Calator in Bascheti

Pensiuni aproape de București. Top 10 cele mai frumoase pensiuni aproape de București
Pensiuni aproape de București. Top 10 cele mai frumoase pensiuni aproape de București

Dacă vremurile sunt cum sunt, trebuie să căutăm locuri cât mai izolate, în natură, ca să ne simțim în siguranță. Aproape de București, sunt multe locații tare frumoase, unde puteți merge pentru câteva zile ca să mai ieșiți din cotidian. Noi vă recomandăm, mai jos, 10 pensiuni și conace, care vă vor mai șterge din minte orașul atât de agitat.

1.CASA TIMIȘ

Conac aproape de București

Unde? Comuna Bucov, Prahova, la 90 de kilometri de București.

Dacă vă doriți o escapadă într-un loc special, modern, luxos, care să vă facă să mai uitați de viața agitată, Casa Timiș este locul potrivit să vă răsfățați pentru câteva zile. Este un conac superb, ridicat la începutul secolului al XX-lea, în mijlocul unei podgorii, și restaurat cu mult bun gust. De cum pășești pe porțile conacului, intri într-o lume a autenticului, a boierilor de altădată și nu vei mai vrea să pleci. Sunt bucate alese, vinuri unicat, făcute special în podgorie, pe care doar aici le găsești și camere mobilate cu mult bun gust și rafinament. Este locația ideală pentru cei care vor să mai scape puțin de rutina orașului și să intre într-o lume de poveste.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

2. ATRA DOFTANA

Cazare aproape de București

Unde? Teșila, Prahova: la 118 km de București.

Mergem, acum, într-una dintre cele mai pitorești zone ale României, aflată la doar 90 de minute de mers cu mașina din București: Valea Doftanei. Într-un peisaj de vis, vei găsi proiectul ,,Atra Doftana”, o cazare care pune la dispoziție atât camere individuale, cât și o vilă de tip A, Atra Uno, de care te vei îndrăgosti. Evident că priveliștea este una de poveste, iar zonele de relaxare te vor uimi, cu adevărat. Capacitatea maximă a vilei este de 8 persoane, 4 persoane în cele 2 dormitoare, 2 persoane pe saltea la etaj lângă geamul panoramic și 2 persoane pe saltea pe zona cu plasă. Resortul are și un restaurant unde puteți lua masa.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

3. POTCOAVA MOUNTAIN HIDEAWAY

Pensiune child friendly aproape de București

Unde? Runcu, Dâmbovița – la 122 de km de București.

Liniște totală, departe de aglomerația orașului, cu o priveliște superbă spre munți, într-o atmosferă tradițională, autentică. Înconjurată de natura sălbatică, fără tehnologie în cameră (fără TV), așa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, ,,Potcoava Mountain Hideaway”, poate cea mai frumoasă pensiune tip fermă din România. Dacă vreți să le faceți celor mici o bucurie, veniți aici, ca să vadă căluții și poneii.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

4. CĂSUȚA BUNICII DIN BRAN

Pensiune aproape de București

Unde? Satul Șimon, Brașov, la 192 de kilometri de București.

Chiar și în mult prea turisticul Bran, mai poți găși o cazare, simplă, ca acum o sută de ani. Căsuța Bunicii din satul Simon este o bijuterie tradițională. Vine tocmai din 1910 și este amplasată în mijlocul naturii, pe coama dealului Balaban, înconjurată de o grădină imensă.  Este renovată complet, cu mobilier restaurat din acele vremuri. Locul nimerit să-ți tragi sufletul în aer curat și într-un peisaj bun de pus pe desktop, mai ales că este mărginită de Munții Bucegi și Piatra Craiului. Se închiriază “la cheie” pentru 4 persoane, este catalogată de la trei stele. Are două camere duble, fiecare cu baie proprie.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

5. CASA DIN PLAI

Pensiune aproape de București

Unde? Provița de Sus, Prahova, 118 kilometri de București.

Casa din Plai este refugiul perfect pentru zilele libere. Sunt 4 camere duble, fiecare diferită în felul său, dar asemănătoare ca și confort și curățenie. Casa din Plai vă va uimi prin decorul său. Este o combinație unică între stilul conacelor boierești și modernism. Dacă nu vă place să stați prea mult în cameră, aveți ce face în împrejurimi: puteți face un picnic în natura virgină din jurul Proviței, puteți observa stele cu ajutorul telescopului sau vă puteți plimba cu bicicletele pensiunii.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

6. CETĂȚUIA

Pensiune aproape de București

Unde? Comuna Măgura, Buzău, la 110 de kilometri de București.

Ce spuneți de un loc ascuns în inima pădurii, unde să stai și să nu faci nimic? Sună, bine, nu? Pensiunea Cetăţuia este situată pe dealul cu același nume, la 632 m altitudine, într-un decor de poveste, care te va uimi din prima clipă. Este liniște, multă liniște, fix ce ai nevoie după ce ai evadat din orașul nebun. Sunt 10 camere mobilate modern, cu terasă foarte generoasă, unde poți să stai și să-ți aduni gândurile. Tip: noi am mâncat foarte bine aici.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

7. CABANA IZVORANU

Pensiune aproape de București

Unde? Izvoranu, la 90 de kilometri de București.

Dacă vrei o oază de liniște, departe de civilizație, în satul Izvoranu, în mijlocul unei păduri găsim cabana cu același nume. Este un loc idilic și izolat, cu camere confortabile și generoase, cu bucate bune, tradiționale și cu oameni primitori. Tot ce trebuie să faceți este să vă mai luați o pauză de la viața agitată și să admirați natura.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

8. SATU’ MUSCELEAN

Pensiune aproape de București

Unde? Sat Cândești, Comuna Albeștii de Jos, Argeș, la 175 de kilometri de București.

Este un complex de căsuțe rustice, aflate în inima naturii, unde vei simți, cu adevărat, ce înseamnă relaxarea, pentru că peisajul este unul de poveste. Sunt 12 căsuțele amenajate în stil tradițional muscelean, fără însă a uita de confortul modern. Există și un lac cu pești tare frumos și veți avea la dispoziție toate facilitățile de care ar putea avea nevoie un turist. Fiecare unitate de cazare poate primi doi adulți și un copil.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

9. GOSPODĂRIA LUI NEA ION

Pensiune aproape de București

Vama Buzăului, Brașov – 219 kilometri de București.

Cine a ajuns în Vama Buzăului nu se poate să nu fi auzit de Gospodăria lui Nea Ion, una dintre cele mai frumoase pensiuni din zona, care păstrează încă vii tradițiile locului. Nu e doar o simplă gospodărie, ci un adevărat muzeu țărănesc. Două case vechi, una construită în 1908, iar cealaltă, în 1932, oferă turiștilor 16 locuri de cazare țărănești și boierești, după mofturi, gust și pretenții. Mobilierul din fiecare camera datează din perioada anilor 1800-1900 și este stil Ludovic al XVI-lea și baroc, recondiționat dintr-o veche casă boierească. Sala de mese este amenajată într-un fost grajd, decorată cu obiecte și covoare vechi, ștergare și mese de lemn. Pensiunea este a familiei Anghel care a vrut să conserve casele, fix așa, cum erau ele, neatinse de timp.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *