Un loc de cazare uimitor. Căsuța de poveste, cu cea mai frumoasă priveliște
Un loc de cazare uimitor. Căsuța de poveste, cu cea mai frumoasă priveliște

Când vrei să-ți pui lumea agitată pe modul ,,silent”, când vrei să nu-ți mai sune telefonul sau să asculți liniștea, există locuri la noi, neatinse de haosul cotidian, unde viața se trăiește încet, tocmai ca să o savurezi și să te mai rupi de ale tale. Mergem, astăzi, aproape de București, la Satul Banului, un loc magic, plin de farmec, care te va purta în lumea copilăriei, la țară la bunici. Este relaxare, simplitate și izolare, tot ce îți poți dori în aceste vremuri ciudate.

SATUL BANULUI

Pensiune aproape de București

Unde? Măgureni, Prahova, 92 de kilometri de București, la 44 km de Sinaia, la 21 de km de Breaza.

De când nu ați mai ascultat liniștea? Acea liniște a satului, cu lătrat de câini răzleți sau cu țărăit de greieri. Și de când nu ați mai văzut stelele clar pe cer? Dacă vă este dor de satul autentic românesc, vă poftim la Satul Banului, locul unde îți poți da un răgaz și unde mai poți uita, pentru câteva zile, de alte tale griji. Este viața trăită fără ceas și fără reguli. Asta veți găsi în Satul Banului – o reîntoarcere la rădăcini. Casa de oaspeți este reconstruită dintr-un hambar, în stil tradițional muntenesc, de meseriași din zonă cu materiale recuperate de la casele din sat. Camerele poartă numele străbunicelor lui Răzvan, cel care a visat să reînvie, astăzi, vremurile, mai ieri, apuse. Se numesc simplu Lina, Floarea și Lisandra.

Și pentru ca relaxarea să fie deplină nu vei avea televizor, wifi și nici prea mult semnal la telefon, tocmai ca să nu-ți tulburi prea mult gândurile. În schimb, vei avea parte de bucate bune, tradiționale, gătite cu suflet, te vei putea bucura de grădina generoasă și de clipe prețioase alături de cei dragi.

Este experiența rurală pe care trebuie să o încerci dacă vrei un weekend sau câteva zile de deconectare de la viața modernă.

Și dacă vă doriți și un loc de cazare aparte, Răzvan a avut ideea de a reinterpreta pătulul țărănesc, acele construcții suspendate pe piloni și cu pereții împletiți din nuiele de alun în care se depozitau cerealele. Locația arată ca o căsuță în copac și are două camere numite sugestiv: ,,Mamaia de la vale’’ și ,,Mamaia din sus’’, decorate cu elemente din gospodăria țărănească, dar unde veți avea tot confortul de astăzi.

Construcția a fost realizată ingenios cu materiale recuperate de la diverse hambare și pătuluri dezafectate. Este locația potrivită unde vă puteți încărca bateriile, pentru că priveliștea pe care o veți avea prin geamurile generoase vă îndeamnă la visare și la relaxare.

Pentru disponibilitate și rezervări vezi AICI.

De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *