Calator in Bascheti

Top 10 locuri de poveste din România, perfecte pentru familiile cu copii
Top 10 locuri de poveste din România, perfecte pentru familiile cu copii

Vine vara ușor, ușor și vine și vacanța de Rusalii. Poate vă gândiți unde să mergeți cu cei mici și ce activități în natură să faceți. Noi vă propunem câteva locații de vis, unde cei mici vor fi încântați să descopere ce minunății are România să le ofere. Fie că sunt parcuri tematice sau de aventură, cu siguranță, copiii se vor bucura de experiență. Haideți să le vedem împreună! (Ad)

1. Povestea Calendarului

Parc tematic aproape de Sibiu

Unde? Porumbacu de Sus, județul Sibiu – la 40 de km de Sibiu, 42 de km de Sâmbăta de Sus și la 280 de km de București.

Vă arătăm un alt loc de poveste, unde trebuie să ajungeți cu cei mici: Povestea Calendarului. Este o lume magică, situată la poalele Munților Făgăraș, unde vă veți simți ca în basme. Locul înseamnă, de fapt, povestea timpului transpusă în realitate. Sunt 12 căsuțe tematice – Căsuța de Turtă Dulce, Căsuța Amintirilor, Ghinda Norocoasă, etc – frumos decorate, care întruchipează fiecare lună a anului. Cei mici pot participa aici la diferite ateliere de creație sau de lectură.

Cât costă?

25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copiii cu vârsta peste 3 ani.

Program: Luni – Vineri: 10.00 -17.00, Sâmbătă – Duminică: 10.00 – 18.00.

Unde te cazezi? Ca să păstrăm nota copilăriei, vă propunem să vă cazați la ,,Porumbacu TreeHouse’’ – căsuță în copac sau într-o cabană de tip A-frame.

2. Brambura Park – Casa Întoarsă de la Avrig

Parc tematic aproape de Sibiu

Unde? Valea Avrigului, Avrig, județul Sibiu – 30 kilometri de  Sibiu, la 15 kilometri de Porumbacu de Sus.

Vrei un loc inedit unde cei mici vor fi impresionați? Vizitează Brambura Park. Principala atracție a acestui parc tematic este, evident, Casa Întoarsă, adică o casă construită de-a îndoaselea. Are podeaua pe tavan, mobila pe tavan și acoperișul înfipt în pământ. Când vei intra în interior, vei fi puțin confuz. Totul este cu susu-n jos. Pont: ca să faci fotografii frumoase, atinge mobila de pe tavan și apoi întoarce fotografia cu ajutorul telefonului. Copiii au la dispoziție aici și locuri de joacă și un mini zoo cu alpaca, capre pitice și iepuri.

Cât costă? 30 de lei pentru adulți, copiii cu vârsta de până la trei ani gratuit.

Program: Luni-Duminică: 10.00 – 17.00.

Unde te cazezi? Palatul Brukenthal din Avrig ar fi o idee de cazare ideală în zonă, dacă vreți să păstrați aura de basm.

Pont: Știm că sunteți obișnuiți să vă faceți asigurare pentru călătoriile în străinătate, dar cum viața are doza ei de neprevăzut, noi ne asigurăm și călătoriile în România, pentru că ni s-au întâmplat ,,nefăcute’’ și vrem să fim mai relaxați. Da, ați citit bine, călătoriile în România: fie că este vorba despre un sejur la munte, la mare sau o tabară. Ramburs Orice de la Eurolife FFH este asigurarea  de tip storno care îți returnează cheltuielile făcute în avans pentru vacanțele tale în România sau împreună cu cei mici. Este asigurarea de care aveți nevoie și dacă trimiteți copilul în taberele școlare. Știți foarte bine că atunci când vorbim despre copii, lucrurile sunt imprevizibile, așa că, decât să stați cu grija banilor pe care poți să-i pierzi, o asigurare te scutește de stres. În caz că se întâmplă ceva, primești 90 la sută din bani înapoi. Este ușor, se face online și nu costă mult. De exemplu, pentru o excursie, pentru care plătești 1000 de lei, asigurarea pentru un adult și copii costă 54 de lei. Vezi aici mai multe.  Vă lăsăm și codul de reducere: CALATOR10, pe baza căruia beneficiați de 10% discount.

3. Alpine Coaster

Pârtia de bob de la Toplița

Unde? Toplița, județul Harghita

Alpine Coaster este cea mai lungă pistă de bob din țară, are peste 1900 de metri. Am făcut și noi mai multe ture și nu ne-am mai fi dezlipit de bob. Atinge o viteză de 45 de kilometri la oră, printre brazi, și te va fascina priveliștea de poveste pe care o ai la fiecare metru parcurs din traseu. Să nu vă faceți griji! Instalația este sigură. Se oprește automat atunci când în față are un alt bob. Copiii cu vârsta de peste 3 ani pot face traseul doar însoțiți de părinți.

Cât costă? Copiii între 3 și 14 ani plătesc 20 de lei/tura, adulții plătesc 25 de lei/tura.

Program: Luni – Vineri: 10:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00.

Unde te cazezi? Noi am stat la ,,Casa Cifu’’, un loc tare frumos, aflat în inima naturii. Este o cabană potrivită să vii cu familia, prietenii sau cu cei mici, care se vor bucura să alerge în spațiul generos din curte, aflat chiar lângă pădure.

4. Mini Transilvania Park

Unde? Odorheiul Secuiesc, județul Harghita, lângă Băile Seiche. 

Foarte aproape de Odorheiu Secuiesc, se află un parc tematic deosebit: Mini Transilvania. Aici copiii pot admira peste 90 de localități istorice și cetăți medievale, realizate minuțios, evident, în miniatură. Și tot aici, cei mici se pot distra dacă fac o călătorie cu mocănița, cu locomotivă cu aburi.

Program: Luni – Duminică: 10.00 – 19.00, ultima intrare se face la ora 18.00.

Cât costă? Bilet pentru adulți: 35 lei, bilet pentru copii (gratuit pentru copiii sub 3 ani): 20 lei.

Unde te cazezi? În zonă, vă puteți caza la pensiunea Pava City, unde se mănâncă tare bine.

5. Parcul de Aventură Comana

Parc de aventură aproape de București

Unde? Comuna Comana, județul Giurgiu, la 35 de kilometri de București.

Dacă sunteți din București și vreți să petreceți timp în aer liber, mai aproape de casă, vă recomandăm Parcul de Aventură de la Comana. Cei mici pot să se bucure de diferite activități: de la numeroase trasee de cățărat, tiroliene prin copaci, plimbare cu barca în Delta Neajlovului până la tiroliană deasupra lacului. Sunt și cai și ponei, vă puteți și plimba în zonă ca să admirați apusul de pe unul din podurile frumos amenajate aici sau păsările de pe lac.

Program: deschis, zilnic, de la 9.00 la 17.00.

Cât costă? 50 de lei, escalada în copaci, 10 lei tura cu tiroliana.

Unde te cazezi? Vă puteți caza la Casa Comana, resortul de care aparține parcului de aventură. Este un boutique hotel deosebit, cu tematică istorică, unde veți gusta cele mai bune preparate tradiționale.

6. Mocănița de la Moldovița – Huțulca

Mocănița din Bucovina

Unde? Moldovița, județul Suceava

Dacă ajungeți în Bucovina, nu trebuie să ratați o călătorie inedită cu Mocănița de la Moldovița – Huțulca, așa cum îi spun localnicii. Atât adulții, dar, mai ales, copiii vor fi, cu siguranță, încântați de această experiență unică. Vechiul trenuleț cu abur, care circulă pe o linie îngustă, te va duce într-o călătorie de neuitat, în tărâmul de poveste al huțulilor. Traseul durează în jur de trei ore dus-întors, iar la capătul lui găsiți restaurante, în aer liber, cu produse tradiționale din zonă.

Program: Trenul pleacă din Gara Moldovița, depinde de zile, între orele 10.00 și 16.00, trebuie să verificați online.

Cât costă? 50 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. Atenție! Trebuie să vă faceți rezervare online, cu 24 de de ore înainte.

Unde te cazezi? Pensiunea Casa David din Vatra Moldoviței este locul potrivit unde să vă cazați cu cei mici, pentru că au și facilități pentru copii.

7. Tiroliana Pasul Palma

Unde? Palma, Suceava – la 490 de km de București, la 192 km de Iași, la 282 de Cluj Napoca

Și tot în dulcea Bucovină, între Sucevița și Ciumârna, se află Mega Tiroliana “Pasul Palma”, cea mai lungă și mai spectaculoasă tiroliană din România și din Europa Centrală. Are un kilometru lungime, o diferență de nivel de 100 de metri unde poți prinde chiar și o viteză de 100 de kilometri la oră. Dacă aveți un copil curajos, poate încerca această aventură, fără nicio problemă. Atenție: vârsta copilului trebuie să fie de minimum 7 ani și trebuie să aibă o greutate de peste 25 de kilograme ca să aibă acces la tiroliană.

Program: Luni – Sâmbătă: 10.00 – 18.00, Duminică: 10.00 – 19.00.

Cât costă? 50 de lei cursa, în poziție normală/ 70 de lei, în poziție superman.

Unde te cazezi? Vă puteți caza în comunele din jurul trecătorii – Sucevița, Voroneț – sau chiar în orașul Gura Humorului, pentru că, până la tiroliană, se poate ajunge doar cu mașina.

8. Zoo Parc Green Codru

Parc natural în Bihor

Unde? Satul Codru, județul Bihor, la 60 de kilometri de Oradea.

Dacă vreți să mai iesiți din rutina de zi cu zi și să petreceți clipe prețioase în natură, nu este loc mai potrivit decât Zoo Parc Green Codru din Bihor. Aici copiii pot vedea animale sălbatice și păsări în mediul lor natural, pe o suprafață de 100.000 de metri pătrați. Sunt căprioare, cerbi, păuni, lebede, dar și lame. Este un parc natural superb, unde merită să ajungeți.

Program: Joi, Vineri, Sâmbătă, Duminică și sărbătorile legale, de la 9 la 19.

Cât costă? Adulți 15 lei, copiii 10 lei.

Unde te cazezi? Te poți caza în zonă, la Green Codru, cazare care aparține de parc.

9. Giardini di Zoe

Unde? Banpotoc, județul Hunedoara, la 16 kilometri de Deva.

Vreți să vedeți un colț autentic ca-n Italia, dar la noi în România? La Banpotoc, în Hunedoara, un italian a amenajat o grădină uimitoare, cu iz aristocrat, care se întinde pe 3,5 hectare. Ce te va uimi aici este felul ingenios în care plantele completează perfect decorul împreună cu vasele și coloanele aduse chiar din Italia. Cei mici vor fi încântați de explozia de culoare și de frumusețe.

Program: Luni – Duminică: 9.00 – 20.00.

Cât costă? 20 de lei.

Unde te cazezi? Vă puteți caza la Deva, la Conacul Archia, un loc superb, cu piscină, unde cei mici pot lua și lecții de echitație.

10. Dino Parc

Parc tematic aproape de Brașov

Unde? Râșnov, județul Brașov, strada Cetății, aproape de Cetatea Râșnov

Cei mici sunt fascinați de dinozauri? Atunci Dino Parc din Râșnov este locul potrivit unde să-i aduceți, dacă nu ați fost până acum. Este cel mai mare parc de acest fel din sud-estul Europei, cu 120 de dinozauri expuși pe o suprafață de 3,5 hectare. Și nu doar atât. Cei mici au la dispoziție și alte activități interesante: de la expoziții în căsuțe în copac, locuri de joacă până la trasee de aventură, tiroliană și cinematografe în aer liber. Puteți înnopta aici în corturi, în lunile de vară. Trebuie să vă aduceți doar sacii de dormit.

Cât costă? Adulți – 42 de lei și 32 de lei pentru copiii cu vârsta peste 3 ani.

Program: Luni – Joi de la 10.00 – 18.00, Vineri – Sâmbătă: 10.00-19.00, Duminică: 10.00 – 18.30.

Unde te cazezi? Noi vă recomandăm un loc tare frumos din Râșnov: ,,Symphony Tiny House” – o căsuță specială, cu un design în formă de chitară, cu o priveliște de vis asupra munților din zonă.

De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *