Top cele mai cool 6 obiective turistice de neratat în Oradea. Intrare gratuită, află cum
Top cele mai cool 6 obiective turistice de neratat în Oradea. Intrare gratuită, află cum

Dacă nu ai văzut Oradea până acum și dacă ești în căutarea unei destinații uimitoare pentru vara aceasta, este timpul să o pui pe listă. Pentru al treilea an consecutiv, Oradea știe cum să-și atragă turiștii și cum să le ofere experiențe memorabile în orașul de pe malul Crișului Repede prin programul de gratuități: ,,Oradea, cu drag’’. Frumoasa casă din Belle Epoque – Darvas-La Roche, Sinagoga Neologă Sion, Turnul Primăriei, Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Istoriei Evreilor și Templul Francmasoneriei – pe toate le puteți vizita gratuit. Cum? Îți  explicăm mai jos, pas cu pas, tot ce trebuie să faci.

Oradea este, fără îndoială, destinația de neratat în Europa în vara 2022. Recent, capitala Art Nouveau a României s-a clasat pe locul 6 în topul orașelor europene de văzut anul acesta și pe locul întâi la categoria Best Art Nouveau Destination în Europa. Și nu doar recunoașterea europeană, ar trebui să te atragă să vii aici, ci orașul în sine: Oradea este o urbe renăscută, vie, colorată, curată, cu aer occidental, cosmopolit, prietenoasă cu turiștii, cu facilități și gratuități pentru cei care ajung aici.

ORADEA, CU DRAG – PROGRAM DE GRATUITĂȚI PENTRU TURIȘTI

ÎNTRE 15 APRILIE 2022 ȘI 31 DECEMBRIE 2022, DACĂ TE CAZEZI MINIMUM DOUĂ NOPȚI LA UNITĂȚILE DE CAZARE PARTENERE, AI INTRĂRI GRATUITE LA OBIECTIVELE TURISTICE IMPORTANTE DIN ORADEA

Produsul turistic este realizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și din Regiune (Visit Oradea). Poți vedea mai multe pe visitoradea.com. 

CUM FUNCȚIONEAZĂ PROGRAMUL DE GRATUITĂȚI?

Te cazezi 2 nopți consecutive la unitățile de cazare participante în program, ceri codul de reduceri la hotelul unde ești cazat și vei avea acces gratuit la cele mai importante obiective turistice din Oradea. Vei primi un cod unic de acces împreună cu un QR Code, care se poate folosi o singură dată, la fiecare din obiectivele turistice și unitățile participante.

Vezi, mai jos, lista completă a unităților de cazare, unde te poți caza ca să poți explora orașul gratis.

Hoteluri partenere:

Caro Boutique Hotel, Hotel Continental Forum, DoubleTree by Hilton, FoxInn, Ramada by Wyndham, Gray Studio, Hotel Impero, Hotel Maxim, Hotel Nevis, Hotel President, Casa Alis, Hotel Terra, Hotel Transit, Elite Resort Hotel, Pensiunea Recidency, Hotel Novotheos, Hotel Carnival, Vili Apartments, Biador Apartments, Panoramic Apartments, FoxInn.

DE CE TE POȚI BUCURA GRATIS?

– acces gratuit la Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Istoriei Evreilor, Casa Darvas-La Roche, Sinagoga Sion, Templul Francmasoneriei și Turnul Primăriei.
– Transport public gratuit pentru 24 de ore.
– Reduceri între 20 și la 10 sută la cafenelele și restaurantele incluse în program: Restaurant Capitolium Oradea (-20%), Meron (-15%), Custoza (-10%), Restaurant Mediterana (-10%), Mr. Bean Coffee (-15%), Restaurant Meridian Zero – în Cetatea Oradea (-10%), Restaurant Graf (-15%), Ristretto (-10%), Piața 9 (-10%).

VEZI MAI MULTE AICI – LINK ACTIV CĂTRE ORADEA, CU DRAG

Top 6 muzee de neratat pe care le poți vedea gratis

1. Casa Darvas – La Roche

Începe călătoria ta la Oradea cu Casa Darvas-La Roche ca să intri într-o lume fascinantă de la începutul secolului al XX-lea: La Belle Epoque. Casa a fost construită în stil secession vienez, fiind realizată după proiectele arhitecților orădeni József Vágó și László Vágó. Vei vedea că te va impresiona prin felul fidel în care a fost recreată atmosfera acelor vremuri, prin obiectele păstrate intacte și prin aerul boem. Este ca și cum ai intra într-o poveste. Pont: La intrare, în salon, în zona vitraliilor, este locul unde îți poți face o fotografie de colecție: este locul cel mai instagramabil din Oradea, spunem noi.

2. Muzeul Tării Crișurilor – Cât de frumos este Muzeul Țării Crișurilor! Vizitează secţiile de Arheologie, Istorie, Ştiinţele Naturii, Etnografie și Artă. Are peste 450.000 de exponate, fiind considerat în topul celor mai frumoase 5 muzee ale României, conform Ministerului Culturii. Este locul unde cei mici vor fi încântați să vină pentru că vor vedea și învăța multe lucruri interesante: de la colecții de plante, fosile sau mamifere până la colecții de monede. Pont: să nu ratați peștera recreată fidel în interior.

3. Muzeul Istoriei Evreilor aflat în incinta Sinagogii Ortodoxe Aachvas Rein – trebuie să vezi Muzeul Istoriei Evreilor ca să cunoști o filă importantă a trecutului. Vei descoperi aici povești cutremurătoare, o filă de istorie aparte. Pont: Plimbă-te în liniște și citește cu atenție mărturiile supraviețuitorilor de pe panouri. Pe noi ne-a impresionat povestea Evei Hayman, fetița de 13 ani, care a ținut un jurnal – ,,Am trăit atât de puțin’’ – în care a descris ororile prin care a trecut în Holocaust.

4. Sinagoga Neologă Sion – A treia că mărime din Europa, Sinagoga Neologă Sion se află chiar pe malul Crișului Repede. Clădirea a fost ridicată, în anul 1878, după modelul unei sinagogi din Nurenberg. Intră în interior ca să vezi elemente de Renaştere Italiană, dar, mai ales, turla centrală, realizată din şaisprezece ferestre azurii. Pont: Încearcă să o fotografiezi din mai multe unghiuri și vei observa cum bolta grandioasă îți va oferi un efect vizual de neuitat.

5. Templul Francmasoneriei – Da, poți vizita Templul Francmasoneriei, singurul muzeu de acest fel din România. Aici vei cunoaște poveștile fascinante ale Masoneriei din România și din Oradea, lojă care a luat ființă în anul 1876. Ce poți vedea aici? Sala Templului, Sala Pașilor Pierduți, Cabinetul de Reflexie, Biroul Maestrului Lojii şi o expoziție de obiecte masonice. Pont: Ce este foarte interesant este faptul că, dacă ceri o tabletă la intrare, poți avea parte de un tur ghidat cu ajutorul ei.

6. Turnul Primăriei – Este locul ideal de unde orașul poate fi admirat de sus şi de unde puteți face fotografii foarte frumoase. Are o înălţime de aproape 50 m și patru niveluri. Se poate urca foarte ușor și la toate nivelele vei avea ceva de văzut și de făcut. Pont: La ultimul nivel, poți studia, în amănunt, urbea de sus, pentru că aici este un telescop prin care Oradea ți se dezvăluie ca-n palmă și este gratis. Nu trebuie să plătești nimic.

PONT: CETATEA ORADEA – dacă tot ai ajuns la Oradea, pune pe lista de văzut, neapărat, Cetatea Oradea, simbolul orașului, unul dintre cele mai importante monumente medievale din Transilvania, restaurată în 2015. Aici, se dă pulsul urbei, fiind organizate evenimente artistice și culturale – celebrul Festival Medieval – poți vedea expoziții interesante în cadrul Muzeului Moo – și poți să te bucuri de preparate delicioase (vă recomandăm să încercați fructele de mare).

BINE DE ȘTIUT: Legendele spun că cetatea a fost construită la porunca lui Ladislau cel Sfânt.
Cetatea Oradea are o istorie veche de aproape 1 000 de ani, are 12 corpuri și 5 bastioane, fiecare purtând un nume diferit: Bastionul Aurit, Bastionul Ciunt, Bastionul Roșu, etc.

VEZI MAI MULTE AICI 

*** Rezervările se pot face în limita locurilor disponibile.
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *