Top 20 cele mai frumoase locuri din România de văzut în 2023
Top 20 cele mai frumoase locuri din România de văzut în 2023

Am străbătut țara în lung și în lat și ne-am gândit să vă dăm o inspirație de călătorie în România. Sunt multe locuri frumoase care merită văzute și descoperite. Noi am ales doar 20 dintre acestea. Să ne spuneți și voi care sunt locurile voastre preferate din România și ce ați vrea să vizitați anul acesta.

1.Satele Măgura și Peștera, județul Brașov

Când vrei să lași orașul în urmă cu ale lui clipe sufocante și când vrei să ai momentul tău de respiro, fugi într-un colț de Românie autentică, acolo unde nu e rost nici de îndoială, nici de prea multe întrebări. Măgura și Peștera sunt colțurile de rai, de o frumusețe ireală, care te vor impresiona.

Unde te cazezi?

Samedru Guesthouse, Măgura – Vezi aici cât costă! 

2. Cascada Cailor, județul Maramureș

Dacă ajungi în Maramureș, nu rata Cascada Cailor; este o minunăție a naturii care te va fascina. Este cea mai înaltă cascadă din România, șuvoaiele de apă prăvălindu-se peste stânci de la peste 97 de metri înălțime. Ajungi aici din Borșa, pe jos, pe un traseu montan, sau cu telefericul.

Unde te cazezi?

Livada 45 – Vezi aici cât costă! 

3. Delta Dunării, județul Tulcea

Este paradisul nostru, unic în lume, acel tărâm dintre ape, îndepărtat, cu pelicani, cu stufăriș, bărci de pescari și plaje pustii. Iar prima dată, când am ajuns, la Sulina a fost ca o revelație. Este acel loc de care nu ai cum să nu te îndrăgostești și ne-am promis că vom reveni. Este o bucată de Românie frumoasă, adevărată, autentică.

Unde te cazezi?

Casa Chilia Resort & Spa – Vezi aici cât costă! 

4. Salina Turda și Cheile Turzii, județul Cluj

Salina Turda este cea mai mare din țară și oferă experiențe inedite celor care ajung aici. A fost reamenajată în anul 1992 și cuprinde muzeul mineritului și un parc de distracții aflat la 42 de metri adâncime. Dacă tot sunteți la Turda, dați o fugă și la Cheile Turzii, un loc de o frumusețe aparte.

Unde te cazezi?

Casa Rațiu, Turda – Vezi aici cât costă! 

5. Satul Piatra Fântânele, județul Bistrița

Este sat idilic, situat între munții Călimani și Rodnei, la granița dintre Bucovina și Transilvania. Noi am ajuns aici din Vatra Dornei prin Pasul Tihuța, pe un drum ireal de frumos. Cu mașina veți urca până la 1.200 de metri, pe o șosea ca-n palmă, cu multe serpentine, dar veți fi răsplătiți la fiecare kilometru cu peisaje de poveste. Satul este autentic, încremenit în timp, și nu veți ști ce să admirați mai întâi, atât de frumos este. Pe colinele pline de verdeață, sunt case răsfirate ici-colo, într-un tablou pitoresc, completat de crestele semețe ale munților. Este aer curat și multă liniște.

Unde te cazezi?

Tihuta Retreat – Vezi aici cât costă! 

6. Castelul Peleș, județul Prahova

Celebrul Castel Peleș trebuie văzut o dată-n viață. Este o bijuterie arhitectonică. A fost ridicat, în august 1875, și inaugurat în anul 1883. Regele Carol I a gândit construcția acestui castel ca fiind legătură simbolică între familia regală şi poporul român.

Unde te cazezi?

Hotel Bastion, Sinaia – Vezi aici cât costă! 

7. Satul Rimetea, județul Alba

Este satul minune al Transilvaniei din județul Alba. Este un loc superb, cu peisaje care-ți taie respirația, cu case pictate cu alb și verde, cu mușcate în ferestre și cu oameni săritori și faini, și mâncare bună. Dacă nu ai ști unde te afli ai putea spune că ai aterizat în vreun sătuc idilic din Austria.

Unde te cazezi?

Conacul Secuiesc – Vezi aici cât costă! 

8. Lacul Colibița, județul Bistrița Năsăud

Colibița este una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din România. I se spune și “litoralul de la munte” și asta pentru că aici vei respira aer curat de munte. Colibița și-a câștigat renumele, în ultimii ani, de Alpii României, după ce un studiu a arătat că este unul din puținele locuri din România, unde aerul concurează la puritate cu cel din Alpi, de la cota 2000.

Unde te cazezi?

Panoramic Colibița – Vezi aici cât costă! 

9. Castelul Corvinilor, județul Hunedoara

Castelul Corvinilor este cetatea medievală a Hunedoarei, considerat unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România și printre cele mai frumoase din lume. A fost inclus în „Top 10 destinații de basm din Europa’’.

Unde te cazezi?

Werk Hotel & Spa  – Vezi aici cât costă! 

10. Rezervația Tinovul Mare, județul Suceava

Rezervația Naturală ,,Tinovul Mare” din Poiana Ștampei, Suceava, este unică în Europa și arie protejată de interes național. Este cea mai mare rezervație de turbă (mlaștini), întinsă pe mai bine de 640 de hectare, pe care trebuie să o vedeți. Este frumusețe, natură pură, mister și veți face, cu siguranță, zeci de fotografii unice.

Unde te cazezi?

Kaban Hotel Boutique, Vatra Dornei – Vezi aici cât costă! 

11. Cazanele Dunării, Mehedinți

Ați fost la Cazane? Este o zonă tare frumoasă care merită să o puneți pe lista de priorități, atunci când vă gândiți să vă faceți vacanța în România, anul acesta. Nu este un loc atât de promovat și vrem, cumva, să-i facem dreptate, pentru că, aici, turistul chiar are ce vedea și chiar are ce face. În plus, peisajul este unul de poveste și unic, spunem noi. Dunărea curge lent printre stânci impunătoare, creând o zonă uimitoare, cu rezervații naturale, cu arbori seculari și arbuști rari.

Unde te cazezi?

Dream Tricule, Svinița – Vezi aici cât costă! 

12. Toplița, județul Harghita

Să nu ratați anul acesta Toplița, din Harghita. Micul orășel de la poalele munților Gurghiului, Giurgeului și Călimanilor este locul pe care trebuie să-l ții minte pentru vacanțele tale, fie iarnă, fie vară, pentru că Toplița îți va oferi experiențe diverse: de la pârtie de schi, pârtie de bob din țară, până la celebrul gulaș, dar, mai ales, cazări frumoase și ieftine.

Unde te cazezi?

Casa Cifu – Vezi aici cât costă! 

13. Cascada Vălul Miresei, județul Cluj

Este cea mai frumoasă cascadă din Apuseni și una dintre cele mai spectaculoase din România. Are o cădere de apă de 30 de metri și o legendă uimitoare: o mireasă nefericită, care încerca să fugă de la nuntă, ar fi căzut pe stânci, iar voalul ei a rămas prins de un colț de piatră.

Unde te cazezi?

Retreat Mărgău Apuseni – Adults Only – Vezi aici cât costă! 

14. Castelul Haller, județul Mureș

Castelul Haller se află în satul Ogra din Mureș, chiar în inima Transilvaniei. Este o clădire în stil post baroc, ridicată în secolul al XVII-lea de familia Haller. În anii comunismului, conacul a fost naționalizat și transformat în școală, apoi internat și sfat popular. În cele din urmă, a fost restituit familiei Haller și, apoi, vândut familiei Foriș din Târgu Mureș. Clădirea a fost renovată iar, din 2011, castelul funcționează ca pensiune, cu restaurant și cramă.

Unde te cazezi?

Castelul Haller – Vezi aici cât costă! 

15. Fundata, județul Brașov

Dacă nu ai fost, până acum, la Fundata, pune, neapărat, locul acesta pe lista de călătorii și nu vei fi dezamăgit. Și Fundata și satele ei de poveste: Fundățica și Șirnea. Este locul unde natura a pictat peisaje de poveste și unde vei avea răgazul să te bucuri de un colț de rai autentic.

Unde te cazezi?

Odăi din Plai sau pensiunea Plai cu Dor – Vezi aici cât costă! 

16. Oradea, județul Bihor

Dacă nu ai văzut Oradea până acum și dacă ești în căutarea unei destinații uimitoare pentru vara aceasta, este timpul să o pui pe listă. Oradea este o urbe renăscută, vie, colorată, curată, cu aer occidental, cosmopolit, prietenoasă cu turiștii, orașul-minune al României, cum ne place nouă să spunem.

Unde te cazezi?

Vili Apartments – Vezi aici cât costă! 

17. Grădina Botanică, județul Sălaj

Grădina Botanică Jibou se află în județul Sălaj și este considerată una dintre cele mai frumoase grădini botanice din țară. Cuprinde mai multe numeroase specii de plante și merită să veniți aici să o vedeți.

Unde te cazezi?

Black Points, SânMihaiu Almașului – Vezi aici cât costă! 

18. Castelul Karolyi, județul Satu Mare

Castelul Karolyi se află în Carei și este, poate, unul dintre cele mai bine păstrate castele medievale din România. A fost ridicat în anul 1482 de familia nobiliară Karolyi, după ce regele Ungariei, Matei Corvin, le-a dat dreptul de a-și face o casă de piatră pentru locuit. Este perla rară a Transilvaniei.

Unde te cazezi?

L’ Art Hotel – Vezi aici cât costă! 

19. Cetatea Făgăraș, județul Brașov

Cetatea Făgăraș este considerată una dintre cele mai frumoase cetăți din lume. Construcția a început în anii 1310, în locul unei vechi fortificații de pământ, menită să apere Transilvania de invaziile otomane și tătare. Cetatea a cunoscut anii de glorie sub domnia lui Mihai Viteazul. În perioada comunismului, a fost transformată în închisoare de temut. Acum, cetatea este renovată și își uimește turiștii prin atracțiile inedite: de la primirea cu gardă până la instrumentele de tortură ale anilor din urmă.

Unde te cazezi?

Imperial One Luxury – Vezi aici cât costă! 

20. Munții Apuseni

Apusenii sunt un loc de basm, sălbatic, neatins, pictat în culori vii de natură. Poți să îi iei satele la pas – Gârda, Horea, Albac – și vei descoperi peisaje de basm, oameni de poveste și mâncare tare bună.

Unde te cazezi?

Cabana Berg – Someșul Rece – Vezi aici cât costă! 

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Acesta este un top realizat de calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locurilor, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *