Calator in Bascheti

Piscina naturală, cu apă termală, minunea turistică a lumii, de văzut o dată-n viață
Piscina naturală, cu apă termală, minunea turistică a lumii, de văzut o dată-n viață

Vă propunem, astăzi, să vizităm împreună un loc tare frumos, aproape de Atena, unde apa este mereu caldă, chiar şi iarna. Ştim că Atena înseamnă, mai întâi de toate, Acropole, Parthenon și Plaka, dar,  în jurul capitalei Greciei, există şi locuri mai puţin ştiute, numai bune de relaxare.

Dacă ajungeți, toamna aceasta, în Atena, vă propunem să vizitați o piscină naturală, superbă, situată aproape de capitala Greciei, unde apa este mereu caldă, chiar şi în zilele mai răcoroase. Locul a fost recent reamenajat și vă așteaptă cu servicii premium. 

Lacul Vouliagmeni sau comoara ascunsă a Rivierei Ateniene

Dacă vă gândiți să dați o fugă până în Grecia, pe lângă obiectivele „musai de văzut” din Atena, să puneți, neapărat, pe listă și Lacul Vouliagmeni, aflat la doar 25 de kilometri de oraş. Noi am fost uimiţi să descoperim aici un colţ de rai, o minune a naturii care merită savurată pe îndelete.

Lacul Vouliagmeni sau lacul scufundat este un golfuleţ liniştit, cu apă turcoaz-verzui, ascuns între stânci imense şi înconjurat de pini. Este o adevărată piscină naturală, cu apă caldă, în orice anotimp. Temperatura apei este constantă, are 24 de grade, pe tot parcursul anului, și are proprietăți terapeutice. Fix ce-ți trebuie ca să simți că vara nu s-a dus încă.

(Sursa foto: Vouliagmeni Lake FB)

Lacul este împrospătat mereu de apa sărată a mării, dar și de o rețea de tuneluri subterane, cu izvoare termale. Să nu vă speriați, atunci când faceți baie, dacă simțiți că vă gâdilă ceva. Sunt peștișorii Garra Rufa – peștii spa – care, dacă îți răcorești picioarele în apă, vin să-ți facă un masaj demn de cel mai exclusivist spa. În zonă, poți face plajă, sunt umbrele și sezlonguri, dar și un restaurant cu mâncare tare bună.

Vezi mai multe aici!

Lacul Vouliagmeni poate fi escapada perfectă pentru o excursie de o zi din Atena. Zona este protejată, fiind inclusă pe lista oficială a spa-urilor naturale din Grecia. Laguna s-a format acum 2000 de ani, după ce tavanul peșterii s-a prăbușit în urma unui cutremur.

(Sursa foto: Vouliagmeni Lake FB)

BINE DE ȘTIUT:

Lacul Vouliagmeni este situat la doar 25 kilometri de Atena. Poți ajunge aici şi cu mijloacele de transport în comun din Atena, dar și cu metroul până la staţia Elliniko, apoi autobuzul 122. Locul poate fi vizitat zilnic între orele 8:00 – 18:00. Taxa de intrare este în jur de 15 euro.

Vezi cât costă AICI!

UNDE VĂ CAZAŢI?

Dacă vreţi să rămâneţi peste noapte, în zonă, vă puteţi caza la Vouliagmeni Styling Homes. Este o locaţie elegantă, aproape atât de centrul oraşului, cât şi de plajă. Vezi cât costă AICI!

De reținut:
***Recomandările Călător în Bascheți sunt niște review-uri și reprezintă strict perceția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *