E mijlocul verii și, parcă, asfaltul arde prea tare. Ne-am gândit la câteva locuri din mijlocul naturii, mai puțin știute, dar ușor accesibile cu mașina, unde să ne răcorim. Am făcut o listă cu cele mai spectaculoase pensiuni cu piscină de la munte, despre care n-ai crede că sunt la noi.
1. CABANA BÂRLOGU’
Someșul Rece, Cluj – la 22 de km de Cluj, la 328 de km de Timișoara, la 412 km de Iași, la 460 de km de București.
Începem lista noastră cu un loc splendid din Apuseni. Vă arătăm una dintre cele mai spectaculoase cabane de munte, pe care le-am văzut vreodată. La doar 22 de kilometri de Cluj, vă veți putea răcori, vara aceasta, în superba piscină de tip infinity de la Cabana Bârlogu’, de la Someșu Rece.
Piscina are un view superb spre natură, e poziționată în așa fel încât îți dă senzația că se unește cu muntele și te duce cu gândul la piscinile de poveste din Bali. Dacă uiți pentru o secundă unde te afli, ai spune cu certitudine că ai nimerit într-un loc exotic. E locul perfect pentru o poza de Instagram de nota 10. Cabana se închiriază doar integral și are 10 dormitoare și 9 băi. Capacitatea maximă este de 30 de persoane. De reținut: cabana este sold-out pentru luna august, dar mai există locuri libere pentru lunile următoare.
2. PENSIUNEA MELBA
Dubova, Mehedinți – la 394 de km de București, la 786 de km de Iași, la 224 de km de Timișoara
Ne mutăm acum în Mehedinți, într-un loc tare cool. Noi am ajuns aici de mai multe ori și, de fiecare dată, ne-a impresionat priveliștea, care ne-a făcut să ne minunăm. Este “simply wow”!
Construită într-un rai pe pământ, la propriu, Pensiunea Melba este înconjurată de cele două cazane ale Dunării. De oriunde te-ai afla, din camere, piscină sau din terasa săpată, efectiv, în apă, priveliștea te lasă cu gura căscată.
3. SANDERSON LUXURY APARTMENTS
Delnița, Harghita – 288 de km de București, la 246 de km de Cluj, la 467 de km de Timișoara
Am aflat de apartamentele de lux de la un prieten care ne-a tot bătut la cap și ne-a spus că e tare fain aici. Am zis: “hai să mergem!” să vedem cu ochii noștri locul. Nu ne-a părut rău, pentru că tot ce am găsit ne-a făcut să ne dorim să ne întoarcem și iarna. Sunt 6 apartamente grozave, situate lângă Miercurea Ciuc, ferite de haosul orașului.
Este o oază de liniște, perfectă pentru încărcat bateriile, după un an agitat. Evident, că se ajunge ușor cu mașina. Ce ne-a plăcut aici? Ciubărul cu view fabulos spre satele din zonă și liniștea locului. Nu vă veți plictisi la Sanderson, pentru că apartamentul, care arată mai degrabă a conac, are teren de tenis, piscină, grătar, loc de joacă pentru copii etc. Lăsăm imaginile să vorbească de la sine.
CÂT COSTĂ?
Alfă mai multe aici.
4. PENSIUNEA ECATERINA
Berzasca, Caraș Severin – la 64 de km de Parcul Național Cheile Nerei.
Cu un view superb spre munți, dar și spre Dunăre, piscina pensiunii Ecaterina e una dintre cele mai spectaculoase pe care le-am văzut, vreodată, în România. Situată în inima naturii este locul potrivit pentru cei care caută liniște, dar, totodată, și locul unde veți face un selfie perfect și asta datorită acestei piscine de tip infinity.
Piscina este prietenoasă cu natura, fiind încălzită cu panouri fotovoltaice. Este un loc magic, în adevăratul sens al cuvântului.
Pont: Bucătăria de aici e excelentă. Se mănâncă foarte bine.
5. DIAMOND & OVI
Cinciș, Hunedoara – la 30 km până la Parcul Național Retezat, 5,9 km până la Castelul Corvinilor, 7,5 km până la Mânăstirea Prislop.
Ne mutăm, acum, în Ardeal, în Hunedoara. Pensiunea se află chiar pe malul unui lac imens, cu o poveste incredibilă. Cinci sate au fost înghițite, cu tot cu case, iar 500 de oameni au fost nevoiți să se mute, acum mai bine de 50 de ani. Și asta ca să facă loc unui lac pentru Combinatul Siderurgic de la Hunedoara.
Acum, zona este extrem de frecventată de turiști. Priveliștea este poveste, indiferent de locul unde te afli, iar piscina una dintre cele mai frumoase în care am ajuns.
CÂT COSTĂ?
Prețul unei camere duble pornește de la 200 de lei, cu acces gratuit la piscină.
6. HOTEL CASTEL TRANSILVANIA
Baia Mare, Maramureș – la 89 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, la 67 de km de Mănăstirea Bârsana, la 13 km de Biserica de lemn, patrimoniu UNESCO din Surdești, la 600 de km de București.
Privit de sus, complexul arată incredibil. Piscina e înconjurată de câteva construcții, care te duc cu gândul la bungalourile din Bali. Acesta este „touch-ul” exotic, pe care arhitecții au vrut să-l dea locului, deși se încadrează perfect și în stilul autentic maramureșean. Nu e necesar să dormiți aici, deși și hotelul este cât se poate de spectaculos. Construcția imită castelele cu specific transilvănean, iar bucătăria este una de 5 stele.
CÂT COSTĂ?
Accesul la piscină costă 30 de lei de vineri până sâmbătă și 40 de lei, duminica.
Cazare găsești aici.
7. HETVEZER (PENSIUNEA SECUIASCĂ)
Sub Cetate, Harghita – la 310 km de București, la 389 de km de Iași, la 201 km de Cluj-Napoca, la 419 km de Timișoara
Să trecum, acum, în Harghita, la pensiunea Hetveszer, un loc perfect pentru familiile cu copii. Locul este „child friendly”, iar proprietarii au mare toleranță pentru energia și nevoile celor mici. Locul e potrivit pentru călătorii în bascheți amatori de drumeții în Munții Giurgeu.
Cascada Vărșag se află în imediata apropiere, iar de aici veți putea explora ușor mai multe sate secuiești tradiționale. Chiar dacă zona este sălbatică, se ajunge ușor cu mașina în oricare dintre punctele turistice cunoscute.
CÂT COSTĂ?
Alfă mai multe aici.
8. RIVIERA 990
Eșelnița, Mehedinți – la 380 de km de București, la 210 km de Timișoara, la 352 de km de Cluj
După ce intră în România, pe la Baziaș, Dunărea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee de-a lungul celor 2.860 kilometri, pe care îi străbate până la vărsarea în Marea Neagră. Este vorba despre Defileul Dunării, care măsoară 125 de kilometri, din care 45 de kilometri reprezintă porțiunea faimoaselor Cazane – între Dubova şi Ogradena.
Aici, Dunărea este forțată să treacă printre munți, iar zona este declarată monument al naturii în Europa. În acest rai pe pământ, se află Riviera 990. De oriunde te-ai afla, din camere, de pe terasă și, mai ales, din piscina superbă, priveliștea este de vis.
CÂT COSTĂ?
Alfă mai multe aici.
9. APUSENI WILD
Remeti, Bihor – la 87 km de Oradea și la 100 km de Cluj
Așezată la poalele muntelui, în apropierea satului Negreni (15 km), unde se organizează celebrul târg vintage, care atrage turiști din toată lumea, „Apuseni Wild” te va uimi atât cu frumusețea lui, cât și cu sălbăticia locului, fiind, din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai pitorești locuri din Apuseni. Terasa, dar și camerele oferă o panoramă splendidă asupra Văii Iadului.
Ceea ce uimește aici e piscina, săpată chiar lângă o stâncă. Printre serviciile suplimentare, pe care le oferă pensiunea, sunt drumețiile pe munte, sală cu biliard și tenis de masă, un centru spa cu saună, dar și excursii off road. Drumul cu mașina este unul de poveste, iar când nu rămâneți să vă relaxați la piscină, merită să explorați traseele din zonă.
CÂT COSTĂ?
Alfă mai multe aici.
10. VALEA VERDE
Cund, Mureș – la 30 de km de Sighisoara, 43 de km de Targu Mureș
Am ținut să trecem pe lista noastră și pensiunea Valea Verde, deși nu se află într-o zonă de munte, însă peisajul pe care îl oferă aici dealurile Transilvaniei e unul de vis. Cund e un sat, până mai ieri necunoscut, unde soții Jonas și Ulrike Schäfer, doi nemți îndrăgostiți de România, au făcut, poate, cel mai spectaculos resort tradițional din țară. Jonas a cumpărat mai multe case din sat, le-a recondiționat și s-a apucat de turism.
Am fost oaspeți la Cund, până acum, de trei ori și, de fiecare dată, Jonas ne-a surprins prin ospitalitate și prin gustul irepetabil al preparatelor fine, simple, făcute numai cu produse din zonă. Nu veți găsi aici o piscină clasică, ci un lac artificial superb, unde cresc până și nuferi. La Cund, se ajunge ușor cu mașina, deși se află într-o zonă fără semnal. Drumul e unul superb, mai ales când treceți pasul dintre Sighișoara și Cund.
CÂT COSTĂ?
Alfă mai multe aici.