Top 12 pensiuni cu piscine fabuloase, mai puțin știute, unde să te duci vara aceasta
Top 12 pensiuni cu piscine fabuloase, mai puțin știute, unde să te duci vara aceasta

Vrei o vară de poveste? Avem chiar la noi acasă locuri tare faine, unde unde vei avea parte nu doar de natură pură, dar și de relaxarea și de răsfățul pe care le meriți din plin. Munte, peisaje ireal de frumoase, mult verde, dar și piscine cu o priveliște grozavă. Sună bine, nu? Haideți să le descoperim împreună!

1.CARPENTIERE ARENA – OAZA DE RELAXARE DIN MIJLOCUL NATURII

Hotel cu piscină la munte

Unde? Rășinari, Sibiu: la 174 km de Cluj, la 269 km de Timișoara, la 283 km de București.

Începem topul nostru cu un loc tare drag nouă, din Mărginimea Sibiului, situat în inima naturii: ,,Carpentiere Arena”, o oază de liniște, aflată la nici 16 kilometri distanță de Sibiu, pe drumul spre cea mai înaltă stațiune din țară, Păltiniș. Este micul colț de rai din inima Transilvaniei, pe care trebuie să-l descoperiți vara aceasta.

De ce? Vă dăm și motivele. ,,Carpentiere Arena’’, aflat la poalele Munților Cindrel, în comuna Rășinari, în Valea Ștezii, este un boutique hotel de 4 stele, unde vei putea să-ți mai tragi sufletul după toată această perioadă de incertitudine și unde vei putea experimenta servicii premium, ireproșabile, relaxare și răsfăț cât cuprinde.

Punctul forte al locației, este, fără îndoială, piscina. Imaginați-vă cum ar arăta ziua ideală: să stai în apă, cu un pahar de șampanie, să privești munții și să nu faci nimic! Sună bine? În plus, piscina este amplasată strategic, în natură, astfel încât turistul să poată admira priveliștea de vis spre Munții Cindrel.

La fel cum sunt serviciile de calitate, așa este și cazarea. Sunt 24 de camere luxoase, amenajate cu mult bun gust, unde accentul s-a pus pe micile detalii care fac diferența între un loc simplu de cazare și unul premium, dar și pe calitatea decorațiunilor folosite. Sunt și camere duble, garsoniere, dar și apartamente de lux, cu ferestre generoase, de unde vei putea admira în voie idilica Vale a Ștezii.

De remarcat că aici se face turism de calitate, cu atenția îndreptată către client și nevoile lui. Să vă spunem și despre mâncare. Sunt preparate fine, reinterpretate, dar și bucate tradiționale gătite autentic, care îi vor mulțumi până și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Vă veți răsfăța cu bucate pregătite la grătar și la proțap.

REZERVĂ DIRECT AICI DE LA PROPRIETAR!

Pe lângă piscină, locația are și ciubăr panoramic, pentru serile răcoroase de iarnă.

REZERVĂ DIRECT AICI DE LA PROPRIETAR!

2. BRIZA

Pensiune cu piscină la Orșova

Unde? Orșova, Mehedinți: la 368 km de București, la 203 km de Timișoara, la 347 km Timișoara, la 760 km de Iași.

O altă cazare de top, deloc de neglijat vara aceasta este Briza, proiectul ambițios al lui Gabriel, un tânăr care a transformat o casă bătrânească, într-un adevărat colț de rai, care le va da până și celor mai pretențioși călători sentimentul de acasă. Conceptul Briza poartă semnătura unei echipe de designeri valoroși, printre care și Adela Pârvu. (fost designer Visuri la Cheie). Așa că merită să le treceți pragul și să vă relaxați într-un decor superb.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

3. THEODORA GOLF CLUB

Hotel cu piscină în Transilvania

Unde? Teleac, la 4 kilometri de Alba Iulia.

Să vă spunem despre un alt loc minunat, situat în mijlocul naturii: Theodora Golf Club, cel mai nou resort din inima Transilvaniei. Este un hotel premium, construit la standarde internaționale, cu facilități de lux. Este o locație exclusivistă, pentru cei care vor să joace golf ori pentru cei care caută o destinație inedită, unde să-și petreacă timpul liber.

Theodora Golf Club are 78 de camere duble de patru stele plus și un restaurant fine dining, pentru cele mai rafinate gusturi. Evident, că atracția verii aici este piscină exterioară, dar și priveliștea încântătoare, datorită poziționării pe malul drept al râului Mureș.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

4. THE PINES BOUTIQUE VILLA

Pensiune cu piscină la mare

Unde? Vama Veche, Constanța

Mergem și la Vama Veche, pentru că vrem să vă arătăm un alt loc de poveste. ,,The Pines Boutique Villa’’ este un colț de rai cu iz nordic și aer primitor, da, chiar la noi pe litoral. Este o vilă albă, cochetă, cu piscină, aflată într-o zonă mai retrasă a stațiunii, însă la doar șapte minute distanță de mare.

Sunt 8 spații de cazare, două apartamente și șase camere duble, cu vedere spre mare sau spre lanurile de grâu și floarea soarelui. Toate au fost gândite cu un design realizat cu mult bun gust, în stil nordic, cu influențe marocane. Dacă vrei să-ți încarci bateriile vara aceasta, atunci aici este locul potrivit pentru tine. Pont: micul dejun e tare bun.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

5. PENSIUNEA ECATERINA

Pensiune cu piscină în Cazanele Dunării

Unde? Berzasca, Caraș Severin – la 64 de km de Parcul Național Cheile Nerei.

Cu o priveliște de vis spre munți, dar și spre Dunăre, piscina pensiunii Ecaterina este, poate, una dintre cele mai spectaculoase pe care le-am văzut, vreodată, în România. Situată în inima naturii este locul potrivit pentru cei care caută liniște, dar, totodată, și locul unde veți face fotografii un perfecte și asta datorită acestei piscine de tip infinity.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

6. AROME22

Pensiune cu piscină la mare

Unde? Eforie Sud, Constanța

Mergem și la Eforie, unde găsim o altă lume: una boemă, cu accente tradiționale, unde te vei simți ca acasă. ,,Arome 22’’ e un concept nou pe litoralul românesc, cu o piscină faină, cu bar, o gradină superbă, mâncare bună și ospitalitate. ”Slow dance into dreams” scrie pe unul dintre pereții din curte. Este citatul care descrie cel mai bine atmosfera pe care o vei găsi aici.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

7. LIMANUL RESORT

Pensiune cu piscină în Delta Dunării

Unde? Chilia Veche, Tulcea – la 281 de km de București.

Să nu uităm de Delta Dunării, locul de poveste pe care trebuie să-l vezi vara aceasta. Călătorim într-unul dintre cele mai tradiționale sate din zonă. Resortul din Chilia Veche este mediul perfect pentru cei care iubesc natura sălbatică, acesta fiind aproape de Rezervația Naturală Roscova Buhaia, unde trăiește cea mai importantă colonie de pelicani, dar și aproape de Pădurea Letea, cu ai ei cai sălbatici.

Pensiunea nu este situată, direct, pe apă, ci la aproximativ 100 de metri de mal, așa că nu veți avea prea mari probleme cu țânțarii. Se mănâncă bine. Peștele proaspăt este specialitatea casei. Sunt disponibile și biciclete pentru cei care vor să admire împrejurimile pe două roți.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

8. PISCINA PĂ COASTĂ – PĂSTRAVARIA MARA

Pensiune cu piscină în Maramureș

Unde? Mara, Maramureș: la 186 de km de Cluj, la 400 de km de Timișoara, la 375 de km de Iași, la 639 km de București.

Căutați un loc unde tradițiile sunt la ele acasă? Atunci haideți cu noi în Mara, în Maramureș. Satul a atras, rapid, turiști, după ce, la capătul lui, s-a deschis, acum câțiva ani, Păstrăvăria Mara, locul cunoscut, acum, pentru mâncarea tare bună, dar și pentru cascada, care are cădere chiar în curte. Trebuie musai să o vedeți, pentru că este unul dintre cele mai instagramabile locuri din România.

Și dacă ajungeți aici nu trebuie să ratați ,,Piscina pă Coastă” sau ,,raiul de pe acoperișul lumii”, pe care dacă o vezi, n-ai crede că este în România. Așa cum ne place nouă să spunem: “Bali? Nu! Dubai? Nu!”. Este chiar în Maramureș și este, poate, cel mai spectaculos și mai neașteptat loc, unde vă puteți răcori vara aceasta. La prima vedere, să sapi o piscină pe coasta unui deal pare o nebunie în toată regula. Nu și pentru Alex Vancea, tânărul care a crezut în visul lui, acela de a construi un rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureș.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

9. MARIS

Pensiune cu piscină la mare

Unde? Vama Veche, Constanța: la 400 de metri de plajă.

Vama Veche are acel ceva: aerul de libertate, după care toți tânjim, dar și cazări superbe. Odată ajunși în superba curte de la Vila Maris, gândul ne-a zburat la resorturile premium din Grecia sau chiar cele din Portugalia. Cam asta vei găsi aici. Deși este aproape de polul distracției din Vamă, locul nu este deloc gălăgios. Trebuie să recunoaștem că nu am ieșit prea des prin stațiune, cât timp am fost cazați aici, atât de mult ne-a plăcut.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

10. ALMAR LAKE VIEW

Pensiune cu piscină la mare

Unde? Mamaia, Constanța.

Să vă arătăm și o altă o pensiune cu piscină fabuloasă, de la noi, la mare. Deschisă, în anul 2016, Almar se află în Mamaia în apropierea zonei de cluburi, la doar 200 de metri de celebrele plaje Loft, Fratelli și Bamboo. Ce ne-a plăcut aici este faptul că Almar pune la dispoziția oaspeților piscina sezonieră, în aer liber, cu vedere la lac. Pensiunea oferă clienților posibilitatea de relaxare în hammam (baia turcească).

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

11. CONACUL ARCHIA

Conac cu piscină în Hunedoara

Unde? Archia, Hunedoara: la 398 km de București, la 173 km de Cluj, la 489 km de Iași, la 157 km de Timișoara.

Chiar dacă se află la doar câțiva kilometri de Deva, cu siguranță, natura, dar și interiorul boem al conacului Archia despre care vă vom povesti, mai jos, te vor deconecta total de haosul și de aglomerația orașului. Este un loc de poveste, unde ți se va deschide o altă lume: una a bunului gust, unde natura este respectată, dar, mai ales, unde nu te vei plictisi. Din punctul de vedere al poziționării, este zona perfectă de unde să porniți de aici în drumeții de o zi către principalele destinații de interes din județul Hunedoara. Punctul forte este pentru noi, evident, piscina, perfectă pentru o doză de relaxare.

Satul Archia a fost pus pe harta turistică a României, după ce familia Szabo a decis să investească într-un teren, unde puțini au văzut potențialul. Au cumpărat un fost CAP, care nu mai prezenta interes pentru nimeni și, ușor, ușor, au transformat locul într-un paradis, cu parfum de epocă. Conacul Archia reînvie vremurile demult apuse ale marilor boieri. Domeniul se întinde pe mai bine de 10 hectare, într-o zonă liniștită și este catalogat drept hotel de 4 stele. Cele 15 camere sunt decorate tematic, iar fiecare dintre ele are imprimată o poveste: vă puteți caza în Camera de Vânătoare destinată aventurierilor, în Camera Floarea Soarelui sau în Camera Macilor.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

12. TURQUOISE HOUSE

Pensiune cu piscină la Colibița

Unde? Colibița, Bistrița Năsăud: la 165 km Cluj, la 489 km de București, la 285 km de Iași.

Când vrei să evadezi în natură, Colibița poate fi zona potrivită pentru relaxare. Lacul te va fascina și te va face să mai uiți de ale tale. O pensiune tare faină unde să te cazezi în zonă este ,,Turquoise House’’. Locul arată ca un tablou și îți va oferi o priveliște incredibil de frumoasă asupra lacului și împrejurimilor. În plus, interiorul este decorat modern și utilat cu tot ce ar putea avea nevoie un turist. Sunt 7 camere în total: 6 camere duble și o cameră triplă.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *