Mocanița, călătoria de poveste de încercat o dată-n viață
Mocanița, călătoria de poveste de încercat o dată-n viață

Ce ați spune de o experiență de neuitat chiar în mijlocul sălbăticiei, în natură, în munții Maramureșului, cu mocănița din Valea Vaserului? Îți spunem tot ce trebuie să știi, ca să te poți bucura de o călătorie magică iarna aceasta!

Cum ar fi să intri pentru câteva ore într-o lume de poveste? O poveste pe care nu are cine să ți-o mai spună azi. O lume care ți se deschide pe Valea Vaserului, într-o vale de o sălbăticie unică, fermecătoare, cum doar aici mai găsești. Mocănița este trenul pe aburi pe care străinii au numit-o în mai multe rânduri: „bijuteria pe șine a lumii”. Noi încă o mai avem și încă ne putem bucura de ea. Este singurul tren cu aburi din Europa, care circulă pe o linie de ecartament îngust și care încă mai este folosită în scopul ei original – cel al transportului de lemne.

Fie că vorbim de o călătorie vara sau iarna, peisajul care ți se dezvăluie este splendid. Bătrânele locomotive cu abur vă vor duce, lent, prin idilica Vale a Vaserului, până la stația Paltin, pe o lungime de 21,6 kilometri. Calea ferată a fost construită, în 1932, aproape de granița cu Ucraina, și este folosită și astăzi pentru transportul lemnului. Zona prin care circulă trenul cu aburi este sălbatică, nelocuită, fără prea mult semnal la telefon, și veți avea, cu siguranță, o experiență de neuitat.

Noi am fost și vara și iarna, și chiar merită. Veți respira aer curat de munte, iar, la sosire, veți savura bunătățile zonei, căci sunt bilete cu prânzul inclus. Mocănița pornește de la Gara CFF Vișeu de Sus. Traseul durează cam trei ore pe un sens, cu o jumătate de oră pauză. În perioada sărbătorilor, nu uitați să vă faceți rezervări, din timp, online, pentru că este foarte aglomerat.

Așa că iarna aceasta ar fi ocazia perfectă pentru amatorii de călătorii unice să cunoască Valea Vaserului în haine de sărbătoare.

***SFAT: Trenurile sunt încălzite, însă vă recomandăm să vă îmbrăcați gros, ca să rezistați frigului.

LA CE ORĂ IEI TRENUL ȘI CÂT DUREAZĂ CĂLĂTORIA CU MOCĂNIȚA?

Plecarea se face din Vișeu de Sus, iar pornirea este la ora 9.00. Mocănița parcurge 21,6 kilometri de la Vişeu până la Paltin.

CURSE DE SĂRBĂTORI 2019 – 2020

Sunt curse în datele de: 23, 26, 27, 28, 29, 30  și 31 decembrie 2019.

Biletele se pot cumpăra și online.

Pachet Standard Mocănița: 92 lei de adult, 82 lei de student/pensionar, 69 lei de elev (6-16 ani). Pachet All Inclusive

Mocănița: (pachet cu prânz): 119 lei de adult, 108 lei de student/pensionar, 85 lei de elev (6-16 ani).

CÂT FACI CU MAȘINA PÂNĂ LA VIȘEU DE SUS?

Din București – 526 km (aproximativ 8 ore si 30 de minute).  De preferat să alegeti ruta Ploiești, Târgu Mureș, Bistrița.

Din Timișoara: 480 de km, timp – 7 ore

Din Cluj: 165 km, timp – 3 ore

Din Iasi: 309 km, timp – 5 ore 30 de minute

CAZARE IEFTINĂ ÎN VIȘEU DE SUS

Exista mai multe posibilități de cazare în Vișeu de Sus si în împrejurimi. Vă propunem un boutique hotelul de trei stele, pe care eu îl ador și unde m-am cazat de mai multe ori: La Cassa. Vezi prețul unei nopți de cazare aici!

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook