Calator in Bascheti

Vacanța de vis, în raiul Apusenilor, la preț nerefuzat (270 lei: 2 nopți, 4 mese, papa bun)
Vacanța de vis, în raiul Apusenilor, la preț nerefuzat (270 lei: 2 nopți, 4 mese, papa bun)

Există pensiuni de poveste, la un preț corect și în România. Am găsit pentru voi un loc de poveste, tare drag nouă, într-unul dintre cele mai frumoase și autentice sate de munte din România. Și dincolo de frumusețea locului, raportul preț-calitate foarte bun vă va convinge că merită să petreceți câteva zile în acest rai pe pământ.

Ce ați zice de o evadare cu bucate de altădată, gătite ca niciodată? De o vacanță de poveste, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Apuseni, în comuna Roșia, în Apusenii Bihorului? Este unul dintre cele mai autentice sate din Bihor și una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafață locuită, satul fiind răsfirat pe mai multe coline, de o frumusețe uimitoare. În raiul acesta pe pământ, veți găsi pensiunea Dorel Codoban. Aici s-a născut tradiția la propriu.

UNDE?

Lazuri, comuna Roșia, BIHOR: la 3 km de Peștera cu Cristale, la 2 km de Moara cu Apă, la 7 km de Păstrăvăria Șoimuș, la 40 de km de Peștera Urșilor.

Locul poartă numele celui mai iscusit meșter lutier, care a desăvârșit vioara cu goarnă, care i-a făcut celebri pe bihoreni. Și tot aici, într-un peisaj ireal de frumos, se țes povești dintr-o România autentică, care nu îți vine să crezi că mai există. Tanti Florica, soția lui Dorel Codoban, nu doar vă va găti cele mai bune preparate tradiționale, dar vă va arăta, în atelierul ei, munca de o viață: coase ca nimeni alta cojoace recunoscute, acum, în lumea întreagă, după ce Dior le-a reprodus într-una dintre colecții. Nu vă rămâne decât să vă luați bascheții în picioare, rucsacul în spate și dorul de ducă, ca să vă bucurați de libertate și de un colț de rai din România magică. Mai multe detalii vezi: AICI

OFERTA DE VACANȚĂ ÎN APUSENI

Pensiunea Dorel Codoban vine cu o ofertă de vacanță, la un preț super bun. Pachetul sună cam așa: 2 nopți de cazare, cu demipensiune ( mic dejun și cină). Prețul este de 270 de lei, locul în camera dublă  / persoană. Mâncarea este, cu adevărat, o experiență la Pensiunea Dorel Codoban: veți degusta, exclusiv, preparate tradiționale, gătite cu iscusință de tanti Florica și fiica acesteia. Pentru rezervări și disponibilitate accesați pagina pensiunii: AICI

Pensiunea este una clasică, simplă, și are ca punct forte priveliștea spre munte. Și nu vă veți plictisi aici. Ce puteți face aici?

– ciubăr și saună în pensiune (20 lei ciubărul/persoană, 15 lei sauna/persoană)
– drumeții pe munte (e una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafață locuită)
– Moara de apă din Roșia, încă funcțională
– Peștera cu Cristale
– Cătunul Runcuri, cu case de paie
– Păstrăvăria Șoimuș

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii. Sursă foto: Claudia Bonchiș

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *