Top 10 locuri neștiute de la munte, unde trebuie să te cazezi toamna aceasta
Top 10 locuri neștiute de la munte, unde trebuie să te cazezi toamna aceasta

A venit, a venit… toamna și trebuie să ne bucurăm de culorile ei, la munte, în locuri de poveste, pe care ți le vom arăta chiar acum. Sunt cabane tare faine pe care trebuie, neapărat, să le puneți pe lista de călătorii.

1. PROSILVA HOUSE

Cabană la munte

Unde? Toplița, Harghita, aproape de pârtia de schi și de bob

Mergem la Toplița, destinația anului 2022 în România și vizităm ,,ProSilva House’’, o cabană generoasă, cu un interior atent amenajat, construită fără cusur,  de altfel, cea mai frumoasă cabană din lemn rotund din România. Locația se află aproape de pârtia de schi și de bob și are o capacitate de 18 persoane. Aveți ciubăr și grătar la dispoziție. Poate fi închiriată atât integral, cât și individual. Fațada clădirii este una de sticlă, iar fiecare colț spune o poveste. Cabana are un loc de joacă pentru copii, un loc special amenajat pentru grătar și o capacitate maximă de 14 persoane. Se închiriază integral.

Pentru disponibilitate și rezervări, vezi AICI

2. GASTHAUS GRINDESHTI

Pensiune cu spa la munte

Unde? Văliug, Caraș Severin

Văliug este una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de munte din România, așezată la poalele munților Semenic. Locul seamănă cu un mic rai, cu multă liniște, aer curat și peisaje de poveste, care îți vor încărca bateriile. E locul numai bun pentru o relaxare la spa. Văzută de sus, pensiunea ,,Gasthaus Grindeshti” te lasă fără cuvinte: este situată în mijlocul pădurii, la marginea unui lac, cu ponton, zona perfectă pentru relaxare, într-o zi cu soare, indiferent de anotimp. Pensiunea are un design superb, care împrumută ceva din cabanele autentice austriece. Așa sunt si serviciile aici: nemțești și de calitate.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

3.HAITA LAND – CABANA STRĂJER

Cazare în Bucovina

Unde? Gura Haitii, comuna Șaru Dornei, Suceava – la 27 de kilometri de Vatra Dornei.

Începem topul nostru cu o călătorie în Țara Dornelor, în inima Munților Călimani, bucata acea de Românie, încă autentică, încă tradițională și curată, pe care, dacă o vizitezi, îți va împrumuta și tie un pic din seninătatea și din bunătatea oamenilor. Veți descoperi, aici, într-o zonă sălbatică, patru cabane uimitoare – ,,Străjer’’, ,,Pridvor’’, ,,Sihastru’’, ,,Cuib’’ – cu arhitectură modernă și simplă, minimalistă, cu un interior plăcut, care îi va oferi turistului intimitatea de care are atâta nevoie. Noi am fost zilele acestea la cabana Străjer, recent construită: are o capacitate de 4 persoane și o priveliște de poveste. Felul în care este decorată cabana ne-a uimit: lemn, culori calde, un design modern și ferestre generoase prin care simți că natura pătrunde în interior.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

4. AZTEC CHALET

Cabană la munte

Unde? Întorsura Buzăului, județul Covasna

Vă arătăm, acum, o cabană atipică și ingenios construită, diferită de tot ceea ce am văzut noi, până acum, în România: ,,Aztec Chalet’’. Pentru astfel de proiecte speciale avem toată admirația, pentru că sunt dovada vie că și la noi, acasă, turismul poate fi făcut cu grijă față de oaspete și cu atenție față de serviciile pe care le oferi celui care îți trece pragul. Cabana are o capacitate de 8 -10 persoane maximum. Sunt două dormitoare cu două paturi duble și mansarda cu 6 locuri, cu două paturi duble și o canapea extensibilă, iar bucătăria este complet dotată și utilată. Curtea este locul de unde poți admira peisajul naturii și unde te poți relaxa la un grătar sau la un pahar de vin, la foc, alături de cei dragi. Locația este pet friendly, acceptă animale de companie.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

5. CASA CIFU

Pensiune cu ciubăr la munte

Unde? Toplița, Harghita

Vă recomandăm, acum, un loc aparte, situat în inima naturii: ,,Casa Cifu’’, o cabană premium, colțul de rai, unde trebuie să te cazezi. Să vii la ,,Casa Cifu’’ este o experiență în sine, pentru că vei vedea că aici se pune accentul pe servicii de calitate, pe confortul turistului, așa cum rar găsești la noi, în România. În plus, locul chiar este de poveste. Cabana este situată lângă o pădure idilică, departe de lumea dezlănțuită și este locul ideal, pe care îl cauți în aceste momente. Cabana Cifu poate găzdui maximum 8 persoane, se închiriază integral și are un raport preț-calitate foarte bun.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

6. CARPENTIERE ARENA

Hotel cu saună în Sibiu

Unde? Valea Ștezii, comuna Rășinari, Sibiu

Ce ați spune de o escapadă la munte, într-un loc tare frumos? Vă recomandăm o cazare aparte, unde puteți petrece zile pline de răsfăț și relaxare: ,,Carpentiere Arena’’, un hotel cochet și luxos, amplasat aproape de pădure, cu ciubăr, care vă va surprinde prin atenția pe care o acordă turiștilor și prin calitatea serviciilor. Dacă vreți să vă cazați aici trebuie să știți că sunt 25 de camere, simple, garsoniere, dar și apartamente de lux, cu ferestre mari, prin care te vei putea bucura de peisajul de poveste din idilica Vale a Ștezii.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

7. VIILA MUNTE

Cabană cu ciubăr la poalele Munților Călimani

Unde? Toplița, Harghita

Cauți un loc departe de toți și de toate unde să fii doar tu cu ai tăi și cu natura? Ce ai spune de o deconectare totală de la viața de zi cu zi în Munții Călimani, acolo unde semnal la telefon nu prea ai și te poți relaxa așa cum se cuvine, fără emailuri sau apeluri stresante? Așa este la ,,Viila Munte’’, un loc superb, care te lasă să asculți liniștea și să te mai rupi din rutină. Cabana ,,Viila Munte’’ vă va oferi zile de răsfăț, departe de agitația orașului.  Cabana poate primi 20 de turiști. Se închiriază integral.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

8. MONTESSE CHALET

Cabană în Alba

Unde? Mătișești, Alba

Dacă vrei să fugi în munți departe de tot și de toate, în idilicul sat Mătișești din Alba, s-a deschis recent o cabana superbă, care te va uimi cu priveliștea de vis: ,,Montesse Chalet’’. Să privești din interiorul cald spectacolul naturii de afară este o adevărată experiență. Cabana se închiriază integral și este compusă din: sufragerie, bucătărie, două băi, dormitor matrimonial cu pat dublu și canapea extensibilă, cameră de copii cu pat dublu si pat de copil.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

9. GREEN RESORT BRAN

Cabane lângă Bran

Unde? Bran, Brașov.

Vrei un loc fain în mijlocul naturii, undeva la munte? Atunci ,,Green Resort Bran” este alegerea perfectă. Îți vom spune și de ce. Locul are o energie aparte, care îți va da un restart de la tot ce ai în jur. Este de ajuns să vezi crestele munților desenate pe cer, cernite de zăpadă, ca să te simți relaxat și să spui: ,,eu de aici nu mai vreau să plec”. Apoi, mai este și sentimentul de acasă pe care ți-l dau cabanele prin felul în care sunt decorate: cu mare atenție la detaliile mici, dar care contează pentru fiecare turist în căutarea unui loc altfel, care să-i bucure simțurile.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

10. GREEN HILL PANORAMIC

Cazare aproape de Brașov

Unde? Poiana Mărului, Brașov

Vă arătăm un proiect tare frumos: ,,Green Hill Panoramic”. Sunt, de fapt, 2 căsuțe de tip A house, cu o priveliște superbă asupra munților. În interior, vei avea tot confortul: living, bucătărie complet utilată și baie cu duș. Căsuța poate primi 4 oaspeți, este tip open space cu pat matrimonial la etaj și o canapea extensibilă la parter.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *