Top 20 conace și castele din România, unde să te cazezi în 2021
Top 20 conace și castele din România, unde să te cazezi în 2021

Cauți un loc liniștit, unde să fugi de lume? Îți dorești și un loc cu totul aparte, deosebit, unde să te simți ca-n vremurile de altădată? Noi îți propunem, astăzi, o incursiune anii din urmă, în vremurile marilor boieri, care ne-au lăsat o moștenire arhitecturală valoroasă. Vă arătăm, astăzi, 20 de conace mai vechi sau mai noi, case de oaspeți și clădiri restaurate, care își așteaptă turiștii. Așa că, dacă vrei să te simți ca un prinț sau o prințesă, pentru câteva zile, ai de unde alege: lista este lungă, iar cazările sunt chiar de poveste.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

1.CONACUL MOLNOȘ

Conac în Harghita

Unde? Corund, județul Harghita – la 19 km de Sovata şi la 11 km de Praid.

Dacă visați la un loc romantic, unde să simțiți aerul boem al anilor din urmă, Conacul Molnoș este locul potrivit unde să ajungeți. Este ca și cum te-ai întoarce în timp, iar atmosfera este una de basm: camerele sunt mobilate cu mult bun gust, obiecte vechi, de epocă, îmbinate ingenios cu elemente tradiționale din zonă. Nu lipsește nici confortul zilelor noastre: locația având ciubăr cu apă sărată și saună.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

2. CASA RAȚIU

Casă istorică în Turda

Unde? Turda, jud. Cluj – la 31 km de Cluj Napoca, la 368 de km de Craiova.

La Turda, dacă ajungeți, vă recomandăm să trăiți o experiență autentică la Casa Rațiu – reședința familiei Rațiu – o locație tare frumoasă cu istorie. Construită la începutul secolului XX, în centrul istoric al orașului, Casa Rațiu a fost cumpărată, în 1927, de avocatul Augustin Rațiu, viitorul primar al orașului, care avea să fie trimis, în 1948, de regimul comunist la canalul Dunăre-Marea Neagră.

Casa a fost naționalizată, iar, la întoarcerea acasă, avocatul și-a găsit soția și fiica într-o pivniță, în curte. Fiul său cel mare, Ion Rațiu, s-a întors acasă, în 1990, după 50 de ani de exil, în Marea Britanie și SUA. În anii din urmă, reședința a fost transformată casă de oaspeți și poate primi 44 de oaspeți. Aici, vei cunoaște rafinamentul și istoria, pentru că oriunde ai privi, vei descoperi opere de artă din patrimoniul familiei. (foto: Mircea Roșca).

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

3. CASTELUL PELEȘ – COMPLEX ,,LA TUNURI’’

Unde? Sinaia – la 140 km de București.

Vizităm acum și celebrul Castel Peleș, a cărui piatră de temelie a fost pusă în august 1875 și inaugurat în 1883. Regele Carol I a gândit construcția acestui castel ca fiind legătura simbolică între familia regală şi poporul român. Ei, acum, imaginați-vă pentru o clipă cum ar fi să vă treziți, dimineața, într-un loc de vis, aproape de Castelul Pelișor? Da, vă puteți caza aici. Pe vremea regelui, complexul “La Tunuri-Vila Economat” purta numele de Corpul de Gardă, fiind destinată ofițerilor de pază. Acest corp a fost construit în aceeaşi perioadă cu Castelul Peleş, între anii 1880-1883, iar, astăzi, după renovare, clădirea își așteaptă oaspeții în 16 camere confortabile, de unde veți putea admira în voie priveliștea de vis.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

4. PALATUL SUTER

Unde? Suter Palace, Aleea Suter, nr. 23-25, București.

Suter Palace este un hotel boutique premium, de cinci stele, situat aproape de Parcul Carol din Capitală. De cum i-am trecut pragul, am intrat, parcă, într-o altă lume: eleganță, ospitalitate fină și un şarm aparte, venit din alte timpuri. Parcă nu-ți vine să crezi că ești în mijlocul Bucureștiului, ci ai aterizat direct în vremurile rafinate ale secolului trecut. Se înțelege de ce aici au ales să stea vedetele lumii, care au ajuns în România: Beyonce, Julio Iglesias, Samantha Fox, dar și președinți de state sau prinți. Este luxul la superlativ: scara monumentală este din marmură din Venezuela, băile sunt placate cu porțelan Laura Biagiotti, draperiile din catifea de mătase și brocart prețios, iar perdelele din mătase brodată. Sunt 17 camere şi apartamente diferite atât ca arhitectură, dar şi ca stil.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

5. CONACUL COROANEI – LUXURY BOUTIQUE

Conac în București

Unde? București – Strada Olari, nr.10

Tot în Capitală, găsim o altă clădire fermecătoare, mai puțin știută, care vă va aduce parfumul anilor de epocă. Un astfel de loc este ,,Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel’’, situat la 1,5 kilometri distanță de Centrul Vechi. Clădirea istorică aparținut generalului Samsonovici, prieten bun al regelui Carol al II-lea. Ceea ce te va uimi aici sunt felul în care sunt decorate camerele: cu elemente de decor venețiene, care te vor transpune în lumea aristocrației de odinioară.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

6. CONACUL NAGY

Conac în Covasna

Unde? Coșeni, Covasna – la 29 km Brașov, la 8 km de Sfântu Gheorghe.

Conacul Nagy se află în Coșeni, un sat aflat foarte aproape de Sfântu Gheorghe, și a fost construit în anul 1802. Astăzi, este complet renovat și își așteaptă turiștii într-o atmosferă de început de secol al XIX-lea, într-o locație liniștită, dar cu tot confortul zilelor noastre. Camerele sunt unicat și mobilate cu gust și cu mare atenție la detalii. Sunt șapte spații de cazare și un bar vintage la subsol.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

7. CONACUL TORZBURG

Conac în Bran

Unde? Bran, jud. Brașov – la 189 de km de București, la 250 de km de Craiova.

Mergem la Bran, unde vrem să vă arătăm un alt loc tare frumos, situat fix la „la 2 pași” de Castelul Bran, în centrul Branului: Conacul Torzburg. Clădirea datează de la începutul secolului al XX-lea și a fost restaurată complet în 2017. Ce te va uimi aici pe lângă felul în care este decorat interiorul, este faptul că toate camerele au ferestre mari cu vedere la castel și vei simți, cu adevărat, atmosfera de vis a unui conac.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

8. CONACUL BRĂTESCU

Conac în Bran

Unde? Bran, jud. Brașov – la 500 de metri de Castelul Bran, la 189 de km de București.

Nu plecăm din Bran, pentru că vrem să vă arătăm un alt conac autentic românesc, de poveste: Conacul Brătescu. Este locul care te îmbie să intri într-o poveste care începe cu ,,a fost odată… ca niciodată’’. Cele 7 camere sunt decorate cu mobilier de epocă recondiționat, un mix între retro și modern, și te invită în lumea de basm din mijlocul naturii. Te vei îndrăgosti pe loc de priveliște și de atmosferă.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

9. ZABOLA ESTATE TRANSYLVANIA

Conac în Covasna

Unde? Zabola, Covasna – Zabola se afla la 40 de kilometri de Sfântu Gheorghe și la 250 de kilometri de București.

Conacul Mikes a fost ridicat prin secolul al XV-lea. A fost școală și sanatoriu, că apoi să fie redat urmașilor contelui Mikes: Gregor și Alexander Roy Chowdhury, care au readus moșia la viață. Domeniul cuprinde un castel și patru clădiri anexe – trei dintre ele funcționează că hotel – și se întinde pe mai bine de 500 de hectare.

Are două lacuri, patru iazuri de pescuit, pădure și pășuni. E locul magic, care, o dată ce i-ai trecut pragul, te duce spre un alt timp. Camerele, cu iz aristocratic, sunt atent decorate și primitoare. Șemineul, lămpile cu lumina caldă, muzică în surdină, mirosul de pâine proaspătă întregesc atmosfera de poveste a locului. Ingredientele sunt naturale, luate de la micii producători locali, iar bucățele sunt simple și delicioase, gătite de femei din zonă.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

10. CONACUL DIN CEPTURA – VINALIA

Conac aproape de București

Unde? Ceptura, Prahova – la 29 km de Ploiești și la 86 km de București.

Mergem acum, la Ceptura, zona viticolă de renume din județul Prahova, unde găsim un loc aparte, făcut cu mult bun gust și cu servicii turistice ireproșabile: Vinalia – Conacul din Ceptura. Casa veche a funcționat înainte de 1989 ca și cămin, cantină și birouri și a fost restaurată în 2012, păstrându-i-se arhitectura neoromânească. A devenit un loc unde te poți bucura de peisaj, de liniște și de un pahar de vin bun. Conacul are 20 de camere, cu un design minimalist, care îți va aminti de vacanțele la țară la bunici.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

11. CONACUL GAAL

Conac în Covasna

Unde? Dalnic, la 277 de km de București, la 295 de km de Cluj.

Conacul Gaal se află în pitorescul sat Dalnic de la poalele munților Bodoc și datează din secolul al 19-lea. A aparținut familiei nobile Gal fiind situat pe locul casei părintești a pictorului Miklós Barabás și a fost renovat în 2014. Proprietatea se întinde pe mai bine de 30 de hectare, pe dealuri, pajiști și păduri și vă oferă saună, jacuzzi, teren de fotbal și grătar. Sunt trei clădiri, cu 12 camere – vechiul conac și “Hambarul” – clădire recent construită în care se pot caza 25 de persoane. Sunt cinci săli de mese, două saloane și camere de joc la subsol.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

12. CASA TIMIȘ

Conac aproape de București

Unde? Comuna Bucov, Prahova, la 80 de kilometri de București.

Dacă vă doriți o escapadă într-un loc special, modern, luxos, care să vă facă să mai uitați de viața agitată, Casa Timiș este locul potrivit să vă răsfățați pentru câteva zile. Este un conac superb, ridicat la începutul secolului al XX-lea, în mijlocul unei podgorii, și restaurat cu mult bun gust. De cum pășești pe porțile conacului, intri într-o lume a autenticului, a boierilor de altădată.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

13. CONACUL VERDE

Conac în Cluj

Unde? Cluj Napoca – la 180 de km de Sibiu, la 445 de km de București.

La Cluj, chiar în centrul orașului, dacă veți intra în ,,Conacul Verde’’, ci, siguranță, aerul boem al locației vă va purta în timp, în anii interbelici. Clădirea a fost construită în 1940 și reabilitată minuțios, fără a i se pierde farmecul acelei epoci. Camerele au tavan înalt, ferestre arcuite, și sunt mobilate în stilul Art Deco, îmbinat cu mult bun gust cu elemente moderne. Sunt 6 apartamente spațioase, cu bucătărie și baie proprie.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

14. CASELE DE OASPEȚI ALE CONTELUI KALNOKY

Unde? Micloșoara, Covasna – 230 de km de București, 430 de km de Constanța, 33 de km de Brașov, 280 km de Iași.

Camerele rustice ale contelui Kalnoky, prietenul prințului Charles, datează din anii 1800. În satul Micloșoara, din Covasna, contele a readus la viață căsuțe vechi, țărănești, le-a restaurat și le-a mobilat în stilul zonei. El și soția s-au implicat în reconstrucția celor patru case de oaspeți, care arată, exact, ca-n Transilvania de altădată.

Sunt 10 camere amenajate cu mobilă tradițională, recuperată de la localnici și restaurată atent. Până și așternuturile sunt tradiționale, lucrate de femeile din zonă. Este locul special, cum îi place contelui să spună, pentru turiștii care vor să aleagă nobilitatea rustică în locul confortului comercial.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

15. CONACUL APAFI

Conac în Sibiu

Unde? Conacul Apafi este situat la 100 de kilometri de Sibiu și la 25 de kilometri de Sighișoara.

Conacul Apafi din satul Mălâncrav este unul dintre cele mai frumoase conace ale Transilvaniei, o perlă nedescoperită, pe care trebuie, neapărat, să o vedeți. Conacul Apafi primește oaspeți încă din anul 2007. Satul și conacul au aparținut familii nobililor Apafi. În secolul al 18-lea, când linia de moștenitori s-a stins, clădirea a fost preluată de nobilii Bethlen. În 1949, a fost confiscată de comuniști. A fost restaurată, apoi, în 2007, respectându-se planurile inițiale de construcție. A fost restaurant cu atentie la detalii, respectându-se vechile planuri. Sunt cinci camere generoase, fiecare cu baie proprie și bucătarie, mobilate cu piese tradiționale și moderne. (foto: Cristian Radu).

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

16. HARMONIA MUNDI

Unde? Vlaha, Cluj: la 462 km de București, la 288 km de Brașov, la 329 km de Timișoara, la 17 km de Cluj-Napoca, la 413 km de Iași

Harmonia Mundi ( La Castel ) se află în Vlaha, unul dintre cele mai tradiționale sate din Țara Călatei. Este un loc liniștit, unde poți să te bucuri de natură, unde poți să citești o carte și să cunoști o bucată din viața autentică a Transilvaniei. Pensiunea este mai mult decât potrivită pentru vremurile pe care le trăim atât prin poziționarea ei, la marginea unei păduri, cât și prin faptul că are doar 5 camere fiecare fiind dotată cu o baie proprie cu un design organic, în care modernul se îmbină armonios cu stilul tradițional.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

17. CONACUL MALUL ALB

Conac în Vâlcea

Unde? Râmnicu Vâlcea, str. Dealul Malului – 177 de km de București, la 108 km de Sibiu.

Mergem și în Vâlcea, pe malul Oltului, unde se află Conacul Malul Alb, construit în stilul culelor oltenești. Casa este proiectul de suflet al Angelei, o femeie de afaceri din București, care și-a dorit să construiască un loc aparte, unde turistul să se simtă ca acasă. Și după ani de muncă, a reușit să pună zona pe harta turistică a țării. Sunt trei apartamente și un studio care pot găzdui 8 turiști. Mâncarea este de-a casei, specifică zonei, cu pâine la țest, cu dulcețuri bio și cu prăjituri delicioase.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

18. CONACUL SECUIESC

Conac în Alba

Unde? Sat Colțești, județul Alba – la 281 km de Timișoara, la 59 km de Cluj, la 406 km de București.

Conacul Secuiesc din Colțești, situate la poalele Pietrei Secuiului, este locul unde vă veți simți ca altădată, cu tot confortul de astăzi. Sunt 23 de camere spectaculoase. Mobila vă va impresiona, cu siguranță, pentru că este pictată manual de meșterii din sat. Să nu mai zic de bucate. Nu ratați guiașul specific zonei!

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

19. CASTELUL MARIA

Unde? Banpotoc, jud. Hunedoara – la 18 km de Deva, la 6 km de Simeria.

Ajungem și în Hunedoara, în idilicul sat Banpotoc, într-o zonă pitorească, unde se află Villa Castelul Maria, reamenajată într-un vechi conac boieresc. Este locul potrivit pentru cei care vor să mai ia o pauză de la viața agitată. Aici, vei redecoperi liniștea și frumosul și te vei putea bucura de grădina generoasă, dar și de preparatele locale tare gustoase. Sunt trei apartamente spațioase, frumos decorate, cu elemente vechi, care îți vor aduce înapoi timpurile demult apuse.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

20. VILA ARIZTO

Conac în Sinaia

Unde? Sinaia – la 140 km de București.

Ajungem și la Sinaia, la Vila Arizto, care a fost construită în anul 1929 și a fost complet renovată în 2013.  Locația este situată în partea istorică a stațiunii Sinaia, la numai 5 minute de centrul orașului. Pe lângă interiorul de poveste, dacă vă cazați aici veți avea surpriza să aveți un peisaj tare frumos spre munții din jur și spre grădină.

Pentru disponibilitate și prețuri vedeți AICI!

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *