Top 5 locuri cu piscine uimitoare, pentru o vacanță de vis, departe de tot și de toate
Top 5 locuri cu piscine uimitoare, pentru o vacanță de vis, departe de tot și de toate

Munte, peisaje ireal de frumoase, mult verde, dar și piscine cu un view de poveste. Sună bine, nu? De toate vă puteți bucura, chiar la noi, în România. Sunt destinații de poveste potrivite pentru vremurile în care trăim, unde vei avea parte nu doar de natură pură, dar și de relaxarea și de răsfățul pe care le meriți din plin.

1. ARCHIA – TĂRÂMUL BOIERILOR CONTEMPORANI

Archia, HUNEDOARA: la 398 km de București, la 173 km de Cluj, la 489 km de Iași, la 157 km de Timișoara.

Începem topul în forță, cu un loc tare drag nouă: Archia. Chiar dacă se află la doar câțiva kilometri de Deva, cu siguranță, natura, dar și interiorul boem al conacului despre care vă vom povesti, mai jos, te vor deconecta total de haosul și de aglomerația orașului. Este un loc de poveste, unde ți se va deschide o altă lume: una a bunului gust, unde natura este respectată, dar, mai ales, unde nu te vei plictisi. Din punctul de vedere al poziționării, este zona perfectă de unde să porniți de aici în drumeții de o zi către principalele destinații de interes din județul Hunedoara.

Unde te cazezi?

CONACUL ARCHIA

Satul Archia a fost pus pe harta turistică a României, după ce familia Szabo a decis să investească într-un teren, unde puțini au văzut potențialul. Au cumpărat un fost CAP, care nu mai prezenta interes pentru nimeni și, ușor, ușor, au transformat locul într-un paradis, cu parfum de epocă. Conacul Archia reînvie vremurile demult apuse ale marilor boieri. Domeniul se întinde pe mai bine de 10 hectare, într-o zonă liniștită și este catalogat drept hotel de 4 stele. Cele 15 camere sunt decorate tematic, iar fiecare dintre ele are imprimată o poveste: vă puteți caza în Camera de Vânătoare destinată aventurierilor, în Camera Floarea Soarelui sau în Camera Macilor.

Este unul dintre hotelurile din România, care a comunicat, eficient, măsurile de siguranță luate, în această perioadă, pentru ca turiștii să se simtă aici, în siguranță. Punctul forte este pentru noi, evident, piscina, perfectă pentru o doză de relaxare.

Ce poți face în zonă?

Echitație la conac sau o ieșire cu calul în natură sau, de ce nu, puteți da o fugă până la Dealul Cetății. Nici până în Hunedoara nu faci mult, unde se află Castelul Huniazilor “must see-ul” zonei, la fel cum este și pădurea de stejari de la Chizid. Sunt 62 de kilometri până la Sarmizegetusa Regia, 40 de kilometri până la Mănăstirea Prislop și 53 de kilometri până la Muzeul Dinozaurilor.

Pentru prețuri și disponibilități vezi AICI!

2. PĂLTINIȘ – RAIUL DE DEASUPRA LUMII

Păltiniș, Sibiu: la 299 km de București, la 177 km de Cluj, la 273 km de Timișoara, la 473 km de Iași.

Dacă iubești muntele și îți dorești o vacanță în inima naturii, atunci stațiunea Păltiniş va fi o alegere pe care nu o vei regreta. Este cea mai veche stațiune turistică de munte din România, amplasată la o altitudine de 1.442 de metri. O drumeţie în munții Cindrel este o ocazie specială pentru a descoperi peisaje ireal de frumoase, dar şi viața autentică și tradițională a localnicilor din zonă.

Unde te cazezi?

CASTELNOR

Când ajungi, sus, la Castelnor, pur și simplu, nu-ți vine să crezi că există atâta frumusețe și te întrebi cum oare nu ai aflat mai devreme de locul acesta de poveste, bun de pus în ramă. Castelnor arată, exact, ca un castel, ridicat în vârf de munte. Amplasarea este incredibilă, pentru că, în jur, este doar natură pură și ai o priveliște de poveste din orice colț te-ai afla. Este un resort cu servicii premium și care te va uimi, mai ales, cu piscina infinită, similară cu cele din Bali sau Maldive, care fac ravagii pe Instagram. Exact așa cum se întâmplă în resorturile exclusiviste de afară, și aici, zilnic, se organizează ore de pilates, meditație, jogging, cycling etc. Pont: serviciile de spa și de masaj sunt wow.

Ce poți face în zonă?

Dacă tot ați ajuns la Păltiniș, ar fi păcat să nu explorați și zona. Sunt sate idilice, peisaje de vis și multă liniște. Satul Rășinari este destul de aproape, unde puteți vizita casa poetului Octavian Goga, a exploratorului și naturalistului llarie Mitrea, dar și muzeul etnografic. Cine vrea puțină aventură și adrenalină poate să viziteze Arka Park, aflat la 24 de km de Sibiu. Sunt trasee de escaladă, de călărie, de tiroliană și de indoor climbing.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

3. EȘELNIȚA – VISUL DE PE MALUL DUNĂRII

Eșelnița, Mehedinți; la 380 de km de București, la 210 km de Timișoara, la 352 de km de Cluj

După ce intră în România, pe la Baziaș, Dunărea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee de-a lungul celor 2.860 kilometri, pe care îi străbate până la vărsarea în Marea Neagră. Este vorba despre Defileul Dunării, care măsoară 125 de kilometri, din care 45 de kilometri reprezintă porțiunea faimoaselor Cazane – între Dubova şi Ogradena. Aici, Dunărea este forțată să treacă printre munți, iar zona este declarată monument al naturii în Europa. În acest rai pe pământ, se află Eșelnița, unul dintre cele mai frumoase sate de la Dunăre, unde trebuie să ajungeți măcar o dată în viață.

Unde te cazezi?

RIVIERA 990

De oriunde te-ai afla, din camere, de pe terasă și, mai ales, din piscina superbă, priveliștea de la Riviera 990 este de vis. Este un hotel simplu, însă ce poate fi mai frumos decât să iei prânzul pe malul Dunării sau să te relaxezi lângă piscina infinity a hotelului?

Ce poți face în zonă?

Plimbări cu barca pe Dunăre, partide de pescuit, drumeţii în Parcul Naţional „Porţile de Fier“,  statuia “Chipul lui Decebal”, Mânăstirea Mraconia sunt doar câteva dintre atracțiile pe care nu trebuie să le ratați dacă ajungeți în zonă.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

4. MARA – PARADISUL TRADIȚIILOR

Mara, Maramureș: la 186 de km de Cluj, la 400 de km de Timișoara, la 375 de km de Iași, la 639 km de București

Căutați un loc unde tradițiile sunt la ele acasă? Atunci haideți cu noi în Mara, în Maramureș. Satul a atras, rapid, turiști, după ce, la capătul lui, s-a deschis, acum câțiva ani, Păstrăvăria Mara, locul cunoscut, acum, pentru mâncarea tare bună, dar și pentru cascada, care are cădere chiar în curte. Trebuie musai să o vedeți, pentru că este unul dintre cele mai instagramabile locuri din România.

Unde te cazezi?

În zonă, sunt mai multe locuri de cazare, cu prețuri începând de la 120 de lei pe noapte. Însă, dacă ajungeți aici nu trebuie să ratați ,,Piscina pă Coastă” sau ,,raiul de pe acoperișul lumii”, pe care dacă o vezi,  n-ai crede că este în România.  Așa cum ne place nouă să spunem: “Bali? Nu! Dubai? Nu!”. Este chiar în Maramureș și este, poate, cel mai spectaculos și mai neașteptat loc, unde vă puteți răcori vara aceasta. La prima vedere, să sapi o piscină pe coasta unui deal pare o nebunie în toată regula. Nu și pentru Alex Vancea, tânărul care a crezut în visul lui, acela de a construi un rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureș.

Ce poți face în zonă?

Cimitirul Vesel (la 45 de km), Mănăstirea Bârsana (la 32 de km), Memorialul Durerii (la 27 de km), Mocănița (la 83 de km).

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

5. SUB CETATE – PERLA NEȘTIUTĂ A TRANSILVANIEI

Sub Cetate, Harghita: la 310 km de București, la 208 km de Cluj, la 256 km de Iași, la 423 km de Timișoara

Aer curat, natură pură, cabane idilice, neștiute, și multă, multă relaxare. De asta vei avea parte la Sub Cetate, într-unul dintre cele mai frumoase sate de munte ale Transilvaniei. Este tabloul perfect… pentru o vacanță perfectă alături de cei dragi. Este satul care vă va cuceri pe loc și în veți vrea să reveniți și, mai mult decât atât, este destinația în care vă veți simți în siguranță. De ce? Este un loc retras, mai izolat, la poalele munților, nu atât de turistic și în care oamenii sunt responsabili și știu ce înseamnă respectarea regulilor.

Unde te cazezi?

ZETAVAR

La 17 kilometri de Odorheiu Secuiesc, sunt 10 căsuțe din lemn, tare faine, în mijlocul naturii. Este locul ideal pentru aceste vremuri, dar și pentru cei care preferă liniștea și frumusețea peisajului montan. Sunt toate condițiile: o mică piscină, ciubăr cu apă sărată, saună, teren de fotbal și tenis, iar, de aici, puteți face excursii culturale în zonă sau drumeții montane și chiar și rafting. Cabanele te vor duce cu gândul atât în ceea ce privește construcția, cât și amenajarea la cele din Tirolul Austriei. Sunt foarte primitoare, spațioase și, mai ales, curate. Piscina nu este vreo construcție specială, însă amplasarea ei și priveliștea spre munte te vor face să uiți de tot și de toate.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

Ce poți face în zonă?

Pista de bob – SkiGyimeș din Lunca de Sus, Observatorul de Urși din Deșag, Centrul de Echitație “Ivo Riding Ranch” de la Izvoare-Zetea, Parcul de animale Sălbatice din Izvoare Zetea, Parcul Mini Transilvania din Odorheiu Secuiesc, Muzeul de Aragonit din Corund sau atelierul de prelucrare de iască din Corund sunt câteva dintre locurile de neratat în zonă.

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *