Și la noi se poate! Pensiunea unde oaspeții sunt serviți după regulile celui mai luxos hotel din lume
Și la noi se poate! Pensiunea unde oaspeții sunt serviți după regulile celui mai luxos hotel din lume

E un loc de poveste, unde simți cu adevărat autenticul și unde ai parte de condiții… ca afară. Haideți să descoperim împreună locul special, cu iz de Maramureș și servicii ca în Dubai. La propriu! Și asta pentru Anca și Ciprian au o poveste de viață din care toți putem învăța. Au muncit pentru cele mai luxoase hoteluri din Emirate, dar au ales să vină cu “know how-ul” acasă și să facă un colț de Românie magic.

Unde? Surdești, Maramureș, 18 km de Baia Mare, 56 km de Sighetul Marmației

POVESTEA CU IZ DE MARAMUREȘ

Anca și Ciprian Maak sunt tinerii cool care au creat un resort de lux chiar în șura bunicii. Da, ați citit bine! Noi am fost de multe ori aici și, de fiecare dată, am avut senzația că ne-am întors în timpurile alea irepetabile, din copilărie. Ce poate fi mai frumos decât să dormi în trei case vechi, cu iz moroșenesc, cu obiecte vechi, unde totul e aranjat, în detaliu, ca acum o sută de ani?

Să nu credeți că lipsește confortul modern. E totul vechi, dar și nou. Casele au fost recondiționate în amănunt: de la acoperiș până la farfurii și cearceafuri totul este făcut la comandă, manual, de meșterii populari din zonă.

Gazdele de la pensiunea Iz de Maramures, Ciprian și Anca, au o poveste tare faină. Au muncit ani buni în Emiratele Arabe, la celebrul hotel de lux Ritz Carlton. Au învățat aici ce înseamnă să primești un turist, așa cum se cuvine, și să-i oferi confortul de cinci stele. Sunt 10 reguli stricte, învățate de ei în străinătate, pe care le aplică acasă: poate cea mai importantă este să zâmbești! Anca citește, în fiecare dimineață, “poruncile” și le ține la vedere, in pensiune. Un fel de Biblie a proprietarului de pensiuni. “How cool is that!”

Cu acest “know how”, s-au întors în Surdești, au reînviat satul copilăriei și l-au pus pe harta turistică a lumii. Da, a lumii, pentru că mulți străini le calcă pragul fascinați de Maramureș și de casele faine ale soților Maak.

CE AI DE FĂCUT ÎN ZONĂ?

Surdești este la 9 kilometri de drumul de la Cavnic, 69 de kilometri de Săpânța și la 43 de kilometri de mănăstirea Bârsana. În sat, puteți vizita și cea mai înaltă biserică de lemn din lume, biserica monument UNESCO din Șurdești.

CÂT COSTĂ?
Alfă mai multe aici.

CUM AJUNGI?

Cu mașina ai rezolvat ușor tot drumul până la Surdești, satul cu peisaje de vis, care te vor impresiona și care te vor face să te întrebi: “oare eu de ce nu am văzut bucata aceasta de Românie până acum?”. Este ușor de ajuns și nu-ți forțezi deloc motorul ca să găsești casele de poveste ale soților Maak. Șoseaua te duce până la ei în poartă. Și ghici ce: ai parcat în Rai! Dă-te jos și simte locul, căci ai multe de experimentat a la Maramu’: natură pură, oameni faini și despre mâncare nu mai zic!

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook