Aici s-a născut fericirea. Traseul de poveste, neștiut, pentru aventurierii pe două sau patru roți
Aici s-a născut fericirea. Traseul de poveste, neștiut, pentru aventurierii pe două sau patru roți

Cum ar fi ca vara aceasta să ieși din tipare și să încerci ceva nou? Dacă tot este un an mai complicat, de ce nu ți-ai face măcar o vacanță de poveste. Te gândești să mergi la mare? Ai mai făcut asta! Ce ai spune de o aventură adevărată, la munte? Prietenii de la OMV România ne-au provocat să vă arătăm un traseu cu peisaje de vis, de parcurs cu bicicleta, accesibil oricui. Aventura începe pe șosea și se termină în off road. Hai cu noi într-o călătorie plină de provocări și adrenalină!

UNDE? Parcul Natural Bucegi – Bușteni, la 148 de km de București, la 307 km de Cluj Napoca, la 279 de km de Craiova

TRASEU: Am pornit la ora 9.00 din București. Într-o oră și jumătate, am ajuns la benzinăria OMV din Cornu de Sus, unde am alimentat și ne-am tras puțin sufletul. La ora 12.30, am fost gata de traseu, cu punct de plecare, Moon Resort din Bușteni.

Bușteni – Zamora – Vârful Baiului – Culmea Urechea – Culmea Sorica – coborâre prin Azuga.

Timp de parcurgere: aproximativ 4 ore

Astăzi, mergem, împreună, pe un traseu foarte fain, de o zi, care poate fi parcurs atât cu bicicleta, cât și cu o mașină de teren, chiar și pe jos, pentru cei care au poftă de drumeții mai lungi. Este potrivit chiar și pentru cei mai puțin antrenați.

Drumul pornește din cartierul Zamora, din Bușteni, fix lângă Palatul Cantacuzino, și urcă în pădure pe o cărare forestieră, aflată în partea dreaptă. Sunt cam 23 de kilometri, iar traseul este marcat cu o cruce roșie și sunt indicatoare peste tot, deci nu trebuie să-ți faci griji că te vei rătăci! Cu bicicleta, vei putea parcurge drumul, în cam patru ore, cu tot cu opririle pe care le vei face, pentru că peisajul îți va tăia răsuflarea și, cu siguranță, vei dori să mai iei câte o pauză, din când în când, ca să faci fotografii. Așa am pățit și noi. Am fost fermecați de peisajul ireal de frumos.

Drumul te va duce, lin, în munte, spre Culmea Zamora, spre golul alpin, iar o dată ieșit din pădure, ți se va așterne în fața ochilor o priveliște incredibilă: vei putea admira munții Bucegi, în toată splendoarea lor. Și vei rămâne mut de uimire! Este prea frumos! Bine, acum, să nu te fure prea mult peisajul, căci mai avem mult de pedalat! De aici, terenul devine din ce în ce abrupt, dar nu este chiar atât de greu de parcurs, până sub vârful Băiuțul, la aproape 1800 de metri altitudine, unde trebuie musai să te oprești, ca să-ți mai tragi sufletul, dar, mai ales, să stai să savurezi peisajul și să asculți liniștea muntelui.

Și dacă ți se face foame după atâta efort, te poți delecta cu un bulz autentic de la Stâna Zamora, pe care o vei întâlni în drum. Când ajungi deasupra pârtiei de schi Sorica, trebuie să știi că, de aici, începe coborârea spre Valea Prahovei. Poți coborî pe traseul albastru sau cu telecabina.

UNDE TE CAZEZI?

MOON RESORTZamora, Bușteni, la 200 de metri de Castelul Cantacuzino

“Peisaje de neuitat, văzute din pat”! Fix așa este la Moon Resort, locul care pe noi ne-a impresionat prin priveliștea uimitoare. Dacă ajungi, aici, îți spunem, sincer, că nu vei uita, vreodată, crestele dantelate ale Bucegilor, pe care le poți admira chiar din pat, dimineața, la cafea sau seara, la apus, pe terasă. Ce-ți poți dori mai mult după acest an agitat? Un moment de respiro, într-un decor de basm, care să-ți mai abată gândurile de la problemele de zi cu zi.

În acest moment, putem spune, că Moon Resort este conceptul momentului în România, în materie de cazări premium. Este primul complex de căsuțe mobile din România, care îți va oferi o experiență unică, high-class. Dacă mai punem la socoteală și cadrul perfect, în care poți să îți petreci timpul alături de prieteni sau de familie, este fix evadarea perfectă din cotidian.

10 lucruri de poveste de văzut și de făcut în Bucegi

– Castelul Cantacuzino
– Mănăstirea Caraiman
– Drumeții în Munții Bucegi: Piatra Arsă, Jepii Mici, Jepii Mari, Munții Caraiman, Costila
– Crucea de pe Caraiman
– Peștera Ialomiței
– Cascada 7 Izvoare
– Sfinxul
– Babele
– Cascada Urlătoarea
– Telecabina Bușteni

Articolul face parte din campania OMV – “O nouă aventură începe când șoseaua se termină!” – care te trimite la drum, dar și în afara lui, cu super premii: carburant pentru drum și biciclete pentru aventură. Dacă ți-am făcut poftă de ieșit afară, participă la promoția de vară și poți câștiga una dintre cele 300 mountain bike-uri GIANT, model 2021, cu accesorii. Și ca să fii sigur că ajungi cu bicicletele cât mai departe, OMV pune la bătaie și 1000 de plinuri de carburant.

Cum poți să te înscrii la concurs?
Alimentează de minimum 100 de lei, din stațiile OMV,  înscrie în competiție codul unic de pe bonul fiscal AICI și intri în promoția verii. Poți câștiga una dintre cele 300 de biciclete GIANT + kit de accesorii și 1000 de plinuri de carburant. Mai multe detalii despre campanie, vezi AICI!

(Sursa foto: Ștefan Constantin Photography)

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook