat, pe lista: ,,de văzut o dată în viață”. ,,Samedru Guesthouse” este o cabană premium cu arhitectură asemănătoare cabanelor din Franța și Elveția. Este construită în 2015 și are 16 camere duble, cu terasă spațioasă, restaurant, saună și șemineu.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

4. Cabana Deac Luxury Chalet

Cabană în Bucovina

Unde? Vatra Dornei, Suceava: la 229 km de Iași, la 519 km de București, la 191 km de Cluj, la 78 de km de Mănăstirea Voroneț.

Ne întoarcem, acum, în Bucovina, ca să vă arătăm o cabană superbă din Vatra Dornei. Poziția cabanei nu este aleasă întâmplător: urmărește răsăritul și apusul Soarelui, iar, oriunde te-ai afla în interior, aruncă o privire pe geam. Terasa livingului îți va dezvălui o priveliște de neuitat asupra orașului Vatra Dornei și alte mici detalii pe care te lăsăm să le descoperi singur. Sunt cinci camere decorate diferit și cu mult bun gust, iar cabana mai are o saună, o cramă, o terasă cu grătar și un bar.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

5. Shard Boutique Hotel

Hotel în Brașov

Unde? Brașov: la 184 km de București, la 257 km de Craiova și la 410 km de Timișoara.

Mergem, de data aceasta, la Brașov, la poalele muntelui Tâmpa, aproape de Biserica Neagră, unde vrem să vă arătăm un boutique hotel de excepție, renumit pentru priveliștea de poveste pe care o are asupra orașului. Din camere, poți admira crestele munților sau poți vedea de pe terasă cum răsare sau apune soarele peste Brașov.
Casa de oaspeți are șase camere și un spațiu comun exterior generos. Dacă atuul acestei locații este priveliștea, nici interiorul nu este mai prejos. Vă va surprinde plăcut printr-un design modern și elegant, creat să te relaxeze și să te facă să simți că ești, cu adevărat, în vacanță.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

6. Zara Chalet

Cabană de închiriat în Bran

Unde? Bran, Brașov: la 172 km de București, la 293 km de Cluj, la 335 km de Iași.

Călătorim și la Bran, ca să vă arătăm un alt loc unde ferestrele spun povești. ,,Zara” este o cabană superbă, aflată la aproximativ 400 de metri de Castelul Bran. Ceea ce ne-a plăcut aici cel mai mult este designul interior, extrem de primitor, cald, care ne-a dus cu gândul la chalet-urile de lux din Alpii Austriei. Este locul unde te vei simți acasă și unde îți vei încărca bateriile la începutul acestui an. Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

7. Căbănuța din munți

Cabană în Moieciu

Unde? Moieciu, Brașov: la 190 km de București, la 327 km de Cluj, la 335 km de Iași.

Nu plecăm din zona Brașovului, fără să vă arătăm o bijuterie de cabană, aflată, sus, în munți, în Moieciu. Este locul potrivit pentru aceste vremuri pe care le trăim pentru că locația vă va asigura izolarea și siguranța de care aveți nevoie. Este o mini cabană, dotată și utilată cu tot ceea ce ați putea avea nevoie, iar bonus este priveliștea de vis pe care o puteți admira chiar din pat.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

8. Seva Sana Retreat

Retreat Satu Mare

Unde? Ardud-Vii, Satu Mare: la 25 de km de Satu Mare, la 5 km de Cetatea Ardud, la 109 km de Cimitirul Vesel, la 42 de km de Castelul din Carei.

Bun venit în paradisul cu plante. ,,Seva Sana Retreat” este un colț de rai, izolat, între dealul Codrului, în mijlocul câmpului, efectiv, perfect pentru cei care își doresc nu doar o evadare din cotidian, ci și un ,,detox”. Și asta pentru că aici îți vei încărca, cu adevărat, bateriile, dar îți vei reaminti și ce înseamnă echilibru și stil de viață sănătos. Sunt doar trei camere, într-un loc izolat, destinate celor care caută liniștea. Fiecare cameră are specificul unei plante și a fost aranjată cu decorațiuni handmade, realizate de Ioana Vașvari, exclusiv din plante.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

9. Castelnor Resort

Spa Resort Păltiniș

Unde? Păltiniș, Sibiu: la 299 km de București, la 177 km de Cluj, la 273 km de Timișoara, la 473 km de Iași, la 30 de km de Sibiu.

Nu puteam să nu includem în topul nostru una dintre cele mai frumoase piscine infinity din România. Când ajungi, sus, la ,,Castelnor”, pur și simplu, nu-ți vine să crezi că există atâta frumusețe. Noi am numit acest loc ,,Austria României”. ,,Castelnor” este mai mult decât un resort, mai mult decât un spa, e un loc care pune accent pe servicii și pe reconectarea oaspeților cu natura.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

10. Noah River House

Pensiune Cazanele Dunării

Unde? Gratca, Orșova – la 372 de km de București, la 142 de km de Craiova.

Nu putem să nu amintim în topul nostru și o cazare tare frumoasă de la Cazanele Dunării: ,,Noah River House”, o pensiune aflată fix pe malul Dunării. Sunt 6 camere duble utilate modern, iar ca și facilități aveți zonă de grătar, un ponton plutitor și ciubăr de unde puteți admira în voie peisajul de poveste creat de fluviu.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

11. Carpe Diem

Pensiune Fundata

Unde? Fundata, Brașov: la 170 km de București, la 314 km de Cluj, la 427 km de Timișoara, la 355 km de Iași.

Pare un tablou? Uită-te mai bine. E priveliștea uimitoare de la cabana ,,Carpe Diem” din Fundata. Prin geamurile generoase, natura invadează întreaga cabană, iar view-ul e unul de senzație. Dacă iubești muntele, ține minte acest loc de cazare pentru că e wow.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

12. Agropensiunea Maria

Pensiune Țara Făgărașului

Unde? Sebeș, Brașov: la 218 km de București, la 64 km de Brașov, la 87 km de Sibiu.

Vă arătăm, acum, o poezie de cazare sau cum să amenajezi o casă tradițională cu bun gust, creativitate… și mult suflet. Este tare faină această pensiune și perfectă pentru romantici. Găsiți acest loc superb în satul Sebeș, din Brașov, Țara Făgărașului. Mâncarea și raportul calitate preț sunt foarte bune aici!

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

13. Maramureș Landscape

Pensiune Maramureș

Unde? Moisei, Maramureș: la aproximativ 10 km de Borșa și de Vișeu de Sus.

Mergem, acum, în superbul Maramureș. Am găsit pentru tine o cazare de vis, la preț de nerefuzat: 130 lei camera, pe noapte, pentru 2 persoane. La Moisei, pensiunea ,,Maramureș Landscape” este pentru orășenii sătui de zgomotul orașului, care vor să respire aer curat și să admire peisajul frumos al munților Rodnei.

CÂT COSTĂ?
Vezi disponibilitatea și cât costă: AICI!

14. Moon Resort

Cazare Bușteni

Unde? Zamora, Bușteni, la 200 de metri de Castelul Cantacuzino.

,,Moon Resort” e locul acela de unde nu ai mai vrea să pleci și care, cu siguranță, ți se va lipi de suflet. Bungalourile de aici, pe cât de simple în exterior, cu un design minimalist, pe atât de rafinate în interior. Unde mai pui că poți vedea Bucegii cei semeți chiar din cameră, din pat.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

15. Vili Apartments

Cazare Oradea

Unde? Oradea, Bihor: la 1 km de Cetatea Oradea, la 4 km de Aeroportul Oradea.

Ne-am îndrăgostit de acest apartament ireal de frumos. Dacă ajungeți în Oradea, puneți ,,Vili Apartments” pe lista de cazare, pentru că e o experiență de neuitat. Nu degeaba orașului i se mai spune și mica Vienă a Europei. Are locuri cochete, cool și… romantice.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

16. Valea celor Doisprezece

Căsuțe Neamț

Unde? Dobreni, jud. Neamț – 363 km de București, 129 km de Iași, 311 km de Cluj.

Vă invităm la Dobreni, unde veți intra într-o lume de poveste și unde veți trăi o experiență unică: ,,Valea celor Doisprezece”. Este un sătuc idilic, compus din mai multe căsuțe rustice, unde vă puteți caza și experimenta vremurile de altădată și unde puteți evada din viața cotidiană, departe de telefon și de televizor. Camerele sunt iluminate cu opaiț, deci nu veți avea electricitate,  încălzirea este făcută cu sobe cu lemne, iar toaletele sunt comune sunt în exteriorul căsuțelor.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

17. Casa Lia

Cazare tradițională Bucovina

Unde? Pojorâta, Suceava – la 193 de km de Iași, la 482 de km de București, la 33 de km de Vatra Dornei.

Mergem, acum, în inima Bucovinei, la poalele Munților Giumalău, unde găsim ,,Casa Lia”, o gospodărie veche de peste 100 de ani, construită în stil bucovinean autentic și renovată pentru a putea primi turiștii. Atuurile locației sunt bucatele tare bune, gătite în casă cu ingrediente locale și priveliștea de vis din jurul pensiunii. În plus, de aici, puteți ajunge rapid la aproape toate obiectivele turistice ale Bucovinei.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

18. Zabola Estate

Castel Covasna

Unde? Zabola se afla la 40 de kilometri de Sfântu Gheorghe și la 250 de kilometri de București.

Conacul Mikes a fost ridicat prin secolul al 15-lea și a fost refăcut de urmașii contelui Mikes: Gregor și Alexander Roy Chowdhury. Domeniul cuprinde un castel și patru clădiri anexe – trei dintre ele funcționează ca hotel – și se întinde pe mai bine de 500 de hectare. Are două lacuri, patru iazuri de pescuit, pădure și pășuni. E locul magic, care, o dată ce i-ai trecut pragul, te duce spre un alt timp. Camerele, cu iz aristocratic, sunt atent decorate și primitoare. Șemineul, lămpile cu lumină caldă, mirosul de pâine proaspătă întregesc atmosfera de poveste a locului.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

19. Modern Rooms – Colibița

Cazare Colibița

Unde? Colibița, Bistrița Năsăud: la 165 km Cluj, la 489 km de București, la 455 km de Timișoara, la 285 km de Iași, la 248 km de Sibiu.

Colibița și a câștigat renumele, în ultimii ani, de Alpii României, după ce un studiu a arătat că, dincolo de priveliștea care îți taie respirația, este unul din puținele locuri din România, unde aerul concurează la puritate cu cel din Alpi. În acest rai de pe pământ, vei găsi proiectul turistic ,,Modern Rooms Colibița”. Sunt câteva apartamente cu view spre lac, absolut superbe.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

20. Zen Garden

Cazare Oradea

Unde? Oradea, Bihor: la 7,5 km de centrul orașului, la 15,9 km de Băile Felix.

Locul e fix așa cum îi spune și numele: cât se poate de zen. Sunt, de fapt, trei căsuțe, construite pe un deal al orașului Oradea, sub forma unor corturi. Ceea ce le face, însă, cu adevărat, speciale este peretele de sticlă, cu vedere spre grădină. Și asta nu e tot: din aceste corturi moderne, priveliștea de noapte asupra orașului este de poveste și de povestit. Căsuțele sunt deschise și în sezonul rece, și asta pentru că sunt încălzite cu ajutorul unor calorifere.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *