Piscina pă Coastă, raiul de pe acoperișul lumii, despre care n-ai crede că e în România
Piscina pă Coastă, raiul de pe acoperișul lumii, despre care n-ai crede că e în România

Bali? Nu! Dubai? Nu! E chiar în Maramureș și e, poate, cel mai spectaculos și mai neașteptat loc, unde puteți să vă răcoriți vara asta. Ați fost mulți, chiar foarte mulți cei care ne-ați întrebat când își va primi Piscina pă Coastă, anul acesta, oaspeții. Pentru voi, mini vacanța de Rusalii a venit cu vestea cea mare: s-a dat liber la distracție la piscina de poveste, săpată în munții Maramureșului.

La prima vedere, să sapi o piscină pe coasta unui deal pare o nebunie în toată regula. Nu și pentru Alex Vancea, cel care a crezut în visul lui, acela de a construi un rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureș. A călătorit mult prin lume, dar și-a dorit, la el, acasă, o piscină frumoasă, care să nu fie înconjurată de betoane, așa cum văzuse pe afară. Așa a apărut proiectul “Piscinei pă Coastă”, construită în satul Mara, pe dealul din apropierea păstrăvăriei cu același nume.

Construcția nu a fost deloc ușor de realizat, pentru că toate materialele au trebuit urcate pe deal. A meritat, însă, efortul, pentru că rezultatul e unul grozav. Designul respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn. Așa că, dacă nu aveți drum prin Maramureș, să vă faceți, pentru că merită!

Pozele nu pot descrie, cu adevărat, în cuvinte, senzația pe care o ai, atunci când ești aici, la “Piscina pă Coastă”, situată la peste o sută de metri altitudine. Îți vine să te ciupești și să te întrebi dacă nu cumva ai greșit țara sau regiunea. Pe mine, m-a uimit faptul că atunci când stai, relaxat, pe șezlong, sau în piscină, poți admira cascada superbă, care izvorește din dealurile Maramureșului.

Și ce te bucură, atunci când vezi locuri faine, este că îți dai seama că și la noi se poate face turism de calitate. Mini vacanța de Rusalii a însemnat și primele zile în care oaspeții au putut să se bucure de raiul de aici, până acum piscina fiind închisă din cauza vremii. La capitolul design, piscina vine cu noutăți: stuful a fost înlocuit cu tradiționala șindrilă, astfel încât piscina să se încadreze perfect cu specificul locului.

CUM AJUNGEȚI ȘI CÂT COSTĂ?

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina și urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Prețul unui bilet de intrare este de 40 de lei. Nu e nevoie de rezervare în prealabil.

 

Cazare găsiți aici.

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ?

Satul Mara se află în inima Maramureșului. Cele mai importante obiective turistice sunt la câțiva kilometri distanță.

Cimitirul Vesel – la 45 de kilometri

Memorialul Durerii – la 27 de kilometri

Mănăstirea Bârsana – la 32 de kilometri

Mocănița – la 71 de kilometri

Biserica Șurdești, cea mai înaltă Biserică de lemn din lume (monument UNESCO) – la 36 de kilometri.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook