Top 5 locuri, din inima naturii, unde poți să ajungi cu mașina, pentru o vacanță de poveste
Top 5 locuri, din inima naturii, unde poți să ajungi cu mașina, pentru o vacanță de poveste

Sunt locuri tare faine în România noastră,  care trebuie descoperite, pe îndelete, așa cum se cuvine.  Hai să ne urcăm în mașină și să descoperim împreună comorile neștiute de la noi!

1. SIGHIȘOARA – CEL MAI ROMANTIC ORAȘ DIN ROMÂNIA

Vreți să aveți o vacanță specială în doi, să vă simțiți, pentru câteva zile, ca o domniță sau ca un prinț din alte timpuri? Să vă plimbați, la apus, într-un loc plin de farmec medieval? Dacă alegeți Sighișoara, nu veți da greș. Este unul dintre cele mai frumoase și mai bine conservate orașe medievale din Europa, dar, mai ales, singura cetate medievală din lume încă locuită. Cetatea Sighișoarei este ca într-un basm care începe cu: ,,A fost odată…”.  Pe străduțele-i înguste și romantice sunt case vechi, colorate, care ascund povești tare faine, cu o istorie interesantă. Este de ajuns să zăboviți, aici, câteva ore, și nu veți mai vrea să plecați.

UNDE TE CAZEZI?

COSAMA VILLAGE – COMOARA NEȘTIUTĂ DIN INIMA TRANSILVANIEI

UNDE? Sighișoara, Mureș: la 5 minute de centru, la 100 km de Sibiu, la 292 de km de București, la 338 km de Iași, la 161 km de Cluj, la 359 km de Timișoara.

Nu departe de Sighișoara, se află Cosama Village, un resort tare frumos, compus din mai multe case de vacanță, din lemn, aflat la marginea pădurii, lângă oraș. Este un loc care vă va uimi prin simplitate, prin calitatea serviciilor, dar mai ales, prin priveliștea de poveste spre Cetatea Sighișoarei.

Sunt, de fapt, cinci căsuțe, cu aspect rustic, construite cu respect pentru natură și cu toate facilitățile moderne de care aveți nevoie, pentru o ședere relaxantă în doi: chicinetă, loc de luat masa, etc. Interiorul vă va da un sentiment de acasă, datorită culorilor calde și naturale, dar și a elementelor de pământ, metal și lemn, folosite cu mult bun gust de echipa de designeri. Ce poate fi mai frumos decât să stați la margine de pădure și să vă bucurați de un peisaj uimitor?

OBIECTIVE TURISTICE ÎN SIGHIȘOARA

– Cetatea Medievală Sighișoara: Turnul cu Ceas, Camera de Tortură;
– Cimitirul Bisericii Evangheliste;
– Satul scufundat – Bezid;
– Castelul Apaffy;
– Biserica fortificată Biertan;
– Satele săsești: Criț, Cloașterf, Saschiz, Viscri, Mesendorf;
– Cetatea Rupea.

2. BUCOVINA – RELAXARE ÎN MIJLOCUL NATURII

Haideți cu noi, acum, în Bucovina de poveste, poate, una dintre cele mai spectaculoase și mai frumoase destinații de vacanță din România! Este un tărâm fermecat, cu peisaje care îți taie respirația, cu respect pentru tradiție, cu autenticitate, dar, mai ales, cu oameni vrednici și gospodari. Bucovinenii au cucerit inima turiștilor prin bucatele alese, pe care numai ei știu să le pregătească, prin ospitalitatea firească și prin zâmbetul lor sincer. Este o zonă pitorească, greu de descris în doar câteva cuvinte, Bucovina este o experiență în sine, pe care trebuie musai să o trăiți, vara aceasta, în doi.

UNDE TE CAZEZI?

BUCOVINA GLAMPING

UNDE? Crucea, Suceava: la 485 km de București, la 193 km de Iași, la 281 km de Cluj, la 586 km de Timișoara.

Vă arătăm, acum, un loc mai puțin știut, super chill, din dulcea Bucovină, care vă va deconecta de la viața pe fugă și unde vă veți simți în siguranță: Bucovina Outdoor Adventure, cel mai nou glamping din România. Imaginați-vă ce fain este să fiți în mijlocul naturii, să vă bucurați de confort, dar, mai ales, de libertate!

OBIECTIVE TURISTICE ÎN BUCOVINA

– Mănăstirile pictate din Bucovina;
– Mocănița Huțulca de la Moldovița;
– Salina Cacica;
– Muzeul Oului din Vama;
– Cetatea de Scaun a Sucevei;
– Șoseaua Transrarăul;
– Satul Ciocănești.

3. SATUL CUND, MUREȘ – FARMEC VECHI ȘI RAFINAMENT

Să vă povestim, acum, și de pitorescul sat, Cund, un loc mai puțin știut, aflat chiar în inima Transilvaniei. Veți trăi aici experiențe simple, dar, în același timp, rafinate, departe de haosul orașului, și veți putea savura în tihnă, în doi, autenticitatea satului. Cund este un mix între tradiția autentică românească, săsească și ungurească. Așa că relaxarea este garantată. Veți mai uita de cele lumești, pentru că, în sat, veți găsi puține locuri cu semnal la telefon. Ce spuneți? Dăm o fugă?

UNDE TE CAZEZI?

VALEA VERDE RETREAT

UNDE? Cund, Mureș: la 30 de km de Sighișoara, 43 de km de Târgu Mureș.

Satul Cund a fost pus pe harta turistică de la noi de soții Jonas și Ulrike Schäfer, doi nemți îndrăgostiți de România, care au construit de la zero ,,Valea Verde Retreat”, o locație tradițională, cu servicii premium.

În ,,Observatorul din Sălbăticie”, cabana de lemn, ridicată la marginea satului Cund, veți avea parte de o experiență culinară gourmet, chiar în mijlocul pădurii. Trufele sunt specialitatea casei și asta pentru că aceste comori rare și scumpe se găsesc chiar în pădurile din zonă.

OBIECTIVE TURISTICE ÎN CUND

– Vânătoare de trufe, serviciu de care puteți avea parte la cerere;
– Crama Villa Vinea;
– Călărie;
– Tur al meșteșugurilor zonei;
– Plimbare cu trăsura, cu bicicleta și cu căruța;
– Biserica Evanghelică din Cund.

4. BREBI, SĂLAJ – SIMPLITATEA VIEȚII DE LA ȚARĂ

Ne oprim și la Brebi, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Transilvania, până mai ieri, un sat necunoscut, care merită vizitat pentru simplitate, pentru liniște și pentru bucate tare bune. Cea care a scos satul la lumină este ardeleanca Simona Măricean. După ani întregi petrecuți în străinătate, ca director al unui hotel de lux din Val d’Isere (Franța), s-a întors acasă și a avut curajul să-și investească toți banii într-o casă veche de 100 de ani, aproape prăbușită. Cu multă muncă, a transformat-o în cea mai căutată cazare exclusivistă din zonă. Simona i-a dat culoare curții plantând lavandă, iar locul a devenit, în scurt timp, pe lângă Castrul Roman de la  Porolissum, atracția principală a satului.

UNDE TE CAZEZI?

CERDACUL CU LAVANDĂ – PROVENCE DE ROMÂNIA

UNDE? Brebi, Sălaj: la 81 de km de Cluj Napoca, la 452 de km de Iași, la 524 de km de București.

 

Este un loc potrivit pentru relaxare și pentru aceste vremuri pe care le trăim. Casa se închiriază, în exclusivitate, fiind compusă din dormitor cu pat matrimonial, salon cu șemineu, baie și terasă privată cu vedere spre Castrul Roman de la Porolissum. Locul are un farmec aparte: cel al autenticului românesc și cel al rafinamentului franțuzesc. Sunt două lumi care se îmbină perfect la Brebi și care, cu siguranță, vă vor face un sejur de neuitat în doi.

OBIECTIVE TURISTICE ÎN BREBI

Cerdacul cu Lavandă este situat la:
– 13 km de Grădina Botanică din Jibou;
– 7,2 km de Castrul Roman Porolissum;
– 26 km de Rezervația Naturală Someș.

5. SATUL PEȘTERA, BRAȘOV – PARADISUL ASCUNS AL ROMÂNIEI

Urcăm, acum, pe cărări de munte, ca să vă arătăm un alt loc superb de la noi, cu peisaje care-ți taie răsuflarea: satul Peștera, paradisul ascuns între munți, la aproximativ 1.200 metri altitudine, la poalele Munților Piatra Craiului. Este un sătuc idilic, care și-a păstrat farmecul, cu case vechi, tradiționale, acoperite cu șindrilă. Cu siguranță, o vacanță în doi, în acest loc de poveste, vă va încărca bateriile pentru un an întreg și vă veți aminti mult timp tabloul incredibil al naturii.

UNDE TE CAZEZI?

CASA EMA – COLȚUL DE RAI DIN SATUL PEȘTERA

UNDE? Peștera, Brașov: la 180 km de București, la 320 km de Cluj, la 349 km de Iași, la 415 km de Timișoara, la 5 km de comuna Moeciu de Jos (DN 73), la 10 km de Castelul Bran, la 20 km de Cetatea Râșnov.

La Peștera, se află pensiunea Casa Ema, pe o străduță retrasă, cu o priveliște incredibilă spre Munții Bucegi și Piatra Craiului. Este un loc simplu, fără pretenții, potrivit pentru cei care caută evadarea pentru câteva zile și care vor să se bucure de frumusețea naturii. Ce poate fi mai frumos decât să iei masa în aer liber, în aerul tare de munte? Pensiunea are și o fermă proprie, așa că veți putea savura produse sută la sută naturale.

CE POȚI FACE LA PEȘTERA, BRAȘOV?

– Mănăstirea Sfânta Treime din Satul Peștera;
– Peștera Liliecilor;
– Drumeții în Munții Piatra Craiului, Cabana Curmătura, Prăpăstiile Zărneștiului;
– Castelul Bran;
– Dino Parc din Râșnov;
– Cetatea Râșnov;
– Rezervația de Urși de la Zărnești;
– Parcul Aventura de la Zărnești;
– Peștera Dâmbovicioara.

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *