Calator in Bascheti

5 cazări ca-n povești, unde să mergeți cu cei mici
5 cazări ca-n povești, unde să mergeți cu cei mici

Cauți locuri deosebite unde să mergi cu cei mici? Vă dăm câteva idei mai jos. Sunt căsuțe tradiționale, unele făcute din lut, altele ca în poveștile cu hobbiți, care, cu siguranță, îi vor încânta pe copii. 

1.BOIER ILIE

Unde? Strada Căprioarei 2, Cisnădioara, Sibiu

Începem cu un loc desprins, parcă, din cărțile cu povești, o căsuță magică și surprinzătoare pe care o găsești în Cisnădioara, în Sibiu. Poți veni aici cu cei mici pentru o gură de aer proaspăt, departe de poluarea orașului, pentru bucate autentice așa cum numai în copilărie ai mai gustat și pentru câteva ore de liniște. ”Casa hobbiților” are o suprafață de peste 600 metri pătrați și a fost realizată întocmai ca și celebra casă din pelicula ,,Stăpânul Inelelor”. Locația se poate vizita pentru o taxă modică. Vezi aici unde te poți caza în zonă!

Programul de vizită: luni – vineri: 10:00 -18:00 și sâmbǎtǎ – duminicǎ: 10:00 – 20:00.

2. PENSIUNEA DEALUL VERDE

Unde? Porumbacu de Sus, Sibiu, 29 de km de Sibiu, 42 de km de Sâmbăta de Sus și la 280 de km de București

Cum ar fi să trăiți pentru câteva zile ca-n povești? ,,Dealul Verde” este proiectul îndrăzneț și visul devenit realitate al unei familii din Capitală, care a decis să scape de agitația orașului și să se mute la țară, în natură, în zona Sibiului. Pensiunea are 8 camere duble, fiecare fiind amenajată diferit, cu intrare și terasă proprie, cu încălzire în pardoseală, inclusiv în cabina de duș. Vă puteți caza, de exemplu, în camera Artistului ori camera Agricultorului sau a Țesătoarei. Elementele decorative, în ton cu tema camerei, vă vor uimi și cuceri, deopotrivă. În plus, sunt multe activități de făcut aici, potrivite pentru cei mici. Vezi aici cât costă o noapte de cazare! 

3. COB VILLAGE

Căsuțe eco în Buzău

Unde? Berca, jud. Buzău – la 14 km de Vulcanii Noroioși, la 20 de km de Buzău.

Vă invităm, acum, într-un sătuc inedit din Berca Buzăului – Cob Village- unde descoperim 5 căsuțe eco, făcute cu respect pentru natură din cob, piatră și sticlă, iar geamurile sunt parbrize refolosite. Aici, veți experimenta viața simplă, ca pe vremuri, aproape de natură și departe de stres. Căsuțele sunt mobilate simplu și sunt dispuse concentric tocmai ca să te păstreze cât mai mult timp în lumea poveștilor. Vezi cât costă o noapte de cazare aici!

4. VALEA CELOR DOISPREZECE

Căsuțe rustice Neamț

Unde? Dobreni, jud. Neamț – 363 km de București, 129 km de Iași, 311 km de Cluj.

Vă invităm și la Dobreni, unde veți intra într-o lume de poveste și unde veți trăi o experiență unică: ,,Valea celor Doisprezece”. Este un sătuc idilic, compus din mai multe căsuțe rustice, unde vă puteți caza și experimenta vremurile de altădată și unde puteți evada din viața cotidiană, departe de telefon și de televizor. Camerele sunt iluminate cu opaiț, deci nu veți avea electricitate, încălzirea este făcută cu sobe cu lemne, iar toaletele sunt comune sunt în exteriorul căsuțelor. Vezi cât costă o noapte de cazare aici!

5. ODĂI DIN PLAI – INTRĂ ÎN LUMEA HOBBIȚILOR!

Unde? Fundata, jud. Brașov: la 200 de km de București, la 349 de km de Iași, la 342 de km de Cluj.

Dacă nu ai fost, până acum, la Fundata, pune, neapărat, locul acesta pe lista de călătorii! Aici, noi am descoperit un proiect inedit și tare frumos: ,,Odăi din Plai’’, căsuțele de hobbit ecologice.
De cum ajungi, vei vedea că intri într-o lume de basm, ca-n poveștile lui J.R.R. Tolkien, în care hobbiții trăiau în căsuțe mici, făcute sub pământ. Ce poate fi mai frumos decât să stai la un ceai cald și să admiri natura prin geamul mic și rotund? Vezi aici cât costă o noapte de cazare.

Cel mai tare concurs. Câștigă 550 de vacanțe de poveste, în cele mai frumoase locuri din România

Sunt patru căsuțe individuale, mobilate rustic, cu motive tradiționale, și dotate complet, care pot primi, în total, 10 turiști. Există o zonă de luat masa și o terasă tare faină, deasupra căsuțelor, de unde puteți admira în voie Munții Bucegi.

În plus, locul este unul de vis, înconjurat de Munţii Bucegi și de Piatra Craiului, cu peisaje de poveste.
Și să îți mai spunem un lucru deloc de neglijat: Fundata este comuna aflată la cea mai mare altitudine din România – 1360 de metri – și are cel mai curat aer din ţară, lucru măsurat și de staţia meteo din zonă. Vezi aici cât costă o noapte de cazare.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *