Vacanța la ofertă: Paște la Conac, într-un sat superb din inima Transilvaniei  
Vacanța la ofertă: Paște la Conac, într-un sat superb din inima Transilvaniei  

Nu ați avut timp să vă faceți planuri pentru sărbătorile de Paște? Am găsit câteva locuri de cazare libere într-un sat autentic din inima Transilvaniei: la Mălâncrav. Vă puteți caza la Conacul Apafi sau în case tradiționale, recondiționate, care păstrează intact aerul rustic și stilul saxon. Este viața de la țară, frumoasă și liniștită, neatinsă de modernism.

PAȘTE LA CONACUL APAFI

Conacul Apafi din satul Mălâncrav este unul dintre cele mai frumoase conace ale Transilvaniei, o perlă nedescoperită, pe care trebuie, neapărat, să o vedeți. Satul aparține de comuna Laslea și este amplasat în frumoasa zonă a Sibiului. A fost atestat documentar încă din 1305. Este locul cu cea mai mare comunitate de sași. Conacul Apafi este un loc de poveste, care vă va impresiona de la primul pas.

Conacul Apafi primește oaspeți încă din anul 2007. Satul și conacul au aparținut familii nobililor Apafi. În secolul al 18-lea, când linia de moștenitori s-a stins, clădirea a fost preluată de nobilii Bethlen. În 1949, a fost confiscată de comuniști.  A fost restaurată, apoi, în 2007, respectându-se planurile inițiale de construcție. A fost restaurant cu atentie la detalii, respectându-se vechile planuri. Sunt cinci camere generoase, fiecare cu baie proprie și bucătarie, mobilate cu piese tradiționale și moderne. (foto credit: Cristian Radu)

CÂT COSTĂ?

Cazarea costă 65 de euro de persoană. Micul dejun costă 5 euro, iar cina 11 euro.

CUM AJUNGI?

Conacul Apafi este situat la 100 de kilometri de Sibiu și la 25 de kilometri de Sighișoara.

CAZARE ÎN CASE TRADIȚIONALE

Dacă vreți să simțiți viața autentică la țară, mai sunt locuri libere și în casele tradiționale în Mălâncrav, administrate de Experience Transylvania: Casa Mălâncrav 276, Casa 102 și Casa 280. Cazarea costă 30 de euro pe noapte, pentru o persoană. Micul dejun este 5 euro, iar cina 11 euro. Și în satul Alma Vii, mai puteți prinde locuri de cazare. Mai multe detalii aici.

 

 

 

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook