Noua minune turistică a României: căsuțele de hobbit, paradisul ascuns în munți
Noua minune turistică a României: căsuțele de hobbit, paradisul ascuns în munți

Deși am trăit vremuri restrictive, iar turismul a avut mult de suferit, sunt tineri care nu s-au oprit în loc, nu s-au speriat de pandemie, și au avut curajul să meargă mai departe, să investească în visul lor și să construiască locații ingenioase, care merită promovate și puse pe harta turistică a României. Vă arătăm, un proiect inedit și tare frumos, aproape de București, la Fundata: căsuțe de hobbit ecologice. Sună bine, nu? Haideți cu noi să le descoperim!

Unde? Fundata, jud. Brașov: la 200 de km de București, la 349 de km de Iași, la 342 de km de Cluj.
Din București, puteți ajunge la Fundata, pe A1, prin Pitești, sau pe DN1 –  Râșnov – Fundata.

Ați visat, vreodată, să dormiți într-o căsuță de hobbit? Să vă simțiți ca-n poveștile lui J.R.R. Tolkien, în care hobbiții trăiau în căsuțe mici, îngropate sub pământ, să stați lângă un șemineu și să vă uitați pe un geam mic și rotund, cum ninge liniștit? Ce poate fi mai relaxant decât să fii în mijlocul naturii, într-un peisaj de basm și să te doară urechile de atâta liniște?

Fundata este comuna aflată la cea mai mare altitudine din România – 1360 de metri – înconjurată de Munţii Bucegi și de Piatra Craiului. Aici, este cel mai curat aer din ţară, lucru măsurat și de staţia meteo, aflată chiar în vârf de munte.

În acest colț de rai, s-a deschis, recent, un loc de cazare atipic, cu un farmec aparte: ,,Odăi din Plai’’, care aparține de pensiunea ,,Plai cu Dor”, aflată în apropiere. Sunt 4 căsuțe individuale, tare faine, mobilate rustic și dotate complet, care pot primi, în total, 10 turiști. Există și o zonă de luat masa. Trebuie musai să le puneți pe lista de călătorii în anul acesta.

Aceasta este proiectul de suflet a lui Bogdan, un tânăr de 34 de ani din Fundata, care, încă de la începutul pandemiei, din martie, s-a apucat de treabă și a investit aici peste 120.000 de euro, doar în construcție. A vrut să facă ceva diferit, altfel decât pensiunile tradiționale. Căsuțele de hobbit nu au fost ridicate la întâmplare, ci cu mare respect pentru natură. Materialele folosite sunt doar din zonă: lemn și piatră, iar acoperișul este verde, plantat cu iarbă.

Mobila, bârnele sculptate cu motive tradiționale, șemineul, toate sunt realizate manual tot de Bogdan, la fel și decorațiunile pe care le veți vedea în căbănuțe. A fost un efort susținut și o muncă de luni bune, iar acum căsuțele de hobbit sunt gata să-și primească oaspeții. Noi am fost aici, la finalul anului trecut, când încă se mai lucra, și am fost impresionați plăcut de felul cum arată.

În plus, locul este unul de vis: izolat și cu peisaje numai bune de pus în ramă. Căsuțele sunt ridicate la baza unui mic deal, iar, din interior, priveliștea este chiar de poveste.  Liniștea desăvârșită și izolarea sunt atuurile acestui mic colț de rai.

Pentru rezervări, vedeți AICI!

Ce poți face în zonă?

Drumeții montane;
Biserica Veche din Fundata (1830);
Cheile Dâmbovicioarei;
Satul Șirnea;
Peștera Dâmbovicioara.

De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *