Top 10 pensiuni pet friendly, de poveste, unde animalele de companie chiar sunt acceptate
Top 10 pensiuni pet friendly, de poveste, unde animalele de companie chiar sunt acceptate

Au fost zeci de mesaje primite de la voi, în ultima perioadă, în care ne-ați cerut să vă recomandăm pensiuni din România care acceptă animale de companie. După ce am făcut un research complex, ne-am dat seama și de unde interesul masiv pentru genul acesta de cazări. În România, puțini hotelieri sau proprietari de pensiuni au, din diferite motive și justificări, o politică pozitivă în acest sens. Nu ne-a fost deloc ușor, pentru că ne-am dorit să nu coborâm standardul de calitate cu care v-am obișnuit. Suntem siguri, însă, că am găsit 10 pensiuni pet friendly superbe, unde tu și animalul tău de companie veți fi, cu adevărat, bine veniți.

1. CASA TOLSTOI
Pensiunea care acceptă animale de companie aproape de București

Bran, Brașov: la 185 de km de București, la 334 de km de Iași, la 296 km de Cluj, la 417 km de Timișoara

În topul pensiunilor pet friendly din România se află, fără niciun dubiu, Casa Tolstoi. Aflată la doar 2 kilometri de castelul Bran, într-un peisaj de vis, cu spațiu verde imens în jur, Casa Tolstoi e pensiunea în care animalele sunt chiar îndrăgite.

Proprietarii sunt mari iubitori de animale, așa că, nu doar că au adoptat o politică pet friendly pentru pensiunea lor, ci au pus pe picioare un întreg concept, care să-i încurajeze pe posesorii de animale de companie să-și petreacă vacanțele împreună. Cei care vin aici cu prietenii necuvântători sunt bine poftiți, nu li se solicită taxe suplimentare și beneficiază de o reducere de 10% la cazare. Casa Tolstoi este o pensiunea atât dog friendly, cât și cat friendly.

CÂT COSTĂ?
170 de lei camera dublă în weekend și 130 de lei, în timpul săptămânii.

2. PĂSTRĂVĂRIA ALEX
Pensiune în Maramureș care acceptă animale de companie, fără taxe suplimentare

Mara, Maramureș: la 186 de km de Cluj, la 400 de km de Timișoara, la 375 de km de Iași, la 639 km de București

Păstrăvăria Alex e locul care atrage, în fiecare an, mii de turiști, care ajung aici fie ca să se bucure de o experiență culinară specială, dar și de raiul construit de familia Vancea. Cascada din curtea complexului, dar și casele tradiționale de lemn, acoperite cu șindrilă sunt câteva dintre high lighturile locului.

Dacă în exterior, totul este aranjat cât se poate de autentic, interiorul pensiunii este un mix perfect între modern rafinat și autentic. Unde mai pui că proprietarii acceptă orice animal de companie, atât pisici, cât și câini, indiferent de talie și fără să perceapă taxe suplimentare.

CÂT COSTĂ?
Vedeți aici cât costă o noapte de cazare. Nu se percep taxe suplimentare pentru animalele de companie.

3. PENSIUNEA “LA MOARA”
Pensiune pet friendly în Bucovina

Fundu Moldovei, Suceava: la 493 de km de București, la 230 km de Cluj, la 198 de km de Iași

Ne mutăm, acum, în Bucovina, într-un peisaj de poveste, la Pensiunea “La Moara”. Dacă vreți să vă bucurați de câteva zile de relaxare într-un colț de rai autentic, în frumoasa Bucovină, nu veți da greș dacă alegeți acest paradis.

Chiar dacă aici lemnul predomină, nu veți fi privați de confortul modern cu care au fost amenajate camerele. Ne-a rămas și azi în minte view-ul pe care l-am avut de pe terasă, din restaurant sau chiar din camere. Nu se percep taxe suplimentare pentru animalele de companie; sunt acceptați și câinii de talie mare.

CÂT COSTĂ?

Vedeți aici cât costă o noapte de cazare. Nu se percep taxe suplimentare pentru animalele de companie.

4. DACII LIBERI RESORT & SPA
Pensiune pet friendly în Maramureș

PETROVA, MARAMUREȘ – la 53 de kilometri de Cimitirul Vesel, la 26 de kilometri de Mocăniță, la 15 kilometri de Mănăstirea Bârsana.

Poarta maramureşeană tradițională de la intrare te va duce într-o lume a tradiției autentice, unde răsfățul și confortul zilelor noastre nu lipsesc. Dacii Liberi, cotat la cinci margarete, este complexul care, pe noi, personal, ne-a impresionat.

Mixul între autentic și modern, între tradițional și lux e atât de fin, încât te va face să te îndrăgostești de acest loc. E drept, că investiția a fost una imensă, dar rezultatul e fantastic. Complexul are o piscină, o salină, un bazin cu apă sărată, un centru spa, dar și un loc de joacă pentru copii. Dacii Liberi este o pensiune dog friendly, care acceptă câinii de talie mică.

CÂT COSTĂ?
Vedeți aici cât costă o noapte de cazare.

5. PIATRA PINULUI SKI & SPA
Hotel care acceptă animale de companie

GURA HUMORULUI, SUCEAVA – la 156 km de Iași, la 265 km de Cluj, la 451 km de București

Ne întoarcem în Bucovina, pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, într-unul dintre puținele hoteluri de 4 stele din România dog friendly, cat friendly, care nu percepe taxe suplimentare pentru animalele de companie. Piatra Pinului este o pensiune numai bună să îți încarci bateriile, după o săptămână agitată, perfectă și pentru prietenii necuvântători, care au aici spațiu suficient de joacă.

CÂT COSTĂ?
Vedeți aici cât costă o noapte de cazare.

6. CONACUL BRĂTESCU
Boutique hotel care acceptă animale de companie

Bran, Brașov: la 185 de km de București, la 334 de km de Iași, la 296 km de Cluj, la 417 km de Timișoara

Conacul Brătescu este un loc tare fain, situat la 10 minute de mers pe jos de Castelul Bran, într-o zonă liniștită, în mijlocul naturii. Este o casă boierească, tip boutique hotel, care păstrează atmosfera unui conac autentic românesc.

Aici, vei putea savura bucate tradiționale, gătite în casă și te vei putea bucura alături de prietenii necuvântători de un weekend de poveste. Puteți veni cu câini de talie mică, însă trebuie să anunțați înainte acest lucru, pentru că sunt un număr limitat de camere, unde vă puteți caza cu animalul de companie. Sunt camere speciale cu podea de lemn.

CÂT COSTĂ?

Vedeți aici cât costă o noapte de cazare.

7. PENSIUNEA TALHAUS
Pensiune pet friendly în Maramureș

Vișeu de Sus, MARAMUREȘ – la 7 km de Mocănița din Vișeu.

Gazde vă sunt Angela și Ion, oameni tare faini. Și-au amenajat pensiunea pentru toate mofturile turiștilor: de la ciubăr tradițional, locuri de joacă pentru copii până la mic dejun pregătit doar cu produse locale, bio. În plus, peisajul este unul de vis.

Merită să le faceți o vizită ca să simțiți acel Maramureș unic, care vă va face să uitați de griji, măcar pentru câteva zile. Pensiunea este dog friendly.  Până acum, nu s-a perceput taxe suplimentare pentru căței, dar trebuie discutat totul în prealabil cu proprietarii.

CÂT COSTĂ?
Vedeți aici cât costă o noapte de cazare.

8. VLAHIA INN
Pensiune pet friendly în Brașov

Moeciu de Sus, Brașov, la 20 de minute de mers cu mașina de Castelul Bran

La Pensiunea Vlahia Inn, situată la poalele Bucegilor, veți găsi gazde primitoare, camere decorate cu mult bun gust și mâncare pregătită cu produse locale. Chiar este locul perfect să-ți tragi puțin sufletul, să vezi un apus de soare sau să faci drumeții. Pensiunea acceptă și câini și pisici, câini indiferent de talie, cu o singură mențiune: nu au acces în restaurant, doar în bar, unde se poate servi și masa. Taxa este 35 de lei pe noapte.

CÂT COSTĂ?

Vedeți aici cât costă o noapte de cazare.

9. HARMONIA MUNDI
Pensiune pet friendly în Cluj Napoca

Vlaha este situată la 17 km de Cluj-Napoca

Mergem aproape de Cluj, la Harmonia Mundi, o pensiune-castel, construită într-o zonă foarte frumoasă, cu view, pe panta unui deal. Priveliștea spre munții Apuseni îți va aduce relaxarea de care ai atâta nevoie.

Este un loc liniștit, unde să povestești cu prietenii, unde să citești o carte și să cunoști o bucată din viața autentică a Transilvaniei. Puteți veni și cu animalele de companie. Locația acceptă câini și pisici, cu condiția să fie educați și să nu deranjeze. Animalele de companie nu au acces în restaurant. Se percepe o taxă: între 25 și 45 de lei, în funcție de talie.

CÂT COSTĂ?

Vedeți aici cât costă o noapte de cazare.

10. PLAI CU PERI
Pensiune pet friendly în Maramureș

La 647 de km de București, la 389 km de Timișoara, la 206 de km Cluj Napoca și la 375 km de Sibiu.

La Săpânța, găsim “Plai cu Peri”, o pensiune nouă, construită în stil tradițional maramureșean, locul potrivit unde să simțiți, cu adevărat, atmosfera zonei.

Cred că nu trebuie să vă mai spunem despre bucatele tradiționale delicioase și despre peisajul de vis. Pensiunea este construită, pe o pajiște pitorească și e loc destul pentru animalele de companie să alerge în voie. Există și o taxă pentru micii prieteni stabilită în funcție de talie: 10 euro talie mică, 15 euro talie mare.

CÂT COSTĂ?
Vedeți aici cât costă o noapte de cazare.

De reținut:
***Recomandările Călător în Bascheți sunt niște review-uri și reprezintă strict perceția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook