Știm foarte bine că Transfăgărășanul sau Transalpina sunt drumurile de poveste din România, pe care trebuie să le vezi o dată-n viață. Sunt șoselele spectaculoase, recunoscute și în străinătate, care oferă călătorului peisaje de vis, dar și adrenalină. Avem însă, în România, și alte drumuri, ireal de frumoase, la fel de spectaculoase ca și celebrul Transfăgărășan. Despre unul dintre aceste drumuri de vis, vă povestim mai jos. Este considerat al treilea cel mai frumos drum din România, după Transfăgărășan și Transalpina.
Transrarăul – Drumul Comorilor din Bucovina
Unde? DJ 175 B – Transrarăul porneşte din comuna Pojorâta din judeţul Suceava și urcă până în apropiere de Cabana Rarău și Pietrele Doamnei, apoi, trece spre localitatea Chiril, pe lângă Mănăstirea Rarău. Este o șosea montană care face legătura între Valea Bistriței și Valea Moldovei, la 45 de kilometri distanță de Vatra Dornei.
Dacă ți-ai făcut traseul de vară și ajungi în nordul țării, nu cumva să ratezi Transrarăul. Dulcea Bucovină are drumul ei de poveste, neapărat de văzut vara aceasta. Șoseaua este lungă de 28 de kilometri, ajunge până la 1.400 de metri înălțime și leagă Valea Bistriței de cea a Moldovei.
Vezi locuri de poveste unde să te cazezi în Bucovina, AICI!
Este Bucovina aceea pură, neîntinată, cu peisaje de-ți taie răsuflarea, iar, pentru amatorii de drumeții, zona este un adevărat paradis. Drumul poate fi parcurs lejer chiar și cu bicicleta, nu este chiar atât de periculos. Vă puteți lua un răgaz să admirați peisajul și să simțiți natura tare faină: în dreapta, ai Muntele Giumalău, iar, în stânga, stâncile ,,Adam și Eva”.
Construcția drumului a început în anii comunismului, dar a fost abandonată și finalizată abia în 2014. De ce i se spune Drumul Comorilor? Legendele spun că, în anul 1541, domnitorul Petru Rareș și-ar fi adăpostit familia și o parte din avere în Munții Rarău, ca să nu fie capturate de tătari. S-ar fi rugat într-o peșteră, iar ruga i-a fost ascultată, muntele prăvălind pietre peste invadatori, chiar în locul unde a fost ascunsă și comoara. Se spune că în nopțile reci, în locul unde ar fi ascunsă comoara ar ieși flăcări albăstrui.
Vezi locuri de poveste unde să te cazezi în Bucovina, AICI!
Șoseaua șerpuiește prin munți și vei vedea, la fiecare metru parcurs, peisaje uimitoare. Prin acest drum turistic, vei putea ajunge la Cabana Rarău și la Pietrele Doamnei. Sunt 10 kilometri distanță între localitatea Chiril de pe Valea Bistriței și Pojorâta de pe Valea Moldovei, iar, până la cabana aflată aproape de vârful Rarău, la 1651 de metri altitudine, vei fi fascinat pe traseu de pădurile dese de brad și de sălbăticia peisajului montan.
Unde te cazezi?
Alegeți pensiunile din localitatea Pojorâta sau pe cele din orașul Câmpulung Moldovenesc, care vă vor oferi, pe lângă liniște și natură, și delicatese tradiționale bucovinene.
Vezi locuri de poveste unde să te cazezi în Bucovina, AICI!
De știut: Transrarăul este închis iarna, când ninge foarte puternic.
Ce mai poți face în Bucovina?
- Mănăstirile pictate din Bucovina;
- Parcul de aventură Ariniș, Gura Humorului;
- Mocănița Huțulca de la Moldovița;
- Mega tiroliana de la Palma;
- Muzeul Ouălor Încondeiate ,,Lucia Condrea”;
- Ceramica de la Marginea;
- Salina Cacica;
- Muzeul Etnografic Marginea;
- Muzeul Oului din Vama;
- Cetatea de Scaun a Sucevei.
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.