Top 12 pensiuni superbe, cu ciubăr, pentru relaxare, într-un peisaj de vis
Top 12 pensiuni superbe, cu ciubăr, pentru relaxare, într-un peisaj de vis

Dacă vreți să mai prelungiți puțin vacanța sau dacă visați la o escapadă în weekend, vă propunem să încercați și experiența unei băi în ciubăr. Este foarte regivorant și tare fain să fie frig afară și să te răsfeți în apă caldă, în mijlocul naturii. Ce poate fi mai frumos? Vă arătăm, mai jos, 12 locuri tare frumoase care vă vor aduce un mare dor de vară.

1.BY THE LAKE

Unde? Moara Vlăsiei, Ilfov – la 25 de kilometri de București.

Începem topul nostru cu un loc tare frumos, ,,By the Lake’’, făcut cu suflet și cu multă imaginație, la doar câțiva kilometri de București, de Gabriel și Taisia, doi tineri care au vrut să-și creeze propriul colț de rai. Vila este situată chiar pe marginea lacului într-o zonă liniștită și are 6 dormitoare. Ceea ce te va uimi este felul în care este decorată: cu influențe din Cuba, Mexic, Bali, dar și cu elemente românești. Atracția locului este, fără îndoială, jacuzzi-ul din grădină, cu vedere spre lac. Casa poate primi 12 oaspeți, iar aici se organizează și evenimente, picnicuri sau ședințe foto.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

2. CABANA BERG

Unde? Someșu Rece, sat Păltinei, Cluj – la 30 de km de Cluj, la 328 de km de Timișoara, la 412 km de Iași, la 460 de km de București.

Astăzi, mergem aproape de Cluj Napoca, unde descoperim un loc absolut fabulos: ,,Cabana Berg’’ din Someșul Rece. Este, de fapt, o clădire impunătoare, formată din două corpuri, făcute din lemn, sus, pe vârful unui deal. Ce-ți va atrage atenția, de prima dată, este stilul în care este construită: tipic scandinav, din lemn și cu geamuri generoase, care te vor lasă să admiri în voie toată zona de poveste. Trebuie să știți că sunt 4 dormitoare cu paturi duble, un living room generos și o bucătărie complet echipată. Proprietatea poate găzdui 10 persoane. Și dacă tot suntem sus pe munte, nu putea să lipsească ciubărul cu apă caldă, răsfățul de iarnă al turistului sătul de oraș. Acesta se închiriază contra cost, doar la cerere.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

3. TINOVO

Cabană A house în Bucovina

Unde? Dornișoara, Suceava, la 7 km de Pasul Tihuța, la 20 de km de de Vatra Dornei, de 246 km de Iași.

Cabana Tinovo, situată, la limita pădurii, în frumosul sat bucovinean, Dornișoara, este proiectul inedit realizat de doi frați, Marius și Ruben Perju, care, după ce au muncit mulți ani în Norvegia, au vrut să facă și acasă un colț de rai în stil nordic. Pe terasa dinspre pădure există o saună cu două ferestre panoramice, iar lângă saună este integrat ciubărul cu apă caldă. Tot pe terasă, există o zonă acoperită pentru grătar.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

4. CABANA BUCIN

Pensiune cu ciubăr în Harghita

Unde? Bucin, jud. Harghita, la  22 km de Praid, la 32 km de Sovata, 87 de km de Târgu Mureș.

Vă arătăm acum o cabană tare frumoasă, situată în zona pitorească din Munții Gurghiului, la 1276 metri altitudine: ,,Cabana Bucin”. Locația este veche de peste 100 de ani și a fost renovată complet în anii din urmă. Cabana mare este compusă din 8 dormitoare, living la etaj și la parter, șemineu și bucătărie complet utilată. În plus, mai sunt alte 4 căsuțe încăpătoare, cu terasă, hamac și bucătărie. Ceea ce uimește aici este ,,sauna village” -, cum îi spun proprietarii – evident, cu 2 ciubăre și 4 saune exterioare și cameră de liniște.  Proiectul este nou-nouț și își așteaptă primii oaspeți.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

5. CASA TRAPPOLD

Pensiune cu ciubăr la Sighișoara

Unde? Apold – la 15 km de Sighișoara, la 169 de km de Cluj, 95 de km de Sibiu.

Dacă vrei să stai câteva zile departe de zgomotul orașului și cauți un loc liniștit și plin de farmec, atunci ,,Casa Trappold”, situată în inima Transilvaniei, este locația potrivită, cu care nu ai cum să dai greș. Este o veche casă săsească, renovată cu mult bun gust și atenție la detalii, mobilierul vechi fiind recondiționat păstrând spiritul vremurilor de altădată. Sunt 13 camere duble, iar, în zona de relaxare, vă așteaptă grătarul, ciubărul cu apă sărată și sauna.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

6. CASA GLOD

Pensiune cu ciubăr în Apuseni

Unde? Glod, Alba – la 25 de km de Cetatea Alba Carolina, la 48 de km de Parcul Național Cheile Caprei.

În satul Glod din Alba, Alin și Dora au făcut din nimic, poate cel mai frumos loc din România. După 15 ani de muncă în străinătate și-au dat seama că România este magică și că, până la urmă, schimbarea începe de ei…, de la noi toți. Așa a apărut proiectul Casa Glod: trei case vechi de peste 100 de ani, aduse bucată cu bucată din Maramureșul autentic. Despre ciubăr spunem atât: simply wow! Lăsăm imaginile să vorbească de la sine.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

7. MEANDER

Pensiune cu ciubăr în Apuseni

Unde? Băița, Cluj: la 40 de km de centrul Clujului, la 420 de km de București, la 336 de km de Timișoara, la 367 km de Iași.

Rămânem tot în Apuseni, pentru că vrem să vă aratăm o pensiune faină din satul Băița, de lângă Gherla, pe care o recomandăm tot celor care vor să aibă parte de liniște. Ne-a plăcut mult aici stilul rustic, cu acel accent modern, care nu știrbește deloc autenticitatea locului, dar, mai ales, ciubărul numai bun pentru un răsfăț în mijlocul naturii.
Când am ajuns, aici, am avut senzația, pentru câteva clipe, că mă aflu într-un sat de munte din Elveția.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

7. LA CABANĂ

Pensiune cu ciubăr în Argeș

Unde? Corbeni, Argeș, la 172 de kilometri de București.

Căutați un loc mai retras, mai puțin turistic, aproape de București, unde să vă bucurați de natură? Mergem, acum, la Corbeni, în județul Argeș, o comună mai puțin știută, dar cu peisaje incredibile. Este situată la poalele Munților Făgăraș, pe Valea Argeșului, și oferă turistului, sătul de oraș, liniștea de care are nevoie. Situată la 1100 de metri altitudine, “La Cabană” este o cazare simplă, potrivită doar pentru cei care iubesc muntele, natura şi aventura. Locația are o cabană mare cu 4 dormitoare și alte două căbanuțe cu 3 dormitoare. Unde mai pui că te vei răsfăța din ciubăr cu o privelişte de poveste.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

8. CASA CIFU

Pensiune cu ciubăr la munte

Unde? Secu, Harghita: la 386 km de București, la 470 km de Timișoara, la 211 km de Iași.

Rămânem la capitolul cabane uimitoare și vă arătăm un loc tare frumos, situat la aproximativ 300 de metri de pârtia Toplița. Să stai în ciubăr, într-o cabană luxoasă, să ai pădure la doi pași și să respiri cel mai curat aer de munte ce poți să vrei mai mult? Exact de acest răsfăț, veți avea parte la Casa Cifu. Este locul perfect pentru cei care care vor un sejur la schi în România, departe de nebunia orașului. Vila poate găzdui 10 persoane.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

9. PÎRÎU’ MORII

Pensiune cu ciubăr în Bucovina

Unde? Gura Humorului, Suceava: la 457 km de București, la 162 km de Iași, la 275 km de Cluj.

Mergem, acum, în frumoasa Bucovină, într-un loc cu o priveliște încântătoare: o construcție nouă, dar cochetă, cu ciubăr în inima naturii, cu loc de joacă pentru copii, totul integrat într-un peisaj de basm. Cu siguranță, veți avea parte de o liniște desăvârșită. Pensiunea este situată pe malul pârăului cu același nume. Vecini îți vor fi doar păsările și asta pentru că pădurea este la doar câțiva metri de pensiune. E, de departe, locul perfect de încărcat bateriile după o săptămână agitată.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

10. ALPINE DELUXE

Pensiune cu ciubăr în Maramureș

Unde? Moisei, Maramureș: la 16 km de Mocănița, la 47 de km de Mănăstirea Bârsana, la 84 km de Cimitirul Vesel.

Facem o vizită și în Maramureș, într-unul dintre cele mai frumoase sate în care am ajuns noi, Moisei. Nu satul în sine e cel care ne-a uimit aici, ci peisajul și natura sălbatică din jurul lui. În acest rai pe pământ, se află și pensiunea Alpina Deluxe, chiar la poalele munților Rodnei, într-un peisaj de munte superb. Liniștea e atuul principal, dar și frumusețea naturii sălbatice. Parcul Național Munții Rodnei se află la doar 500 de metri distanță, așa că locul este numai bun pentru iubitorii de drumeții.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

12. PENSIUNEA HETVEZER

Pensiune cu ciubăr în natură

Unde? Sub Cetate, Harghita – la 310 km de București, la 389 de km de Iași, la 201 km de Cluj-Napoca, la 419 km de Timișoara.

Să trecum, acum, în Harghita, la pensiunea Hetveszer, un loc perfect pentru familiile cu copii. Locul este “child friendly”, iar proprietarii au mare toleranță pentru energia și nevoile celor mici. Locul e potrivit pentru călătorii în bascheți amatori de drumeții în Munții Giurgeu. Cascada Vărșag se află în imediata apropiere, iar de aici veți putea explora ușor mai multe satele secuiești tradiționale. Chiar dacă zona este sălbatică, se ajunge ușor cu mașina în oricare dintre punctele turistice cunoscute.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

De reținut:
***Recomandările Călător în Bascheți sunt niște review-uri și reprezintă strict perceția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.
***La unele dintre locațiile recomandate, prețul ciubărului poate să nu fie inclus în cazare. Pentru informații, contactați proprietatea.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *