Top 10 cazări de poveste din Oradea, destinația momentului în România
Top 10 cazări de poveste din Oradea, destinația momentului în România

Ai văzut Oradea? Dacă da, spune-ne în comentarii ce impresie ți-a lăsat orașul. Dacă nu, pune-l repede pe lista de vacanță sau de city break, pentru că nu vei regreta. Da, ai citit bine, city break la Oradea, pentru că orașul de pe Crișul Repede este destinația de neratat a anului 2021. Noi tocmai ne-am întors, recent, din orașul-minune al României și vă spunem, sincer, că ne-a impresionat tare mult, pentru că ne-a dat speranța că ,,și la noi se poate’’. Ne-a făcut să exclamăm: ,,Vrem o țară ca Oradea!’’, mica Vienă a Europei, așa cum ne place nouă să-i spunem.

De cum ajungi, vei simți un aer de occident, îți vor atrage atenția clădirile pline de farmec, în stil Art Nouveau, baroc sau seccesion, aproape toate renovate, atent, în culori vii, mijloacele de transport moderne, curățenia de pe străzi, relaxarea și seninătatea de pe chipul oamenilor. Toate îți vor da sentimentul că nu te afli în România, ci, undeva, prin Austria. Este un oraș sigur de vizitat, mai ales, în contextul actual. Vezi mai multe AICI!

La Oradea, vei cunoaște ce înseamnă să trăiești încet și să te bucuri de fiecare clipă. Sincer, după trei zile petrecute aici, nu am fi vrut să ne mai întoarcem la București. Ne-a venit chiar ideea să mutăm la Oradea, atât de mult ne-a plăcut. Ne-am simțit în siguranță, pentru că aici se respectă, cu strictețe, toate măsurile pandemice. Vezi mai multe AICI!

GRATUITĂȚI PENTRU TURIȘTII CARE VIZITEAZĂ ORADEA

,,ORADEA, CU DRAG”

PERIOADA CAMPANIEI: MAI 2021 – DECEMBRIE 2021

Da, se întâmplă, la noi, la Oradea, locul unde dacă te cazezi pentru minim 2 nopți consecutive, ca turist, la hotelurile participante în program, vei avea parte de reduceri. Cum? Este foarte simplu. Cere codul de reduceri la hotelul unde te cazezi și astfel te vei putea bucura de acces gratuit la cele mai importante obiective turistice din Oradea. Vă lăsăm, mai jos, lista completă a unităților de cazare, unde te poți caza ca să poți explora orașul gratis. Programul este realizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și din Regiune. Poți vedea mai multe pe visitoradea.com.

Vezi mai multe AICI!

CUM FUNCȚIONEAZĂ PROGRAMUL DE GRATUITĂȚI?

Vei primi la hotel un cod unic de acces împreună cu un QR Code, care se poate folosi o singură dată, la fiecare din obiectivele turistice și unitățile participante.

CU ACEST COD VEI BENEFICIA DE:

-Acces gratuit la Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea – MoO, Muzeul Istoriei Evreilor, Casa Darvas-La Roche și Sinagoga Neologă Sion.
– Transport public gratuit pentru 24 de ore.
–  Reduceri între 20 și la 10 sută vei avea și la cafenelele și restaurantele incluse în program: Restaurant Capitolium Oradea (-20%), Meron (-15%), Custoza (-10%), Restaurant Mediterana (-10%), Mr. Bean Coffee (-15%), Restaurant Meridian Zero – în Cetatea Oradea (-10%), Restaurant Graf (-15%), Ristretto (-10%), Piața 9 (-10%).

Vezi mai multe AICI!

(foto: bogdan mustățea)

UNDE TE CAZEZI CA SĂ BENEFICIEZI DE REDUCERI?

1.DoubleTree by Hilton – aflat chiar pe malul Crișului Repede, aproape de centrul orașului, hotelul îți va oferi o priveliște de neuitat asupra zonei. Noi am stat aici două nopți și ne-au plăcut atenția acordată detaliilor și felul în care sunt decorate camerele. Tip: dacă te vei caza aici, te poți bucura de momente relaxante la spa și la piscina interioară.

2. Ramada by Wyndham – La Ramada am stat o noapte și am fost uimiți cât de frumos este hotelul și faptul ca restaurantul are unele dintre cele mai delicioase steak-uri pe care le-am gustat. Bonus este jacuzzi-ul de pe acoperișul hotelului care îți va oferi, mai ales, noaptea, un view de poveste asupra orașului.

3. Hotel Elite & Spa – Hotelul este situat într-o locație liniştită în parcul I.C. Brătianu din Oradea şi are o piscină tare frumoasă cu apă caldă. Camerele sunt decorate elegante şi îți vor oferi tot confortul ca să ai o vacanță de poveste la Oradea.

4. Caro Boutique Hotel – aflat la 500 de metri de centrul orașului, într-o clădire istorică renovată, Hotel Caro îți poate oferi locația ideală pentru a explora Oradea la pas, pentru că aproape toate obiectivele turistice sunt aproape. Tip: Micul dejun este tare gustos și consistent.

5. Hotel Continental Forum – aflat tot pe malul râului Crișul Repede, Continental Forum este o locație potrivită pentru cei care vor liniște și care, totuși, vor să fie aproape de centrul orașului. Hotelul se află la 5 minute de mers de centru și oferă turistului o oază de relaxare. Tip. Încercați, neapărat, piscina cu apă termală!

6. Oradea Gray Apartment – În program, participă chiar și apartamente individuale. Dacă vrei să te cazezi într-un loc tare fain vă recomandăm o garsonieră spatioasă, elegantă și frumos decorată, aflată într-un bloc nou, cu toate utilitățile la dispoziție. Bonus: priveliștea de la balcon.

7. Hotel Impero – Un alt loc tare frumos unde te poți caza ca să descoperi Oradea și să beneficiezi și de reduceri la obiectivele turistice este Hotel Impero, amplasat aproape de centru. Locația are un raport preț calitate bun, iar mâncarea este tare gustoasă.

8. Hotel Maxim – este situat aproape de cele mai importante atractii arhitecturale ale orașului Oradea. Sunt 37 de camere și 2 apartamente, iar restaurantul hotelului reface stilul de epocă prin preparate rafinate, decor de poveste și acorduri de gramofon.

9. Hotel Nevis Welness and Spa – La doar trei minute de mers cu maşina de centrul oraşului, Hotelul Nevis îți poate face șederea relaxantă în Oradea, pentru că are, pe lângă camerele tare frumoase, și un centru spa cu piscină interioară, cadă cu hidromasaj. Tip: Încercați restaurantul de la etajul 6!

10. Hotel President – Dacă ajungi la Băile Felix, Hotel President poate să fie o opțiune de cazare potrivită. Și asta,  pentru că piscina exterioară, din curtea resortului, dar și aqua park-ul sunt deschise pe tot parcursul anului. Resortul are mai multe hoteluri, iar noi am ales varianta ”business”, de care am fost încântați.

În programul de gratuități mai iau parte Fox Inn, Casa Alis, Hotel Terra și Hotel Transit.

Top 10 lucruri pe care poți să le vezi gratis în Oradea

1. Piața Unirii – este punctul zero al orașului, de unde trebuie să începi, de fapt, explorarea pentru că aici sunt mai multe atracții turistice: Biserica cu Lună, Biserica Sfântul Ladislau, Biserica Sfântul Nicolae și celebrul monument Palatul Vulturului Negru. Mai mult, în zonă sunt și cafenele și restaurante tare faine, unde vă puteți folosi codul de reducere.

2. Palatul Vulturul Negru – Este clădirea emblematică a orașului, ridicată în 1907, și cel mai reprezentativ monument în stil secession din Oradea și din Transilvania. Clădirea a fost finanțată de doi avocați evrei, Dr. Kurlander Ede și Dr. Adorjan Emil, care au decis să construiască acest palat unic din resurse proprii. În anii din urmă, a fost hotel, iar, astăzi, după ce a fost renovat în 2011 este, poate, cel mai fotografiat obiectiv turistic al orașului, pentru că cele două vitralii care reprezintă un vultur în zbor îți vor oferi fotografii incredibil de frumoase.

3. Cetatea Oradea – este, poate, obiectivul de neratat din Oradea. Renovată în anii din urmă, cetatea te va cuceri de cum pășești după zidurile medievale. Legendele spun că a fost construită la porunca lui Ladislau cel Sfânt. Cetatea Oradea este emblema orașului, cu o istorie veche de aproape 1 000 de ani, are 12 corpuri și 5 bastioane, fiecare purtând un nume diferit: Bastionul Aurit, Bastionul Ciunt, Bastionul Roșu, etc. Cetatea este un reper important din punct de vedere religios, cultural, științific, umanist și militar, în timpul Renașterii, fiind protejată de un șanț cu o adâncime de peste 5 metri, plin cu apă termală, care nu îngheța. Datorită acestui truc, nimeni nu a putut cuceri cetatea, până ce nu a fost găsită o soluție de a-l seca. Cetatea Oradea a fost reabilitată, iar, în 2015, și-a deschis porțile pentru turiști. Obiectivul simbol al orașului ne-a cucerit și pe noi, de cum i-am trecut porțile. Intri într-o lume plină de farmec și de legende și de povești neștiute.

4. Sinagoga Neologă Sion – replică a sinagogii din Nurnberg, Sinagoga Sion, ridicată în 1878, în stil eclectic, te va uimi prin grandoare, dar, mai ales, prin vitraliile fascinante de pe cupolă. Este a treia sinagogă ca mărime din Europa, unde merită să ajungi ca să cunoști istoria comunității evreiești din Oradea. Are elemente de Renaştere Italiană, cu o turlă mare, cu 16 ferestre azurii. Și dacă tot ești la Oradea, nu rata Muzeul Istoriei Evreilor. Le vei putea vizita gratis cu codul primit de la hotel.

5. Casa Darvas – Casa Darvas-La Roche ne-a fermecat prin culoare, mister și piesele decorative care ne-au purtat în anii de la începutul secolului al XX-lea. Clădirea este construită în stil secession vienez, excentrică, după proiectele arhitecților orădeni József Vágó și László Vágó.

6. Muzeul Țării Crișurilor – vei fi uimit cât de frumos este Muzeul Țării Crișurilor. Vizitează secţiile de Arheologie, Istorie, Ştiinţele Naturii, Etnografie și Artă.

7. Biserica cu Lună – Unul din cele mai emblematice monumente din Oradea – „Biserica cu Lună” are un mecanism unic în Europa, aflat pe turla bisericii, care face o rotație completă în jurul axei sale, în 28 de zile. Acesta pune în mișcare o sferă în formă de Lună, vopsită în auriu și negru. Sfera urmează mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului și îi arată toate fazele. Biserica a fost ridicată între 1784 și 1790.

8. Calea Republicii – Vrei să faci o plimbare relaxantă și să admiri clădirile colorate ale orașului, stil Secession, Baroc, Clasic sau Eclectic sau doar să bei doar o cafea? Găsești farmec, culoare și viață trepidantă pe Calea Republicii, cea mai lungă stradă pietonală din Oradea și, spunem noi, cea mai instagramabilă. Strada începe de la Casa Poynar și să nu ratați Palatul Moskovits Miksa, Palatul Stern și Palatul Apollo.

9. Palatul și Turnul Primăriei – Clădirea primăriei este situată vis-a-vis de Palatul Vulturul Negru și a fost finalizată în 1904. Atât Turnul cât și Palatul se află, acum, în renovare, iar, în scurt timp, va fi gata pentru a primi turiștii. Este locul ideal de unde orașul poate fi admirat de sus şi de unde vei face fotografii foarte frumoase. Are o înălţime de aproape 50 m și patru nivele. Tot aici se află și ceasul-mamă, construit în 1904, care anunță orele fixe în Oradea pe „Marșul lui Iancu”.

10. Complexul Baroc – Nu poți să ajungi la Oradea și să nu vizitezi Complexul Baroc, unul din cele mai reprezentative ale Europei, compus din trei clădiri: Palatul Baroc, Bazilica Romano-Catolică și Șirul Canonicilor. Te va uimi arhitectura impunătoare, dar și grădina Palatului Episcopal, care te vor purta cu gândul la fascinantele vremuri de altădată.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *