Calator in Bascheti

Top 10 pensiuni neștiute din România, pentru o iarnă magică la munte
Top 10 pensiuni neștiute din România, pentru o iarnă magică la munte

Iarna este anotimpul în care totul devine magic. Ne duce cu gândul la sărbători, la cadouri faine, peisaje și locuri de vis, unde să te bucuri alături de cei dragi de un foc la șemineu și un vin fiert cu scorțișoară. Prietenii de la Art&Craft, cei care propun cele mai inspirate cadouri de sărbători, pe care le puteți descoperi AICI, ne-au provocat să facem o listă a celor mai spectaculoase pensiuni din România, unde să retrăiți iernile magice de altădată. Ce am găsit… e de poveste și de povestit!

1. SAMEDRU GUESTHOUSE
Pensiune aproape de pârtia Bran – Zănoaga

Măgura, Brașov: la 13 km de pârtia Bran – Zănoaga, la 194 km de București, la 322 km de Cluj, la 427 km de Timișoara

Când ajungi, sus, la Măgura, în Piatra Craiului, vei simți că mai mult de atât nu poți să vezi: este ireal de pitoresc. Este satul pe care National Geographic l-a numit cel mai frumos din Europa. Indiferent de anotimpul în care ajungi aici, dar mai ales iarna, locul te va uimi. Este liniștea de care ai nevoie ca să-ți încarci bateriile, după ce te-ai stresat cu șefi care nu știu ce vor, cu deadline-uri de azi pe mâine sau cu prea multe ore petrecute în fața calculatorului.

În acest rai pe pământ, veți descoperi Samedru Guesthouse, unde veți găsi o ospitalitate firească și… liniște, multă liniște. Este, cu siguranță, unul dintre locurile de cazare cu cel mai pitoresc view din România, de pus pe lista: “de văzut o dată în viață”.

CÂT COSTĂ?
Vezi oferta de cazare AICI.

2. PENSIUNEA IARA
Pensiune aproape de pârtia Arieșeni
Arieșeni, Alba – la 122 de km de Cetatea Alba, la 475 de km de București, la 196 de km de Sibiu

Celor care vor să schieze în Arieșeni, pe pârtiile Vârtop și Piatra Grăitoare, le recomandăm Pensiunea Iara. E potrivită pentru cei care vor să descopere frumusețile naturii, dar fără să fie privați de confortul de zi cu zi. Ne-a impresionat, în mod deosebit, designul futurist al cabanei, o combinație extrem de rafinată între lemn, piatră și sticlă, ale cărei geamuri oferă un view superb spre munte.

Tip: Noi am mâncat aici foarte bine. Mâncarea e tradițională, preparată, în mare parte, din produse locale.

CÂT COSTĂ?

Vezi oferta de cazare AICI.

3. CASA MARIA
Pensiune cu view spre munte

Lunca Vișagului, Cluj: la 538 de km de București, la 96 km de Cluj, la 269 km de Timișoara

I se spune ”casa dintre nori”. Nouă ne place să-i spunem raiul pe pământ. Ruptă de lume și de orice umbră de agitație, Casa Maria este locul unde îți vei găsi liniștea de care ai nevoie după o săptămână agitată. Pensiunea se află în munții Vlădeasa, la aproximativ 1.100 metri altitudine, într-un loc izolat. Ultimul kilometru de drum până în colțul acesta de paradis se parcurge pe o cărare forestieră.

Nu e un drum greu, dar, ce vă putem spune cu mâna pe inimă, este că merită fiecare metru parcurs. Este un loc de care te vei îndrăgosti, pentru că, fie că te vei află în cameră, pe terasă, în livingul cu cărți și jocuri indoor, priveliștea munților înzăpeziți te va uimi. Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

CÂT COSTĂ?
Vezi oferta de cazare AICI.

4. CONACUL BOIERULUI
Pensiune tradițională la munte
Ponoarele, Mehedinți: la 254 km de Timișoara, la 337 km de București, la 340 km de Cluj

Ce spuneți de o călătorie înapoi în copilărie? Cu miros de brad și zăpezi cât gardul, așa ca-n anii din urmă. Te poți retrage la o margine de pădure, unde să-ți mai domolești gândurile. Așa este la Conacul Boierului: locul unde să-ți dai un răgaz, pe o coamă de deal, într-un aer rustic. Peisajul de poveste este tocmai pentru călătorii sătui de prea mult urban. Ce ne-a plăcut aici? Mâncarea și locația.

CÂT COSTĂ?
Vezi oferta de cazare AICI.

5. INIMA BUCOVINEI

Pensiune tradițională în Bucovina

Frasin, Suceava, la 5 km de Gura Humorului, la 7 km de Mănăstirea Voroneț și la 448 km de București

Dacă vrei să fugi puțin de stresul de zi cu zi și să te relaxezi într-un decor de poveste, aici este locul potrivit, în inima Bucovinei, așa cum se numește și pensiunea. Iar când ajungi în acest mic colț de rai ai deja sentimentul acela fain de acasă. Camerele sunt decorate autentic, simplu, mâncarea are gustul irepetabil al copilăriei, iar spatiul generos din curte te invită la relaxare și la visare. Să nu mai zicem de view-ul tare fain.

CÂT COSTĂ?

Vezi oferta de cazare AICI.

6. CĂSUȚA DIN SCOBAI
Pensiune tradițională în Maramureș
Vadu Izei, Maramureș: la 26 km de Cimitirul Vesel, la 14 km de Mănăstirea Bârsana, la 57 km de Mocăniță

Mergem, acum, în superbul Maramureș, chiar la Vadu Izei, ca să vă arătăm o pensiune tradițională de poveste. Locul e de vis indiferent de anotimpul în care decizi să-l vizitezi, dar fotografiile făcute de sus îți arată cât de frumos este aici iarna. E o casă veche de peste 100 de ani, în care vei putea retrăi pentru câteva zile farmecul vremurilor de altădată. Interiorul casei este amenajat cu mult bun gust, iar lemnul materialul de bază. Putem spune: “We really love this place!” Merită încercat!

7. CASA GLOD
Pensiune cu ciubăr la munte, cu priveliște de poveste
Glod, Alba – la 25 de km de Cetatea Alba Carolina, la 48 de km de Parcul Național Cheile Caprei

Rămânem în Apuseni ca să vă arătăm una dintre pensiunile noastre preferate din România. Știi vorba aceea, “Vedi Napoli e poi muori?”. Cam așa e și cu Glodul. “Try Glod”, ca să te doară urechile de atâta de liniște. Aici, Alin și Dora au făcut din nimic, un paradis pe pământ.

După 15 ani de muncă în străinătate și-au dat seama că România este magică și că, până la urmă, schimbarea începe de la ei…, de la noi toți. Așa a apărut proiectul Casa Glod: trei case vechi de peste 100 de ani, aduse bucată cu bucată din Maramureșul autentic. Ce poate fi mai fain decât să stai lipit de cuptorul din casă și să te te bucuri de un pahar de țuică fiartă. Despre ciubăr spunem atât: simply wow! Lăsăm imaginile să vă convingă.

CÂT COSTĂ?
Vezi oferta de cazare AICI.

8. PENSIUNEA DIN LIVADĂ
Pensiune aproape de București

Robești, Buzău: la 136 km de București, 302 km de Iași, la 403 km de Cluj

Amplasată într-un loc de basm, pe un platou cu o priveliște uluitoare, Pensiunea din Livadă e locul perfect de încărcat bateriile după o săptămână grea. Noi am vizitat-o vara, însă nu veți regreta dacă veți ajunge aici iarna. Din lounge-ul pensiunii, cu geamuri imense, view-ul e unul de senzație. Și unde mai pui că principalele obiective turistice sunt relativ aproape: la 23 km de Vulcanii Noroioși, la 12 km de Mănăstirea Ciolanu, 18 km de vestigiile rupestre de la Bozioru, la 44 km de Muzeul de Chihlimbar de la Colți.

CÂT COSTĂ?
Vezi oferta de cazare AICI.

9. LA ROATA
Pensiune tradițională în Bucovina
Gura Humorului, Suceava: la 264 km de Cluj, la 153 km de Iași, la 448 km de București

Tradițiile se duc mai departe: La Roata, în Gura Humorului. Cinci case vechi de 120 de ani, decupate, parcă, din povești, vă așteaptă să le treceți pragul și să le aflați istorisirile ascunse. Au fost strămutate, lemn cu lemn, din satele din zonă. Au chiar și nume: Vasile, Anastasia, Zenovia, Elisabeta și Dumitru.
Sună bine, nu? Și dacă aveți noroc să ningă, un astfel de loc vă va purta, clar, cu gândul la ulița copilăriei și la casa bunicilor. Că doar ești în Bucovina: acolo, unde te descoperi și te regăsești, după un an nebun de muncă.

CÂT COSTĂ?
Vezi oferta de cazare AICI.

10. CASA MARIA
Pensiune cu ciubăr și saună la munte
Boga, Bihor – la 22 de km de Peștera Urșilor, la 82 de km de Băile Felix, la 123 de km de Cluj-Napoca

Chiar în inima Parcului Național Padiș, într-unul dintre dintre cele mai spectaculoase zone din Apuseni, pe o stradă fără asfalt, într-un cadru superb de care noi ne-am îndrăgostit, veți găsi Casa Maria. Este o cabană cochetă cu o poveste interesantă.


A fost transportată aici, acum aproape 50 de ani, chiar din Maramureșul istoric, din Săpânța. Parterul a rămas intact, dar restul încăperii a fost amenajat în spiritul locului, cu elemente care tradiționale, dar și moderne, astfel încât să nu vă lipsească nimic.

CÂT COSTĂ?

Prețurile pornesc de la 350 de lei o cameră triplă.

Unde găsiți Magazinele Art&Craft?

Aeroportul Internațional Henri Coandă, București
Aeroportul Internațional Transilvania, Târgu Mureș
Aeroportul Internațional Sibiu
Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj Napoca
Aeroportul Internațional Craiova
Aeroportul Internațional Traian Vuia, Timișoara
Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, Constanța
Aeroportul Internațional Iași
Aeroportul Internațional Bacău
Aeroportul Internațional Suceava
Magazinul Art & Craft din incinta Băneasa Shopping City sau puteți comanda online AICI.
Magazinele din aeroporturi se află după punctul de control de securitate (în zona duty free).

De reținut:
***Recomandările Călător în Bascheți sunt niște review-uri și reprezintă strict perceția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *