Calator in Bascheti

Deșertul misterios, de pe malul oceanului, de văzut o dată-n viață
Deșertul misterios, de pe malul oceanului, de văzut o dată-n viață

Gran Canaria este insula de poveste din arhipelagul Canarelor de pus, neapărat, pe lista de călătorii anul acesta. De ce? Vă dăm motive mai jos: este plină de viață, natura aici s-a întrecut pe sine: de la dunele Maspalomas aflate pe malul Oceanului Atlantic, la satele pline de farmec din munți până plajele nesfârșite cu nisip alb sau vibranta capitală Las Palmas, mâncarea delicioasă și am mai putea continua, toate acestea îți vor face o vacanță de neuitat. Este un loc potrivit pentru toți turiștii, fie că sunt familii cu copii, cupluri sau călători singuri.

Dunele Maspalomas – spectacolul fascinant al naturii

Unde? Maspalomas, San Bartolome de Tirajana, Gran Canaria, Spania

În sudul insulei, vei descoperi o minunăție a naturii: Dunele Maspalomas, hectare de nisip fin, ca și cum te-ai afla în mijlocul Deșertului Sahara, dar ești chiar pe malul Oceanului Atlanticului. Este una dintre cele mai vizitate zone de plajă ale Europei, care te va uimi prin frumusețe și grandoare. Plajele de aici – Maspalomas, Playa del Ingles și Meloneras – sunt locul potrivit pentru relaxare.

Locul este rezervaţie naturală din 1987, un sit biologic şi geologic, aici trăind o varietate mare de specii de plante și de animale adaptate la condițiile de mediu extrem. Printre acestea, se numără diverse specii de plante suculente și reptile, care au evoluat pentru a supraviețui în acest mediu arid.

Dunele din Maspalomas se întind pe o suprafață de aproximativ 400 de hectare, cu înălțimi de până la 10 metri. Această zonă unică este formată din nisip fin, adus de vânt, din Sahara, rămășițe din ultima glaciațiune, când apa s-a retras, iar nisipul a fost depus aici de-a lungul mileniilor. Este un ecosistem fragil, pe care autoritățile locale și organizațiile de mediu încearcă să-l protejeze. Trebuie să știi că dacă vii aici te poți plimba, pe o distanță de 8 kilometri, doar pe anumite poteci, special create, tocmai ca să nu deranjezi ecosistemul. An de an, dunele se mișcă de la est la vest, cu o viteză de 2-5 metri pe an.

Vezi aici locuri de cazare de vis în Maspalomas

Istoricii spun că aici ar fi făcut Cristofor Columb ultima lui oprire pentru a se aproviziona cu apă și cu lemne de foc înainte de a pleca în expediția spre Americi.

Ca turist, dunele sunt o curiozitate: ai posibilitatea de a vedea un mediu deșertic, chiar în mijlocul unei insule tropicale. Este un loc inedit, cu un peisaj mereu schimbător, unde te poți relaxa, poți face fotografii superbe și poți asculta liniștea oceanului și a vântului care mută nisipul. Tot aici se află și farul din Maspalomas, simbolul insulei, astăzi, muzeu, inaugurat în 1890. Are 6,20 metri diametru și 55 de metri înălțime.

Vezi aici locuri de cazare de vis în Maspalomas

Unde te cazezi?

Te poți caza chiar în apropiere, de dune, sau în capitala Las Palmas și ajungi aici cu un autobuz.

Ai în apropiere Hotel Faro, Lopesan Collection. Vezi cât costă o noapte de cazare aici.

Kumara Serenoa – Vezi cât costă o noapte de cazare aici.

Riu Palace Maspalomas – Vezi cât costă o noapte de cazare aici.

Cum ajungi și cât costă?

Sunt zboruri directe din București, cu Wizz Air, dar puteți face și escală la Madrid sau Barcelona și să combinați zborurile cu companii low cost locale spre Las Palmas, ca biletul de avion să fie cât mai ieftin. Sunt multe companii aeriene spaniole care au zboruri zilnice spre Gran Canaria la preț foarte bun: Iberia, Air Europa, etc. Biletele de avion variază între 200 de euro  și 400 de euro de persoană, dus-întors, în funcție de perioada aleasă, dar și de bagaj.

În Maspalomas, sunt zone pentru nudiști, suferi, zone cu șezlonguri și ai și baruri mici pe plajă. Din Las Palmas, ajungi aici cu autobuzul numărul 30 până la stația Faro de Maspalomas, călătoria durează cam 45 de minute și costă în jur de 6 euro de persoană. Intrarea spre dune, se face prin hotelul Riu sau poți coborî cu două stații mai repede să intri prin Playa del Ingles.

Despre alte obiective turistice de neratat în Gran Canaria, am scris aici! 

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *