Calator in Bascheti

Top 10 pensiuni de poveste, aproape de București, pentru o evadare de weekend
Top 10 pensiuni de poveste, aproape de București, pentru o evadare de weekend

Sunt momente când simțim că orașul agitat ne sufocă. Pierdem ore bune în trafic, zi de zi, ne luptăm să ajungem la muncă și să ne întoarcem de la muncă. Zilele par, uneori, repetitive și contracronometru. Te simți captiv într-un cerc fără scăpare și abia aștepți să vină weekendul să evadezi undeva. Undeva, mai aproape de București, ca să nu agonizezi, din nou, în traficul infernal de pe Valea Prahovei. V-am pregătit, mai jos, locuri faine, aproape de Capitală, unde să vă relaxați după o săptămână plină.

1. RESORT CASA COMANA
Pensiune aproape de București
Unde? Comana, Giurgiu, la 35 de kilometri de București

Este un loc de poveste, relaxant, unde poți respira aerul curat de la țară. Din București, se ajunge repede la Comana. Ai multe de făcut aici, ca să-ți abați gândurile de la viața ta de orășean pus pe fugă: să te plimbi prin Parcul Natural Comana, să stai la o poveste pe malul Deltei Neajlovului, să te dai cu tiroliana sau să încerci un traseu de aventură.

De fiecare dată, când am ajuns la Casa Comana, ne-a așteptat o masă bună, ca la mama acasă, dar și o cazare autentic românească. Aici, am băut cel mai bun frizzante, adus din Italia, și am mâncat un platou românesc tare gustos. Resortul de 4 stele are 80 de locuri în 34 de camere – fiecare dintre acestea poartă numele domnilor și domnițelor din istoria Comanei.

Pentru rezervări vezi AICI!

2. SATUL PRUNILOR
Pensiune aproape de București
Unde? Pietroșița, Dâmbovița, la 113 kilometri de București.

Mergem, acum, la Pietroșița, în Satul Prunilor, un complex tare fain care cuprinde șapte vile întinse pe 6 hectare, la marginea pădurii. Ceea ce uimește aici este priveliștea impresionantă spre munți: spre Leaota, Bucegi și spre Baiului. Este locul nimerit să-și tragi sufletul. Vilele sunt elegante și au un accent tradițional, mobila fiind realizată integral din lemn, la fel și dușumeaua. Și apoi este loc destul să te plimbi și să simți natura.

3. DEALUL DOMNITORILOR
Pensiune aproape de București
Unde? Valea Sasului, Mănăstirea Dealu, la 79 kilometri de București.

Mergem la doi pași de Târgoviște, la pensiunea Dealul Domnitorilor, un loc ferit de agitație, situat pe coama unui deal, care te îmbie la visare și la leneveală. Este atâta liniște și atât de frumos încât nu-ți vine să crezi că ești totuși aproape de oraș. Pensiunea este construită din piatră și din lemn și este decorată fin, modern și cu accente românești. Sunt trei camere și un apartament, dar noi ne-am îndrăgostit de priveliștea de poveste spre Bucegi. Dacă sunteți pasionați de echitație, vă puteți bucura de o plimbare călare, în cadrul domeniului, contra cost.

4. CETĂȚUIA
Pensiune aproape de București
Unde? Comuna Măgura, Buzău, la 110 la kilometri de București.

Ce spuneți de un loc ascuns în inima pădurii, unde să stai și să nu faci nimic? Sună, bine, nu? Pensiunea Cetăţuia este situată pe dealul cu același nume, la 632 m altitudine, într-un decor de poveste, care te va uimi din prima clipă. Este liniște, multă liniște, fix ce ai nevoie după ce ai evadat din orașul nebun. Sunt 10 camere mobilate modern, cu terasă foarte generoasă, unde poți să stai și să-ți aduni gândurile. Tip: noi am mâncat foarte bine aici.

Vezi cât costă AICI!

5. SATUL BANULUI
Pensiune aproape de București
Unde? Măgureni, Prahova, 93 de kilometri de București.

Mai țineți minte mirosul gutuilor proaspete și al pâinii proaspete scoase din sobă? Sau aroma inconfundabilă a roșiilor proaspăt culese din grădină? Când copilăria se trăia autentic și frumos la sat, desculț, fără ceas și fără reguli. Asta veți găsi în satul Banului – o reîntoarcere la rădăcini. Casa de oaspeți este reconstruită dintr-un hambar, în stil traditional muntenesc, de meseriași din zonă cu materiale recuperate de la casele din sat. Camerele poartă numele străbunicelor proprietarilor: Lina, Floarea și Lisandra.

6. CASA TIMIȘ
Conac aproape de București
Unde? Comuna Bucov, sat Chițorani, Prahova, la 80 de kilometri de București

Dacă vă doriți o escapadă într-un loc special, modern, luxos, care să vă facă să mai uitați de viața agitată, Casa Timiș este locul potrivit să vă răsfățați pentru câteva zile. Este un conac superb, ridicat la începutul secolului al XX-lea, în mijlocul unei podgorii, și restaurat cu mult bun gust. De cum pășești pe porțile conacului, intri într-o lume a autenticului, a boierilor de altădată. (foto: Casa Timiș).

Vezi cât costă AICI!

7. PENSIUNEA DIN LIVADĂ
Pensiune aproape de București
Unde? Robești, Buzău, la 136 kilometri de București.

Amplasată într-un loc de basm, pe un platou cu o priveliște uluitoare, Pensiunea din Livadă e locul unde nouă ne place să ne încărcăm bateriile după o săptămână grea. Din lounge-ul pensiunii, cu geamuri imense, view-ul e unul de senzație. Și unde mai pui că principalele obiective turistice sunt relativ aproape: la 23 km de Vulcanii Noroioși, la 12 km de Mănăstirea Ciolanu, 18 km de vestigiile rupestre de la Bozioru, la 44 km de Muzeul de Chihlimbar de la Colți.

8. CASA DIN PLAI
Pensiune aproape de București
Unde? Provița de Sus, Prahova, 118 kilometri de București.

Casa din Plai este refugiul perfect pentru zilele libere. Sunt 4 camere duble, fiecare diferită în felul său, dar asemănătoare ca și confort și curățenie. Casa din Plai vă va uimi prin decorul său. Este o combinație unică între stilul conacelor boierești și modernism. Dacă nu vă place să stați prea mult în cameră, aveți ce face în împrejurimi: puteți face un picnic în natura virgină din jurul Proviței, puteți observa stele cu ajutorul telescopului sau vă puteți plimba cu bicicletele pensiunii.

Vezi cât costă AICI!

9. HANUL VATRA
Pensiune aproape de București
Unde? Costești, Vâlcea: la 222 kilometri de București.

Călătorim acum într-unul dintre cele mai autentice sate din Oltenia, acolo unde tradiția e pusă la loc de cinste. Situat în centrul comunei Costești, la doar 9 km de Horezu, Hanul Vatra e un conac de poveste, unde, preț de câteva zile, veți putea trăi exact ca nobilii de altădată. Așezat la marginea unui pârâu, conacul vă va uimi atât prin bunul gust cu care a fost decorat, cu multe obiecte artizanale făcute chiar de meșterii populari din sat, dar și prin preparate oltenești, de care vă veți putea bucura aici.

Vezi cât costă AICI!

10. GRĂDINA ASCUNSĂ
Pensiune aproape de București
Unde? Bughea de Jos, Argeș, la 169 de kilometri de București.

Poposim, acum, în satul argeșean Bughea de Jos, unde vă arătăm o pensiune cu o priveliște de vis spre munții din jur: Grădina Ascunsă. Este un loc tare fain, numai bun să-ți pui viața de orășean pe modul silent. Sunt cinci camere spațioase, iar geamurile generoase din living te vor îndemna să contempli în liniște natura ce ți se dezvăluie în fața ochilor. Este un colțisor de rai ascuns, așa cum este și numele pensiunii, locul potrivit pentru cei care vor să respire aerul curat de la țară.

De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *