Top 10 pensiuni cu piscine fabuloase, pentru o vacanță în România ca afară
Top 10 pensiuni cu piscine fabuloase, pentru o vacanță în România ca afară

Vara a venit deja și, o dată cu ea, miroase deja a vacanță, vă întrebați, poate, pe bună dreptate, unde oare să mergeți. Noi vă lăsăm mai jos câteva idei, numai bune pentru o vacanță faină și în siguranță, la noi, în România.

1. PENSIUNEA ECATERINA

Pensiune cu piscină la Cazanele Dunării

Berzasca, Caraș Severin – la 64 de km de Parcul Național Cheile Nerei.

Cu un view superb spre munți, dar și spre Dunăre, piscina pensiunii Ecaterina este una dintre cele mai spectaculoase pe care le-am văzut, vreodată, în România. Situată în inima naturii este locul potrivit pentru cei care caută liniște, dar, totodată, și locul unde veți face un selfie perfect și asta datorită piscinei de tip infinity. Piscina este prietenoasă cu natura, fiind încălzită cu panouri fotovoltaice. Este un loc magic, în adevăratul sens al cuvântului, iar pozele vorbesc de la sine.

Pont: Bucătăria de aici e una excelentă. Se mănâncă foarte bine.

CÂT COSTĂ?

Află cât costă o noapte de cazare la Pensiunea Ecaterina AICI!

2. GREEN VILLAGE RESORT

Resort în Delta Dunării

 Sfântu Gheorghe, Tulcea – la 2 km de Marea Neagră

Poate fi numit, fără nicio exagerare, una dintre cele mai frumoase zone din lume. Exact acolo unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, într-un loc unde natura sălbatică este la ea acasă, veți descoperi Green Village Resort. E mixul perfect între natural, firesc, autentic și confort, unde vă veți reîncărca, fără doar și poate, bateriile. Piscina de aici este uimitoare, cu un view superb spre căsuțele acoperite cu stuf sau spre Dunăre.

CÂT COSTĂ?

Află mai multe aici.

3. BALVANYOS RESORT

Resort cu piscină la munte

Băile Balvanyos (Turia), Covasna – la 7 km de lacul Sfânta Ana, la 252 de km de București

Înconjurat de priveliştea unică a munţilor Bodoc, chiar în mijlocul pădurii, din jurul lacului Sfânta Ana, între Băile Tuşnad şi Târgu Secuiesc, „Balvanyos Resort” este locul perfect pentru cei care vor să evadeze pentru câteva zile și să mai uite de această perioadă stresantă.

Ne-a plăcut, în mod deosebit, designul modern și actual al complexului, care nu face notă discordantă cu mediul natural și sălbatic. Fie că te vei afla în piscina interioară sau în cea exterioară, priveliștea este de cinci stele. Numai pentru asta, experiența merită încercată.

CÂT COSTĂ?

Află mai multe aici.

4. RIVIERA 990

Pensiune cu piscină la Cazanele Dunării

 Eșelnița, Mehedinți – la 380 de km de București, la 210 km de Timișoara, la 352 de km de Cluj

După ce intră în România, pe la Baziaș, Dunărea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee de-a lungul celor 2.860 km, pe care îi străbate până la vărsarea în Marea Neagră. Este vorba despre Defileul Dunării, care măsoară 125 km, din care 45 km reprezintă porțiunea faimoaselor Cazane – între Dubova şi Ogradena. Aici, Dunărea este forțată să treacă printre munți, iar zona este declarată monument al naturii în Europa.

În acest rai pe pământ, se află Riviera 990. De oriunde te-ai afla, din camere, de pe terasă și, mai ales, din piscina superbă, priveliștea te lasă cu gura căscată.

CÂT COSTĂ?

Află mai multe aici.

5. LIMANUL RESORT

Pensiune în Delta Dunării

Chilia Veche, Tulcea – la 281 de km de București

Ne întoarcem, acum, în Deltă, într-unul dintre cele mai tradiționale sate din zonă. Resortul din Chilia Veche e perfect pentru cei care iubesc natura sălbatică, acesta fiind aproape de Rezervația Naturală Roscova Buhaia, unde trăiește cea mai importantă colonie de pelicani, dar și aproape de Pădurea Letea, cu ai ei cai sălbatici.

Pensiunea nu este situată, direct, pe apă, ci la aproximativ 100 de metri de mal, așa că nu veți avea prea mari probleme cu țânțarii. Se mănâncă bine. Peștele proaspăt este specialitatea casei. Sunt disponibile și biciclete pentru cei care vor să admire împrejurimile pe două roți.

6. DIAMOND & OVI

Pensiune cu piscină la munte

 Cinciș, Hunedoara – la 30 km până la Parcul Național Retezat, 5,9 km până la Castelul Corvinilor, 7,5 km până la Mânăstirea Prislop.

Ne mutăm, acum, în Ardeal, în Hunedoara. Pensiunea se află chiar pe malul unui lac imens, cu o poveste incredibilă. Cinci sate au fost înghițite, cu tot cu case, iar 500 de oameni au fost nevoiți să se mute, acum mai bine de 50 de ani. Și asta ca să facă loc unui lac, pentru Combinatul Siderurgic de la Hunedoara. Acum, zona este extrem de frecventată de turiști. Priveliștea este poveste, indiferent de locul unde te afli, iar piscina una dintre cele mai frumoase în care am ajuns.

CÂT COSTĂ?

 Prețul unei camere duble pornește de la 200 de lei, cu acces gratuit la piscină.

7. VAMA 54 BOUTIQUE

Pensiune cu ciubăr aproape de București

Dalghiu, Brașov – la 73 de km de Castelul Bran, la 200 de km de București, la 314 de km de Cluj, la 458 de km de Timișoara

Am aflat de Vama 54 printr-un anunt de tip sponsorship pe Facebook. Am zis: “hai să mergem!” și nu ne-a părut rău, pentru că tot ce am găsit aici ne-a făcut să ne dorim ca, la un moment dat, să ne întoarcem. Situată în rezervația naturală Ciucaș, Vama 54 este o oază de liniște, perfectă de încărcat bateriile, după un an agitat.

Chiar dacă se află într-o zonă cu natură sălbatică, se ajunge ușor și cu mașina. De reținut, însă, că ultimii 5 kilometri nu sunt asfaltați. Însă, tocmai acesta este farmecul locului. Jacuzzi-ul de aici e grozav și are un view superb spre munți. Despre priveliștea din camere nici nu mai are rost să scriem prea multe.

8. FOREST RETREAT
Pensiune cu piscină aproape de București

Măciuca, Vâlcea – la 237 de km de București

“Bun venit spre un nou început!” sunt cuvintele care te întâmpină atunci când intri în resortul din județul Vâlcea, aflat la fix trei ore de mers cu mașina din București. Cu siguranță, aici poate fi începutul unui sejur relaxant, în care veți uita de tot și de toate, unde vei mânca bine, pentru că preparatele din farfurie vă vor uimi cu gustul autentic. „Forest Retreat” poate fi numit ușor și spa tradițional, pentru că, dincolo de luxul acestuia, camerele sunt amenajate în spirit vâlcean.

CÂT COSTĂ?

Află mai multe aici.

9. Golf Hotel Pianu

Resort de golf

Pianu de Jos, Alba – la 123 de km de Cluj, la 354 de km de București, la 23 de km de cetatea Alba Carolina

Înconjurat de numeroși stejari bătrâni, dar și de o panoramă impresionantă, „Golf Hotel Pianu” este dedicat iubitorilor de golf, dar și turiștilor în căutare de liniște și relaxare. E un loc cochet, cu un mix perfect între frumusețea peisajelor și lumea exclusivistă a golfului. Chiar dacă nu sunteți pasionați de acest sport, e un loc numai bun de lenevit la piscina cu view spre dealurile Pianului.

CÂT COSTĂ?

Află mai multe AICI!

10. BRIZA

Pensiune cu piscină infinită la Cazanele Dunării

Orșova, Mehedinți: la 368 km de București, la 203 km de Timișoara, la 347 km Timișoara, la 760 km de Iași

Începem topul nostru cu unul dintre cele mai noi proiecte turistice de la Dunăre și una dintre cele mai faine pensiuni cu piscină, pe care le-am văzut. Briza este proiectul ambițios al lui Gabriel, un tânăr care a transformat o casă bătrânească, într-un adevărat colț de rai, care le va da până și celor mai pretențioși călători sentimentul de acasă. Locul este gândit cu ingeniozitate, cu mult bun gust și atenție la detalii. Nu avea cum să fie altfel.  Conceptul Briza poartă semnătura unei echipe de designeri valoroși, printre care și Adela Pârvu. (fost designer Visuri la Cheie).

V-am convins deja că e locul în care trebuie să ajungeți vara aceasta? Dacă nu, vă spunem că piscina de aici e una fabuloasă. Are un view superb spre Dunăre, la fel ca și camerele cochete ale pensiunii. Gabriel și-a dorit ca fiecare geam de la Briza să fie un tablou în sine, iar, pentru ca asta să se întâmple, a comandat o balustradă din sticlă. Pensiunea este un loc child friendly, câteva dintre camere fiind special amenajate pentru familiile cu copii.

CÂT COSTĂ?

Vezi cât costă o noapte de cazare la Briza: AICI!

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *