Calator in Bascheti

Crezi că-i Canada? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Povestea superbă a pianului din Vamă
Crezi că-i Canada? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Povestea superbă a pianului din Vamă

Vama Veche, România – Oak Bay, Canada: 7.470 de kilometri distanță. Nu! Nu trebuie să zbori până la capătul pământului ca să te bucuri de raiul de pe pământ. După izolare, îți propunem să îți faci vacanța în România celor o mie de lumi! Pentru că ai toate motivele din lume, iar Vama Veche e doar unul din ele. Are toate ingredientele pentru ca vacanța ta să fie una de poveste, iar din decor nu lipsește celebrul pian de la mal de mare care seamănă cu un alt pian faimos din Oak Bay, Canada. Povestea pianului din Vama Veche vă invităm să o descoperiți chiar acum, în cadrul campaniei ”România celor o mie de lumi” – o campanie inedită, inițiată de Calatorinbascheti.ro, pentru susținerea turismului românesc.

Unde?
Vama Veche, Constanța – 265 km București, 545 km de Sibiu, 466 km de Iași

Vama Veche este locul unde mulți dintre noi ne-am făcut amintiri de neșters. Am cunoscut Vama și al ei farmec acum mulți ani și a fost dragoste la prima vedere. Ne-a lăsat să facem ce vrem, să fim noi și ne-a dat sentimentul acela fain de libertate. Acea Vamă Veche, din anii din urmă, simplă și fără pretenții, când era despre libertate, despre nebunia de a fi tânăr, despre cântece la foc de tabără, pe plajă, acolo unde “nisipul e ud, iar marea puțin murdară”, unde se legau prietenii la răsărit de soare și se asculta Bolero-ul lui Ravel, pe un colț de masă. În ultimii ani, simbolul Vămii a devenit pianul de pe plajă.

Pianul din Vama Veche, cel mai fotografiat obiectiv din zonă
Pianul face parte din decorul barului Yuva. Proprietarul, George Stoianov, s-a gândit să aducă un element distinctiv destinat, inițial, pentru barul său. A găsit pe un site de anunțuri un pian vechi, nefuncțional, fabricat în 1940. Instrumentul a fost adus tocmai de la Alba Iulia. Este un pian cu coadă scurtă, cu clape din lemn maro şi furnir alb, care a fost umplut cu pământ, pietricele albe şi plante și a devenit, în scurt timp, atracția plajei din Vama Veche.

Nu se poate ști dacă pianul a fost faimos sau nu la viața lui, însă acum este asaltat, în fiecare vară, de turiștii care trebuie musai să-și facă o fotografie aici, o declarație de dragoste sau chiar să-i cânte o baladă la chitară. Și dacă ne uităm mai bine, peisajul din Vamă aminteşte și de filmul de Oscar al lui Jane Campion „Pianul“, realizat în 1993. (sursa foto: justwatch.com).

Ce poate fi mai frumos decât să ajungi aici, să auzi muzica mării, să închizi ochii și să-ți închipui că toate problemele tale au dispărut? Căci așa este la Vamă, locul care te transpune, imediat, într-o lume fără griji și fără stres.

(Sursă foto: Yuva Bar)

Unde te cazezi?
Când ajungem în Vama Veche, de obicei, ne cazăm la Tagoo, pentru că ne place tare mult felul în care este decorată vila, în plus, este liniște, iar serviciile sunt premium. Mai multe opțiuni de cazare în Vama Veche, vezi AICI!

Articolul face parte din campania ”România celor o mie de lumi” – o campanie inițiată de Calatorinbascheti.ro, sprijinită de GastroNomNom, pentru susținerea turismului românesc, în vremuri de criză. Campania conține o serie de articole inedite, prin care punem în oglindă mai multe destinații din România, care seamănă izbitor cu minuni turistice ale lumii. Pianul din Vama Veche e doar unul dintre acestea, iar ca acest loc sunt multe altele. Așa că, nu mai trebuie să zbori până la capătul pământului, ca să te bucuri de raiul de pe pământ. Vei descoperi o țară uimitoare, irezistibilă, de poveste. După izolare, fă-ți vacanța în siguranță, în România celor o mie de lumi!

(Sursă foto main stânga și mai sus: Oak Bay Facebook)

Orășelul de coastă Oak Bay din Canada are și el o poveste fascinantă legată de piane, care se scrie în fiecare vară. Din luna iulie până în septembrie, cinci piane pictate sunt amplasate atât în locuri din oraș, cât și la malul mării, iar oricine poate cânta de la 10 dimineața până la apus.

***De reținut: alăturările de imagini sunt simbolice și nu reprezintă o comparație calitativă și de valoare a destinațiilor.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *