Calator in Bascheti

Top 10 pensiuni de poveste, cu ferestre mari, unde muntele cade pe tine
Top 10 pensiuni de poveste, cu ferestre mari, unde muntele cade pe tine

Știm că, uneori, simți nevoia să lași totul deoparte și fugi, undeva, la munte, să poți admira în liniște frumusețea naturii, să stai într-o cabană cu priveliște și să nu faci nimic. Ți-am pregătit un top aparte, cu locații inedite, care îți vor încânta sufletul și privirea.

1. Carpathian Log Home

Cabană la munte aproape de București

Unde? Bran, Brașov: la 26 km de Brașov, la 185 km de București, la 297 km de Cluj, la 408 km de Timișoara.

Începem topul nostru cu un loc tare frumos, un complex format din două cabane cochete, din lemn, cu ferestre generoase, care vă vor lăsa să admirați din plin splendoarea naturii. Carpathian Log Home este situat la doar patru kilometri de pârtia de schi Zănoaga și în apropierea Castelul Bran.

Pe lângă peisajul de vis, ceea ce va va uimi aici, cu siguranță, este arhitectura futuristă și felul în care lemnul a fost folosit ca să creeze o atmosferă primitoare. Sunt patru dormitoare în prima cabană, iar în cealaltă cinci. Este un loc premium, creat pentru răsfăț: cu șemineu, saună, jacuzzi și bucătărie gourmet.

Află cât costă AICI!

2. Shard Boutique Hotel

Hotel în Brașov

Unde? Brașov: la 184 km de București, la 257 km de Craiova și la 410 km de Timișoara.

Rămânem tot în zonă, de data aceasta, la Brașov, la poalele muntelui Tâmpa, aproape de Biserica Neagră, unde vrem să vă arătăm un boutique hotel de excepție, renumit pentru priveliștea de poveste pe care o are asupra orașului.

Din camere, poți admira crestele munților sau poți vedea de pe terasă cum răsare sau apune soarele peste Brașov.
Casa de oaspeți are șase camere și un spațiu comun exterior generos. Dacă atuul acestei locații este priveliștea, nici interiorul nu este mai prejos. Vă va surprinde plăcut printr-un design modern și elegant, creat să te relaxeze și să te facă să simți că ești, cu adevărat, în vacanță.

Află cât costă AICI!

3. Casa D’OR

Cabană în Bucovina

Unde? Dorna Arini, Suceava: la 4 km de Vatra Dornei, la 35 de km de Câmpulung Moldovenesc, la 102 km de Suceava.

Ne mutăm în Bucovina ca să descoperim o altă cazare de poveste, pe care nu trebuie să o ratezi toamna aceasta. Casa D’OR, aflată aproape de orașul Vatra Dornei, îți va oferi acel răgaz de la tumultul vieții ,,pe repede înainte” prin priveliștea pe care o vei avea de pe terasă sau din camere.

Vei putea admira verdele crud al munților Bucovinei și vei respira aer curat de munte. Este liniște și vei avea impresia că ești departe de tot și de toate, pentru că locația este destul de izolată. Sunt trei dormitoare mari și un living spațios cu bucătărie, dotată cu tot ce ai putea avea nevoie. Există și o zonă de grătar și un mic loc de joacă pentru copii.

Află cât costă AICI!

4. Cabana A

Cabană ,,A house’’ la munte

Unde? Toplița, Harghita: la 27 km de Borsec, la 357 km de București, la 220 km de Iași.

Ajungem și la Toplița, în Harghita, unde am găsit un loc de cazare inedit: Cabana A, aflată aproape de oraș, pe un deal, de unde priveliștea este superbă. Ce poate fi mai frumos decât să te relaxezi aici, la final de săptămână, să faci o baie în ciubăr, să admiri natura sau să te relaxezi în grădina generoasă? Cabana are trei dormitoare, living și bucătărie, amenajate simplu, cu mult bun gust, interioarele fiind realizate predominant din lemn. Cabana se închiriază în întregime.

Află cât costă AICI!

5.  Zara Chalet

Cabană de închiriat în Bran

Unde? Bran, Brașov: la 172 km de București, la 293 km de Cluj, la 335 km de Iași.

Ne întoarcem la Bran, ca să vă arătăm un alt loc unde ferestrele spun povești. Zara este o cabană superbă, aflată la aproximativ 400 de metri de Castelul Bran. Ceea ce ne-a plăcut aici cel mai mult este designul interior, extrem de primitor, cald, care ne-a dus cu gândul la chalet-urile de lux din Alpii Austriei.

Este locul unde te vei simți acasă și unde îți vei încărca bateriile după un an mai complicat. Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

Vezi cât costă: AICI!

6. Atra Doftana – Vila Uno
Cazare la munte, aproape de București

Unde? Teșila, Prahova: la 118 km de București.

Mergem, acum, într-una dintre cele mai pitorești zone ale României, aflată la doar 90 de minute de mers cu mașina: Valea Doftanei. Într-un peisaj de vis, vei găsi proiectul Atra Doftana, o cazare care pune la dispoziție atât camere individuale, cât și o vilă de tip A, de care te vei îndrăgosti.

Evident că priveliștea este una de poveste, iar zonele de relaxare te vor uimi, cu adevărat. Capacitatea maximă a vilei este de 8 persoane, 4 persoane în cele 2 dormitoare, 2 persoane pe saltea la etaj lângă geamul panoramic și 2 persoane pe saltea pe zona cu plasa. Resortul are și un restaurant unde puteți lua masa.

Vezi cât costă: AICI!

7. Zen Garden
Căsuțe cu perete de sticlă

Unde? Oradea, Bihor: la 7,5 km de centrul orașului, la 15,9 km de Băile Felix.

Vă arătăm acum un altfel de camping, cu altfel de corturi. ,,Zen Garden” este proiectul ambițios al lui Daniel Socaciu, un tânăr care a ales să investească în turism și să facă lucrurile altfel. Inițial, locul a fost doar o grădină, unde familia lui Daniel se relaxa, peste zi, la un grătar. Apoi, prietenii i-au cerut să îi lase să înnopteze aici, în corturi. Așa i-a venit ideea care a dat naștere ineditului proiect ,,Zen Garden”.

Sunt, de fapt, trei corturi, construite pe un deal al orașului Oradea, în Podgoria, sub forma de căsuțe. Ceea ce le face, însă, cu adevărat, speciale este peretele de sticlă, cu vedere panoramică spre grădină și oraș. E o experiență unică: lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

Vezi cât costă: AICI!

8. Cabana Deac Luxury Chalet
Cabană în Bucovina

Unde? Vatra Dornei, Suceava: la 229 km de Iași, la 519 km de București, la 191 km de Cluj, la 78 de km de Mănăstirea Voroneț.

Ne întoarcem, acum, în Bucovina, ca să vă arătăm o cabană superbă din Vatra Dornei. Poziția cabanei nu este aleasă întâmplător: urmărește răsăritul și apusul Soarelui, iar, oriunde te-ai afla în interior, aruncă o privire pe geam. Terasa livingului îți va dezvălui o priveliște de neuitat asupra orașului Vatra Dornei și alte mici detalii pe care te lăsăm să le descoperi singur. Sunt cinci camere decorate diferit și cu mult bun gust, iar cabana mai are o saună, o cramă, o terasă cu grătar și un bar.

Vezi cât costă: AICI!

9. Moon Resort
Cazare în Bușteni

Unde? Bușteni, Prahova: la 200 de metri de Castelul Cantacuzino.

Am văzut pe internet că sloganul locației este: “peisaje de neuitat, văzute din pat”. Fix asta ne-a intrigat și ne-a făcut să dăm o fugă până la Bușteni să vedem cum arată unul dintre cele mai frumoase complexe turistice din zonă. Și bine am făcut! Am rămas uimiți de ceea ce am găsit aici. Este locul acela de unde nu ai mai vrea să pleci și care, cu siguranță, ți se va lipi de suflet.

Dar cea mai tare experiență pentru noi au fost bungalourile, pe cât de simple în exterior, cu un design minimalist, pe atât de rafinate în interior. Unde mai pui că Bucegii cei semeți te urmăresc și în cameră: chiar din pat, dimineața, la cafea sau seara, la apus, pe terasă îi poți admira în toată splendoarea.

Vezi cât costă: AICI!

10. CABANA ȘAPTE

Unde? Breaza, Brașov – 256 km de București, 232 km de Cluj, 88 de km de Brașov, 11 km de Sâmbăta de Sus.

Dacă vrei să fugi cât departe de casă, în mijlocul naturii, ce loc mai fain poți să-ți alegi decât Cabana Șapte? Este situată în localitatea Breaza din Brașov, nu în Breaza din județul Prahova, așa cum ați putea crede și are un design absolut uimitor. Cabana Șapte este situată la poalele munților Făgăraș, la 30 de minute distanță de orașul Făgărăș. Ca să ajungi la ea, trebuie să treci peste un pod îngust.

De cum veți păși în interior, veți descoperi un decor făcut cu mult bun gust, în stil scandinav, unde lemnul este elementul vedetă, iar ferestrele generoase vă vor lăsa să admirați spectacolul irepetabil al naturii. Sunt 5 dormitoare, cu o zonă de relaxare generoasă, care include și o bucătărie complet utilată. Trebuie să știți că locul se închiriază în totalitate și are o capacitate de maxim 12 persoane.

Vezi cât costă o noapte de cazare:AICI!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *