Calator in Bascheti

Tot ce vrei să știi despre Sicilia: ce ai de văzut, unde te cazezi, cât costă
Tot ce vrei să știi despre Sicilia: ce ai de văzut, unde te cazezi, cât costă

Istorie, cultură, gastronomie, artă, orașe și sate fermecătoare, peisaje care îți taie respirația, Vulcanul Etna și plaje idilice. Asta îți poate oferi Sicilia, cea mai exotică insulă a Italiei și cea mai mare din Marea Mediterană. Este locul perfect pentru a vă relaxa în vacanță. Noi am fost, recent, și vă spunem că Sicilia ne-a uimit și ne-a intrat în suflet. Este surprinzătoare și vă va cuceri pe loc.

Top 8 obiective turistice din Sicilia

Vulcanul Etna – Ca să urci pe Etna, unul dintre cei mai activi vulcani ai lumii, cel mai ușor este să luați telecabina din Nicolosi, de la 1900 de metri altitudine. Puteți ajunge aici cu excursii organizate, dar și cu mașină închiriată, așa cum am făcut noi. Telecabina urcă până la 2500 de metri în cam 10 minute. Costă 30 de euro dus-întors pentru adulți și 23 de euro pentru copii, iar biletul ți-l cumperi direct de la casele de bilete din Nicolosi.

De la 2800 de metri altitudine, nu este permisă urcarea pe vulcan pe cont propriu așa că, dacă sunteți aventuroși, de la telecabină puteți lua o mașină 4×4, care costă 70 de euro de persoană, care vă va duce la baza vulcanului, iar, de aici, puteți urca spre con, doar până la 2900 de metri altitudine, cu un ghid. Sunt excursii ghidate în craterele active și la 3320 de metri.

Pont: Să vă îmbrăcați gros, cu hanorace și bocanci de munte și să nu vă lăsați păcăliți că, la nivelul mării, sunt 35 de grade. Sus, pe vulcan, este foarte frig și bate vântul. Veniți, dimineața, în jurul orei 9, la telecabină, pentru că sunt cozi imense.

Catania – este orașul baroc al Italiei, aflat la baza vulcanului Etna, la Marea Ionică. Centrul vechi trebuie să-l puneți pe lista de văzut. Vă va fascina, veți descoperi un labirint de străduțe pavate cu roci vulcanice, unde fiecare balcon, fiecare clădire este un spectacol de culori, care poartă amprenta anilor din urmă. Zăboviți aici la o terasă ca să luați pulsul locului. Este farmec autentic sicilian. Să nu ratați piața de pește, impunătoarea catedrală Saint Agata, Piața Duomo și Amfiteatrul Roman.

Siracuza – este unul dintre cele mai vechi orașe ale lumii, locul unde s-a născut Arhimede, unde a pictat Caravaggio, un adevărat muzeu în aer liber. Orașul este superb, nouă nu ne-a mai venit să plecăm de aici. Puteți vizita Teatrul Grec, Insula Ortigia, Piața Duomo, Templul lui Apollo, Urechea lui Dionisos – peștera în formă de ureche, cu o acustică specială, unde legendele spun că aici temutul Dionisos și-ar fi ținut prizonerii cărora le asculta, în secret, discuțiile – Piața Arhideme, Castelul Maniace, Fântâna Zeiței Diana. Pont: Vizitați biserica Santa Lucia al Sepolcro ca să admirați pictura – Înmormântarea Sfintei Lucia – a celebrului pictor italian Caravaggio.

Palermo – este capitala Siciliei și un oraș fascinant, viu, alert, haotic și, în același timp, incredibil de frumos. La fiecare colț de stradă, vei găsi ceva de fotografiat și de admirat. Palermo are o istorie străveche și păstrează aerul boem al anilor din urmă prin clădirile sale cu o arhitectură impozantă – Catedrala din Palermo, Teatro Massimo, Palazzo dei Normani, Catacombele Capuccinilor – prin bisericile vechi pe care le descoperi la tot pasul, prin haosul din piețele tradiționale și prin străduțele înguste cu rufe atârnate la geamuri.

Te simți ca pe un platou de filmare, dintr-un alt timp. Este un oraș care merită văzut și descoperit la pas. De știut: Mai sunt gunoaie, mai sunt mirosuri, zone neprietenoase cu turiștii, dar, dacă treci peste asta, vei descoperi adevărata ,,dolce vita siciliana’’. Pont: mașina să o parcați numai într-un loc cu plată și să nu vă lăsați înșelați de cei care vor sări vă ajute să parcați, pentru că vă vor cere 5 -10 euro ca să aibă grijă de ea. Sunt parcări publice automate, iar ora de parcare costă în jur de 1 euro.

Taormina – este celebrul sat cocoțat pe o stâncă, cu case medievale colorate, care par că se prăvălesc în mare, considerat cea mai mare atracție turistică a Siciliei. Este locul unde veneau în vacanță Goethe, Alexandre Dumas și starurile anilor ‘50 de la Hollywood – de la Ingmar Bergmann până la Gregory Peck și Elisabeth Taylor. Plimbă-te pe Corso Umberto I ca să-i simți atmofera! Este foarte aglomerat și, da, evident, foarte scump, dar merită să vii aici câteva ore pentru priveliștile de poveste pe care le ai de sus, deasupra mării și pentru istoria acestui loc. De sus, poți coborî cu funicularul până la plajă, celebra plajă a vedetelor de la Hollywood.

Isola Bella – Dacă spui Taormina, spui și Isola Bella, perla Mării Ionice și simbolul Taorminei. Este o plajă spectaculoasă, cu ape turcoaz, și merită să fie văzută. Ajungi din Taormina cu telecabina. Isola Bella este, de obicei, foarte aglomerată și foarte scumpă, de exemplu, un sezlong costă 25 de euro. Pont: Să vă luați încălțăminte de protecție dacă vreți să faceți baie, pentru că locul este stâncos.

Cefalu – este considerat unul dintre cele mai frumoase sate ale Italiei, un magnet pentru turiștii din întreaga lume. Este situat la o oră distanță de Palermo și este dominat de Templul Dianei, aflat, pe un deal, la 270 de metri înălțime. Cu o arhitectură barocă, cu clădiri impunătoare și catedrale medievale, și, evident, străduțe înguste, pline de farmec, Cefalu te va cuceri. Are și o plajă celebră, plaja Cefalu, unde doar dacă ai noroc vei găsi un loc liber.

Messina – este cel de-al treilea oraș ca mărime al Siciliei, după Palermo și Catania, port – poarta de intrare în Sicilia, aflat în cel mai nord punct al insulei, aproape de coasta Italiei. De aici în zilele senine, vezi clar coasta Calabriei. Merită să ajungeți aici pentru a descoperi la pas centrul vechi, pentru Piazza del Duomo, pentru a vă plimba, în centru, pe o promenadă superbă, cu palmieri și clădiri superbe, și pentru siturile culturale.

Unde să te cazezi?

Noi am stat în satul Pozillo, un loc tare frumos, mai puțin știut, situat între Catania și Messina. Apartamentul l-am închiriat de pe Booking și a fost super fain, la doi pași de mare și cu vedere spre Etna. Este un loc superb, cu plaje vulcanice, cu piscine naturale. Prețurile pornesc de la 70 de euro pentru un apartament/noapte.
Vă recomandăm să stați 5 zile în partea de est a Siciliei, în zona Catania, și, apoi, să explorați nordul, Palermo, tot cam 5 zile.

Vezi cazări de poveste din Sicilia AICI!

Când să mergi în Sicilia?

Sicilia este insula care se bucură de vreme perfectă aproape tot timpul anului. Cel mai bine ar fi să ajungeți aici în extra sezon, în luna aprilie sau în mai sau după luna septembrie când temperaturile și prețurile scad.

Cum ajungi în Sicilia?

Sunt multe curse aeriene din București spre Palermo sau Catania, chiar și low cost, cu prețuri foarte bune dacă rezervi din timp. Costă în jur de 800 de lei dus-întors de persoană.

Cu ce te deplasezi în Sicilia?

Ca să vezi Sicilia, neapărat trebuie să-ți închiriezi o mașină direct din aeroport, transportul în comun este foarte greoi și veți pierde mult timp ca să așteptați autobuzele. Noi am închiriat mașina din Aeroportul Catania, la firma NoleggioEasy, este tot ce am găsit la preț bun. Cea mai ieftină mașină în sezon costă de la 50 de euro pe zi, depinde de tipul mașinii și de asigurarea pe care vreți să o luați.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv agenției de turism.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *