Țara Făgărașului, destinația de munte uimitoare, de neratat vara aceasta
Țara Făgărașului, destinația de munte uimitoare, de neratat vara aceasta

Vă adresăm o mare provocare tuturor celor care sunt în căutarea unui colț de rai de descoperit în vacanța în România. Haideți, vara aceasta, să explorăm tărâmul de legendă din Țara Făgărașului, printre creste înzăpezite, izvoare limpezi, peisaje de-ți taie respirația, istorie, tradiții, oameni de omenie, aventură și mâncare autentică! Hai să fie #varafăgărașului!

DESCOPERĂ ȚARA FĂGĂRAȘULUI – COLȚUL DE RAI DE CARE AI NEVOIE VARA ACEASTA!

Unde? Țara Făgărașului se întinde de la est la vest, de la Piatra Craiului până la Pasul Turnul Roșu, pe 70 de kilometri și este împărțită între județele Sibiu și Brașov.

E acel colț de rai, unde odată ajuns, vei vedea că nu vrei mai vrea să pleci. Pentru că locul acesta chiar îți va intra la suflet și nu se va mai da dus. Țara Făgărașului are acel ceva, greu de descris în cuvinte, care te va fermeca și care te va face mândru că încă mai există acel picior de plai și acea gură de rai din a noastră Miorița. Este, de fapt, o stare de bine pe care ți-o dă bucata aceasta de pământ autentică întinsă între Munții Făgăraș și Olt. (foto main: Csángó Unchained).

Pe noi, Țara Făgărașului ne-a fermecat definitiv. Și nu, nu suntem din Țara Făgărașului, dar am ajuns aici, de multe ori, fascinați fiind de satele-i arhaice, pline de culoare, din vârf de munte sau de lângă Olt, și am prins mare drag de tărâmul acesta de poveste. Și nu ai cum să nu-l îndrăgești.

VEZI MAI MULTE AICI!

Sunt peisaje de vis, care îți vor va dor de ducă și dor de vacanță, este un loc liniștit, unde vei putea avea zile pline de culoare, dar și de adrenalină. Pe lângă cetăți, istorie, mânăstiri, te poți relaxa în natură și poți face diferite activități: de la mers cu caiacul pe Olt până la drumeții idilice spre Munții Făgăraș. Este locul potrivit atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, pentru că veți avea cu toții ceva de făcut și de văzut.

VEZI MAI MULTE AICI!

TOP 11 ACTIVITĂȚI DE NERATAT ÎN ȚARA FĂGĂRAȘULUI

1. PARCUL DE AVENTURĂ DE LA DRĂGUȘ

Ce ai spune de o vacanță activă în care să-ți depășești limitele și să încerci ceva nou? Cine vrea puțină adrenalină, Aventura Parc Drăguș este locul potrivit. Sunt 7 trasee pentru adulți și pentru copii, panouri de escaladă, tir cu arcul sau pistolul, paintball, mini golf și multe alte activități care vă vor condimenta sejurul. Aventura Parc Drăguș este situat la 24 de kilometri de orașul Făgăraş, la 8 kilometri de oraşul Victoria şi la 2 kilometri de Mănăstirea Brâncoveanu.

2.AVENTURĂ CU CAIACUL PE OLT, ÎN SATUL RUCĂR

La poalele Munților Făgăraș, vă propunem o altă aventură aparte: o tură cu caiacul pe râul Olt. Pentru a avea parte de această experiență, trebuie să ajungeți în satul Rucăr din Făgăraș (nu Rucăr din Bran) și să căutați Casa Tradițională Transilvăneană. De aici, puteți închiria caiacele. Pentru două ore de plimbare, în caiacul simplu, veți plăti 35 de lei, iar pentru cel dublu 50 de lei. Vă spunem că aventura va fi pe măsură, mai ales că veți fi însoțiți pe tot traseul de priveliștea incredibilă asupra crestelor dantelate ale Făgărașilor. Și tot aici, în satul Rucăr, sus, la cruce este cea mai frumoasă panoramă asupra zonei.

3. HERGHELIA DE LA SÂMBĂTA DE JOS

La Sâmbăta de Jos, puteți vizita herghelia cailor lipițani, înființată pe vremea contelui Johannes de Brukenthal, în 1874, care numără peste 300 de cai de rasă lipițană. Caii au fost aduși de la Herghelia Lipică din Slovenia, unde această rasă era crescută încă din 1580. Este una din cele mai importante herghelii de cai lipițani din lume, unde se cresc 7 linii de sânge. Cei pasionați de călărie se pot relaxa pentru câteva ore în compania cailor falnici.

4. ALBOTA – CAMPINGUL CU CEA MAI FRUMOASĂ PRIVELIȘTE DIN ROMÂNIA

Ce ați spune de un camping de poveste, dotat cu piscină și cu cel mai faină priveliște spre munți? Campingul Albota din Țara Făgărașului vă oferă relaxarea în natură, în condiții excepționale. Veți avea aici tot ce are nevoie un turist ca să-și petreacă un sejur de neuitat. Vă puteți și caza, pentru că locația pune la dispoziția oaspeților 9 bungalouri. Tot aici este și renumita păstrăvărie Albota.

5. TRASEE DE BICICLETĂ

O vacanță pe bicicletă sună bine, nu? În Țara Făgărașului, puteți explora, în voie, zona pe două roți. Sunt multe trasee care vă vor oferi libertate, dar mai ales priveliști de vis. Unul dintre ele, marcat cu albastru, pleacă de la Cetatea Făgăraș și leagă Făgărașul de Mânăstirea Cisterciană Cârța. Veți străbate dealurile trecând prin satele Boholţ, Calbor, Cincşor, Rucăr, Feldioara, Cârța. Un altul începe de la Cârțișoara spre Șinca Nouă, iar cei mai experimentați în ale mountain bike-ului pot încerca traseul spre Cabana Negoiu, cu pornire din satul Porumbacu de Sus.

6. PAINTBALL LA VIȘTIȘOARA

Și dacă tot este relaxare cât cuprinde și vacanța mare, ce spuneți de o partidă de paintball, alături de prieteni, chiar în Țara Făgărașului, la Viștișoara, în comuna Viștea de Sus? Veți avea la dispoziție echipament corespunzător, pentru a fi în siguranță, precum și un teren generos, unde să vă exersați capacitățile militare. Pentru o zi plină de adrenalină, căutați-i pe cei de la Airsoft Land.

7. DRUMEȚII MONTANE

Ce poate fi mai frumos decât să-ți iei rucsacul în spate și să pornești într-o drumeție de poveste pe Valea Sâmbetei? Cărările de munte te vor purta spre locuri cu peisaje care îți vor mai șterge din minte anul acesta atât de complicat și te vor mai face să uiți vremurile pe care le trăim. Așa că îndrăznește să fii aventurier și să descoperi ceea ce are să-ți ofere zona Munților Făgăraș. Odată ajunși la Cabana Sâmbăta, puteți admira golul alpin și crestele munților mereu înzăpezite. De aici, exploratorii experimentați pot urca spre vârf, cel mai lung traseu de creastă din Europa, până la vârfurile Moldoveanu, Viștea Mare și Negoiu, cele mai înalte din Carpați.

8. EXPLOREAZĂ TRANSFĂGĂRĂȘANUL!

Avem cu ce să ne mândrim: cu al nostru Transfăgărășan, considerat în topul celor mari frumoase șosele ale lumii. Britanicii de la celebra emisiune de automobilism “Top Gear” l-au denumit chiar ,,circuitul de Formula 1 creat de Dumnezeu”. Tot atunci, fostul prezentator, Jeremy Clarkson, a spus despre Transfăgărășan că este cel mai frumos drum din lume. Celebra șosea leagă Transilvania de Muntenia și măsoară 151 de kilometri. Pornind de lângă Cîrțișoara, aceasta intră pe Valea Bâlii și străbate zonele turistice Bâlea Glăjărie, Bâlea Cascadă și Bâlea Lac – Capra. Un punct de atracție este tunelul de 887 de metri, care leagă zona Capra de căldarea glaciară Bâlea.

9. OBSERVATORUL DE URȘI DE LA ȘINCA NOUĂ

Și tot în Țara Făgărașului, la Șinca, în Brașov, se află una dintre ultimele păduri virgine ale Europei, unde natura este la ea acasă și unde animalele sălbatice își duc viața nestingerite. Aici, în această pădure veche, poți admira animalele în mediul lor natural, la Observatorul de Urși, special amenajat aici.

10. GUSTĂ MÂNCAREA TRADIȚIONALĂ

Vă este dor de gustul copilăriei în farfurie? În satele Drăguș, Sâmbăta de Sus și Rucar găsiți trei puncte gastronomice locale, unde veți putea mânca autentic. Costă 60 de lei de persoană, pentru 3 feluri de mâncare și desert, iar bucatele sunt delicioase, vă spunem sincer. Am mâncat aici cea mai bună pită cu untură și boia.

11. ȘTRANDUL DE LA VICTORIA ȘI CAMPINGUL LAGUNA ALBASTRĂ

Și dacă tot este vacanță, ce ai spune să te bucuri și la munte de o zi cu soare la ștrandurile din Făgăraș, Victoria sau Perșani? Dacă ești cu rulota, vrei să campezi ori să pescuiești, găsești oaza de relaxare la Complexul de Agrement Camping Laguna Albastră. Sunt 3 piscine, 2 tobogane, 10 foișoare pentru picnic și un spațiu de campare modern, de peste 20.000 mp dotat cu loc pentru grătar și foc de tabară.

VEZI AICI UNDE TE CAZEZI!

Ce mai poți face în Țara Făgărașului?

– Mănăstirea Șinca Veche;
– Mănăstirea Sâmbăta de Sus;
– Abația Cisterciană de la Cârța;
– Muzeul de Pânze și Povești;
– Transfăgărășanul;
– Satele Porumbacu de Sus, Șinca Nouă și Avrig;
– Cetatea Făgărașului.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *