Calator in Bascheti

Obiective turistice din Oman. Tot ce trebuie să știi despre Oman: ce vezi, unde te cazezi, cât costă
Obiective turistice din Oman. Tot ce trebuie să știi despre Oman: ce vezi, unde te cazezi, cât costă

Am plecat spre Oman cu ceva reticențe, pentru că nu știam exact la ce să ne așteptăm, deși am tot citit recenzii, păreri și am văzut fotografii pe Internet. Și am zis ,,hai să-i dăm o șansă destinației’’. Însă o dată ajunși în Salalah, în sudul Omanului, cu primul pas pe plajele-i idilice ne-am dat seama că locul acesta este chiar paradis, așa cum nu ne-am fi putut închipui vreodată. Îți dă senzația că te afli undeva în Maldive, Caraibe sau Kenya, nicidecum în Peninsula Arabă. Cred că în mintea noastră asociam, cumva, locul cu Egiptul, dar nu are nicio legătură. Hai să-ți povestim cum a fost aventura noastră.

Oman – destinația exotică surprinzătoare a Orientului

Sultanatul Oman este o țară situată pe coasta de sud est a Peninsulei Arabe, cu deschidere la Golful Persic. Este o destinație exotică fermecătoare, sigură, cu plaje turcoaz, cu un aer arab, ca într-o mie și una de nopți. De altfel, este în top 5 al celor mai sigure țări din lume. Sigur că poți te întrebi care este situația Omanului, în contextul actualului conflict din regiune. În afara câtorva declarații pacifiste, Sultanatul Oman nu s-a implicat deloc în război. Și, da, îți spunem sincer că ne-am simțit în siguranță.

Vezi aici unde ne-am cazat! 

Top 8 obiective turistice, pe care să le vizitezi în Salalah, Oman

Sunt mai multe excursii opționale. Le poți planifica încă din România sau după ce ai ajuns aici. Noi am ales: vizita în oraș, excursia în deșert și plajă pe trei dintre cele mai frumoase plaje din Oman. Vei avea ghid vorbitor de limba română, pe Daniela, care stă de mai bine de 20 de ani în Oman.

1.Turul orașului Salalah – vezi vizita livezi de banane și papaya, Moscheea Sultan Qaboos, mall-ul din Salalah și Palatul Sultanului din exterior, târgul Haffah Souk și Casa Memorială Khofan, a mamei sultanului. Durează 4 ore și costă în jur de 60 de euro de persoană.

2. Aventuri în Salalah – Prima oprire va fi la frumoasa oază, cu ape turcoaz, Wadi Darbat, vizită în orașul Mirbat, unde se face o plimbare pe dunele de nisip și seara se încheie pe plajă, la foc, cu muzică omaneză. Costă 110 euro de persoană, cu băuturi răcoritoare și gustări incluse.

3. Safari în Deșert – este un tur de o zi, care include safari în cea mai mare întindere de deșert neîntreruptă de pe pământ – Rub’ al Khali sau Cartierul Gol. Se mai vizitează Ubar, orașul pierdut din deșert, supranumit și Atlantida Deșertului și Wadi Daka, cea mai mare întindere de arbori de tămâie din lume – peste 5000 de copaci – care cresc aici în mod natural. Din acești arbori se face celebrul parfum Amouage. Costă 126 de euro de persoană, cu băuturi răcoritoare și gustări incluse.

4. Nopți magice în Deșert

Dacă îți dorești o aventură mai complexă în deșert, poți înnopta aici, la cazări în cort, cu foc de tabără și seară de privit stelele. Costă 154 de euro de persoană cu cină și mic dejun incluse.

5. Caraibele Orientului Mijlociu

Este excursia în care vezi cele mai frumoase plaje ale Omanului: Secret Beach, plaja albă Mugshail și Fazayah Beach, unde zăbovești pentru câteva ore ca să faci plajă sau să înoți. Costă 106 euro de persoană.

6. Zona Dhofar

Poți cunoaște cu adevărat tradițiile omaneze, pentru că se vizitează un sat autentic și veți putea lua o gustare, la foc, alături de ei. Costă 118 euro de persoană cu mâncare inclusă.

7. Delfini

Pe coasta Omanului, se pot observa pe tot parcursul anului delfini și balene. Se pleacă din zona Salalah Marina și turul de observare durează în jur de două ore. Costă 50 de euro de persoană.

8. Pescuit

Cine este pasionat de pescuitul sportiv, poate încerca să vadă ce prinde în bogatele ape ale Omanului. Costă 118 euro de persoană și vi se asigură echipament adecvat.

Bine de știut:

Codul vestimentar în Oman

  • În resort, nu ai nicio restricție vestimentară, poți face plajă în costum de baie. Numai la cinele speciale se cer pantaloni și umerii acoperiți.
  • În oraș, atunci când se vizitează moscheea, bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi, iar femeile, rochii lungi și batic.

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv agenției turistice.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

 

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *