Calator in Bascheti

Top 10 cazări inedite din România, de unde nu ai mai vrea să pleci
Top 10 cazări inedite din România, de unde nu ai mai vrea să pleci

Îți dorești o experiență de cazare inedită? Vrei să încerci și altceva decât clasicele pensiuni? De la an la an, noi proiecte îndrăznețe își fac loc în peisajul turistic românesc. Asta nu face decât să ne bucure și să ne dea speranța că lucrurile merg în direcția bună. Am găsit pentru voi 10 locuri de cazare tare frumoase: de la căsuțe în copac, glampinguri și până la case de lut și cabane de tip A house. Haideți să le descoperim!

1.HAITA LAND

Unde? Gura Haitii, comuna Șaru Dornei, Suceava – la 27 de km de Vatra Dornei.

Începem topul nostru, cu un loc tare frumos, aflat chiar în inima munților Călimani, în Țara Dornelor. Sunt trei cabane uimitoare – Pridvor, Sihastru și Cuib – cu arhitectură modernă și simplă, cu un interior minimalist, care îi va oferi turistului sătul de oraș liniștea și intimitatea de care are atâta nevoie. Atuul aceste locații este peisajul de poveste, pe care îl poți admira în voie prin ferestrele mari. Nu veți avea niciun vecin în jur, iar bonus este cerul înstelat, de la un capăt la altul, cum numai în natură îl poți vedea. Cabanele se închiriază în totalitate. (foto: Haita Land).

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

2. PORUMBACU TREEHOUSE

Căsuță în copac și A frame house

Unde? Porumbacu de Sus, Sibiu, 40 de km de Sibiu, 42 de km de Sâmbăta de Sus și la 280 de km de București.

În satul Porumbacu de Sus, pe lângă Castelul de lut ,,Valea Zânelor”, am descoperit un alt loc de basm, în care musai trebuie să vă cazați. Casa din copac, și, mai nou, și cabana de tip ,,A house” din Porumbacu de Sus, sunt parte integrantă a unui complex autentic, care ne-a uimit. O veche șură tradițională a fost transformată într-o pensiune superbă, în care poți experimenta viața simplă de la țară, exact așa cum era, acum, 100 de ani. Așa că, fie alegeți să vă cazați în căsuța din copac sau cabana de tip ,,A house,,, experiențele vor fi pe măsură: veți avea parte de multă liniște, dar și de o priveliște incredibilă asupra munților. (foto main alinasviews).

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

3. LUXURY LAKE HOUSE

Cabană în Prahova

Unde? Teșila, Prahova – la 18 km de Sinaia, la 137 de km de București.

Ce ați spune să vă cazați într-o cabană izolată, aflată pe malul lacului Paltinu, în mijlocul pădurii? La ,,Luxury Lake House” vă veți simțiți în siguranță, cu tot confortul de care ar putea avea nevoie un turist. Căsuța are un dormitor și un living, decorate tare frumos, precum și o bucătărie utilată complet, dar și o terasă generoasă. Poate primi doar 3 oaspeți.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

4. COB VILLAGE

Căsuțe eco în Buzău

Unde? Berca, jud. Buzău – la 14 km de Vulcanii Noroioși, la 20 de km de Buzău.

Vă invităm, acum, într-un sătuc inedit din Berca Buzăului – Cob Village- unde descoperim 5 căsuțe eco, făcute cu respect pentru natură din cob, piatră și sticlă, iar geamurile sunt parbrize refolosite. Aici, veți experimenta viața simplă, ca pe vremuri, aproape de natură și departe de stres. Căsuțele sunt mobilate simplu și sunt dispuse concentric tocmai ca să te păstreze cât mai mult timp în lumea poveștilor.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

5  WEGLOO

Glamping Azuga

Unde? Azuga, Prahova – la 152 de km de București, la 16 km de Sinaia, la 32 km de Brașov.

Vă spunem, acum, despre proiectul inedit și surprinzător care, poate, a fost deschizător de drumuri, la noi, în acest domeniu: Weeglo. Sunt domuri deodezice, situate în inima naturii, între Munții Bucegi și Baiului, aproape de pârtia Sorica, unde vă puteți caza și puteți avea parte de condiții premium: de la șemineu, terasă proprie, până la WiFi și propriul bar, iar bonus este cerul înstelat, așa cum numai în copilărie l-ai văzut. Wegloo este pentru cei care caută să se mai rupă de lumea haotică a orașului și care vor să aibă intimitate și facilități de lux. Vă puteți caza și în timpul iernii, corturile fiind încălzite.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

6. ATRA DOFTANA – VILA UNO

Cazare la munte, aproape de București

Unde? Teșila, Prahova: la 118 km de București.

Mergem, acum, într-una dintre cele mai pitorești zone ale României, aflată la doar 90 de minute de mers cu mașina: Valea Doftanei. Într-un peisaj de vis, vei găsi proiectul Atra Doftana, o cazare care pune la dispoziție atât camere individuale, cât și o vilă de tip A, de care te vei îndrăgosti. Evident că priveliștea este una de poveste, iar zonele de relaxare te vor uimi, cu adevărat. Capacitatea maximă a vilei este de 8 persoane, 4 persoane în cele 2 dormitoare, 2 persoane pe saltea la etaj lângă geamul panoramic și 2 persoane pe saltea pe zona cu plasă. Resortul are și un restaurant unde puteți lua masa.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

7. MOON RESORT

Cazare în Bușteni

Unde? Zamora, Bușteni, la 200 de metri de Castelul Cantacuzino.

,,Moon Resort” e locul acela de unde nu ai mai vrea să pleci și care, cu siguranță, ți se va lipi de suflet. Bungalourile  de aici, pe cât de simple în exterior, cu un design minimalist, pe atât de rafinate în interior. Unde mai pui că poți vedea Bucegii cei semeți chiar din cameră, din pat, dimineața, la cafea sau seara, la apus, pe terasă îi poți admira în toată splendoarea. Este locul perfect care îți va oferi un moment de respiro, într-un decor de basm, care să-ți mai abată gândurile de la problemele de zi cu zi.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

8. VALEA CELOR DOISPREZECE

Căsuțe rustice Neamț

Unde? Dobreni, jud. Neamț – 363 km de București, 129 km de Iași, 311 km de Cluj.

Vă invităm la Dobreni, unde veți intra într-o lume de poveste și unde veți trăi o experiență unică: ,,Valea celor Doisprezece”. Este un sătuc idilic, compus din mai multe căsuțe rustice, unde vă puteți caza și experimenta vremurile de altădată și unde puteți evada din viața cotidiană, departe de telefon și de televizor. Camerele sunt iluminate cu opaiț, deci nu veți avea electricitate, încălzirea este făcută cu sobe cu lemne, iar toaletele sunt comune sunt în exteriorul căsuțelor.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

9. TINY HOUSE

Cazare Gorj

Unde? Baia de Fier, Gorj – la 26 de km de Rânca, la 70 de km de Sibiu.

Vrei o vacanță diferită și ești prin zona Gorjului? Încearcă Tiny House din Baia de Fier. Cee ace te va uimi aici este arhitectura ieșită din tipare a cabanei. Design-ul este unul modern, cu influențe nordice, combinat cu elemente tradiționale românești din zona Olteniei. Sunt două dormitoare, un living cu bucătărie, o zonă de dining și o baie. Vă puteți bucura de natură în grădina generoasă, unde aveți și loc pentru grătar. Locația se închiriază integral.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

10. SUNRISE GLAMPING RETREAT

Glamping Argeș

Unde? Brăduleț, Argeș – la 168 de km de București.

Și dacă tot suntem la capitolul experiențe inedite, vă arătăm și un glamping – un complex de corturi tare frumoase, destul de aproape de București, pentru cei care vor să dea o fugă în natură și să se mai relaxeze. Locația este izolată, dar vă va oferi tot confortul. Terasă, ciubăr, saună, peisaje de poveste, ce-ți poți dori mai mult atunci când vrei să evadezi sub cerul înstelat?

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *