Calator in Bascheti

Top 15 rooftop-uri din România, ca afară, pentru o priveliște de vis asupra lumii
Top 15 rooftop-uri din România, ca afară, pentru o priveliște de vis asupra lumii

Sunt și la noi rooftopuri cool, la fel ca afară, unde poți să ieși cu prietenii și poți să uiți pentru câteva clipe de viața ta de zi cu zi.  La finalul unei zile de muncă, cine își mai aduce aminte de șefi sau de probleme când ai lumea la picioare? Haideți cu noi într-o călătorie magică, la înălțime.

1. DESCHIS GASTROBAR

Rooftop București – Splaiul Unirii 160

I se mai spune și Vama Veche de pe acoperiș. Pe bună dreptate, atât de hippie și boem e Terasa roof ”Deschis”. Aflată pe acoperișul fostei fabrici de Filatură a Bumbacului, Deschis e una dintre cele mai faine variante de a petrece o seară cool, după o zi lungă de muncă și, de ce nu, un weekend relax, atunci când nu poți da fuga la mare. Dacă aveți chef de un film într-un loc cu adevărat special vă recomandăm, în fiecare joi, Rooftop cinema, tot aici, la Deschis Gastrobar. Despre cât de interesant e conceptul gastro de aici vă vom povesti într-o postare individuală pe blog, în curând.

2. UPSTAIRS ROOFTOP

Rooftop Bucuresti – Strada Sevastopol, nr. 24

Micul Paris are multe să vă ofere. De exemplu, Upstairs Rooftop, barul la înălțime, situat fix în inima Bucureștiului, cu o priveliște de vis asupra orașului agitat. De sus orice va frământă pare mic, vă spunem noi, căci așa ne-am simțit, că nimic nu mai contează atunci când ești pe terasă și ai în față Bucureștiul care îți arată o față prietenoasă. Ce ne-a impresionat aici pe lângă viewul de 360 de grade, este meniul cu bucate alese de peste mari și țări: franțuzești, americane, etc. Și să nu uit, cocktailurile. Savurați-le în tihnă!

3. 18 LOUNGE

Rooftop Bucuresti – Piata Presei Libere nr. 3-5, City Gate South Tower, etajul 18

Mergem spre celălalt capăt al Capitalei, spre Piața Presei, unde am descoperit un loc superb cu un view incredibil asupra Bucureștiului. De sus, vezi că-n palmă parcul Herestrău și lacul, iar atmosfera de poveste este însoțită de o mâncare fină și vinuri sofisticate, demne de un restaurant cu stele Michelin. Fără să ieși pe terasă, te poți bucura de priveliște, pentru că și restaurantul are pereți de sticlă de sus până jos.

4. NOMAD SKY BAR

Rooftop București – Strada Smârdan nr. 30, etajul 1

Și în Centrul Vechi, poți admira Bucureștiul de sus, departe de zgomotul străzii. Vă arătăm acum Nomad Sky Bar de pe strada Smârdan. Este un loc tare cool, “un must see”, atunci când vrei să vezi un loc cool din Capitală. Locația are un design impresionant cu accente industriale și decoruri de poveste. Se mănâncă bine, se mănâncă variat, bucătăria fiind internațională: poți comanda feluri de mâncare românești, spaniole sau chiar asiatice. How cool is that!?

5. PURA VIDA SKY BAR

Rooftop Bucureșți – Stradă Smârdan nr. 7

Rămânem tot pe strada Smârdan, de dată această, la numărul 7, la hostelul Pura Vida. Pe acoperiș, găsim Pură Vida Sky Bar. Este locul de unde se da ora exactă în materie de imagini din Bucureșți, greu de uitat, care vă vor lasă cu gură căscată. Rezervă-ti un loc la apus, cu baterie full la telefon, și nu vei regreta. Vei avea sentimentul că te afli pe acoperișul Capitalei și vei avea ce imortaliza. Sunt imagini de colecție, numai bune de făcut un instastory fain.

6. SKY VIEW BAR

Rooftop Mamaia – Hotel Parc

Dacă vizitezi stațiunea Mamaia și vrei să ai parte de o experientă de neuitat, urcă la etajul 14 al hotelului Parc Mamaia, la Sky View Bar. E o experienta unică, greu de uitat și asta datorită view-ului splendid spre stațiune, dar mai ales spre mare.

7. BEYFIN

Rooftop Cluj – Piața Avram Iancu, nr 3

Dacă ajungi la Cluj și vrei să îți impresionezi iubita sau soția cu o cină romantică, terasa roof a hotelului de patru stele Beyfin e de departe cea mai bună alegere. Eu am dormit aici de două ori și trebuie să vă spun că terasa are aceași eleganță ca cea a hotelului, unde puteți avea acces chiar dacă nu sunteți cazați. View-ul spre Piața Avram Iancu, spre Teatrul Național și Palatul de Justiție este unul superb. E locul perfect și pentru un selfie de nota 10, la Cluj.

8.  SKYBAR

Rooftop București – Calea Dorobanți, nr 155

Sky Bar din Calea Dorobanților este pionier în materie de restaurante la înălțime de la noi. Este primul de acest fel care s-a deschis în Capitală. Atuu-ri: mâncare buuună rău, apus de soare wow și elemente de decor super faine: vă zicem doar atât: saltea cu apă și deasupra doar cerul. Că tot e vara, merită să-i faceți o vizită… de răcorire!

9. TERASA ASTRODOME

Rooftop București – strada Alexandru Constantinescu, 33

Lângă Mănăstirea Cașin, se află hotelul Domenii Plaza. La etajul cinci, terasa generoasă îți oferă o priveliște de vis asupra zonei. De sus, Bucureștiul se vede superb, mai ales că este în vecinătatea parcului Herestrău, iar gazdele vă propun un meniu rafinat și o atmosferă relaxantă. Ce poți sa vrei mai mult pentru o zi de toamnă? Tip: Cel mai bine ar fi să vă rezervaţi un loc la apus. Cerul se vede minunat.

10. KLAUSEN BURGER

Rooftop Cluj – Complexul Central, Regele Ferdinand 22-26

Pe vremea când locuiam la Cluj, veneam aici pentru mâncarea excelentă, dar și pentru berea nemțească nefiltrată. Între timp cei de la Klausen Burger au amenajat la ultimul etaj al complexului Central din centrul orașului o terasă roof superbă, cu un view impresionant spre Piața Matei Corvin. Trebuie să recunosc că am revenit aici datorită berii artizanale marcă proprie, vândută la preț de producător. Preferata mea e Arrogant Ipa, dar veți găsi disponibile și alte sortimente. În concluzie… the best beer in town.

 11. SILK PANORAMIC 

Rooftop București – Strada Nistor Ion, nr. 4, etaj 9

Hai acum să vedem cum se vede Bucureștiul de la înălțime, fix de la kilometrul zero. Ne urcăm pe terasa hotelului Z Boutique, aflat în inima Capitalei, la Universitate, și găsim un altfel de oraș: mai tăcut, mai cool, rafinat și împodobit cu zecile de lumini silențioase ale mașinilor de jos. La o prăjitură fină și la un pahar de vin ales parcă vezi Capitala altfel, nu?

12. CRAFT BREWPUB & ROOFTOP

Rooftop Timișoara – Piața Iancu Huniade 3

Un view superb spre centrul orașului, mâncare pe săturate și băuturi craft bune tare – ce poți să îți dorești mai mult de la o ieșire într-unul dintre cele mai faine orașe din țară: Timișoara. Craft Brewpub, de la etajul superior al clădirii Modex, este unul dintre cele mai spectaculoase rooftopuri din România. Prețurile mi s-au părut ok, pentru Timișoara. Spre exemplu, un meniu al zilei vă va costa aici 22 de lei.

13. TERASA PROMENADA

Rooftop Bucureșți – Mall Promenada

O terasă atipică o găsim la Mall Promenada, sus, pe acoperiș. E un spațiu diferit de mall, o zona de recreere, unde te poți relaxa în spațiul imens creat special pentru a-ți abate mintea de la orașul haotic. O muzică-n surdină sau un film bun, căci în serile de vară, aici sunt proiecții de pelicule de top, care îți pot reda zenul pierdut de orășean rătăcit prin aglomerarea urbană.

14. RAMADA ROOFTOP SPA & WINE

Rooftop Oradea – Calea Aradului 9

Din categoria experiențelor ”o dată-n viață” se poate înscrie, fără nicio problem, și jacuzziul cu o panoramă superbă spre centrul orașului Oradea de la hotelul Ramada. E drept, e o experiență exclusivistă potrivită pentru un citybreak romantic, dar și pentru cei care preferă să își petreacă luna de miere în România. Centrul orașului este, recent, restaurat și e considerat unul dintre cele mai spectaculoase din Europa.

15. BISTRO wEBSite

Rooftop Cluj – strada Constanța 19 – 21

Situat la etajul al patrulea al clădirii unde funcționează multinaționala NTT Data, Bistro wEBSite este unul dintre cele mai rafinate și, de ce nu, sofisticate restaurante dintre cele nou apărute în Cluj. Am ajuns aici pentru prima data, imediat după inaugurare, acum aproximativ doi ani, și trebuie să recunosc că, deși nu ajung des în restaurante de tip concept, mie personal mi-a plăcut: de la design, la meniu, la servire, dar mai ales terasa roof, cu o priveliște superbă, perfectă pentru relaxare după o zi stresantă de muncă. Nu e printre cele mai ieftine, dar nici nu depășește mult media de preț a localurilor din oraș. E cunoscut faptul că restaurantele clujene sunt, poate, cele mai scumpe din țară.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *