Calator in Bascheti

5 destinații superbe din România de văzut de 1 Decembrie
5 destinații superbe din România de văzut de 1 Decembrie

Ai planuri de 1 Decembrie? Am făcut o listă utilă, pentru tine, cu destinații faine pe care să le descoperi în această minivacanță specială. Sunt trasee de o zi, cu pornire din câteva dintre principalele orașe ale României, perfecte mai ales și pentru cei care nu au mai găsit cazare.

1. Din București: Ținutul Buzăului – la 2 ore și 24 de minute de condus. Este zona ireal de frumoasă, cu minunății naturale, pe care trebuie să le vizitezi și te vor uimi, mai ales, că, pe bună dreptate, zona a fost declarată Geoparc UNESCO. Pune pe listă: Vulcanii Noroioși, Focurile Vii de la Lopătari-Terca, Platoul Meledic și Grunjul de la Mânzălești.

Vezi mai multe cazări de vis din Buzău, AICI!

2. Din Cluj: Tiroliana Cheile Turzii și superbul sat Rimetea – la o oră de condus. Alunecă cu 100 de kilometri la oră pe una dintre cele mai spectaculoase tiroliene din România. De 1 Decembrie va fi deschisă de la 10.30 până se întunecă. Apoi, continuă drumul spre Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din România. Mai poți vedea aici: Piatra Secuiului (poți urca pe ea), Cetatea Trascăului, Muzeul Etnografic.

Vezi aici unde te cazezi

3. Din Timișoara: Cheile Nerei, la 2 ore și 6 minute de condus. În inima Munților Aninei, în Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița, se află unul dintre cele mai frumoase lacuri de la noi din țară: Lacul Ochiul Beiului, o splendoare de loc. Punctul de pornire spre lac este din satul Potoc, de la cantonul silvic, poți ajunge, prin pădure, la Lacul Ochiul Beiului și la Cascada Beușnița.

Cazări de poveste, în zonă, vezi AICI! 

4. Din Suceava: Rezervația Tinovul Mare, la 2 ore și 27 de minute de condus. Este cea mai mare rezervație de turbă (mlaștini), întinsă pe mai bine de 640 de hectare. Podul care se întinde pe aproape doi kilometri, străbate rezervația și este o experiență superbă și iarna. Continuă drumul spre superbul Pas Tihuța și chiar spre Colibița, marea de la munte.

Vezi aici unde te cazezi

5. Din Sibiu – Țara Făgărașului, la o oră de condus. Este tărâmul de poveste, încărcat de istorie, de tradiții și autenticitate de la poalele Munților Făgăras, care îți oferă experiențe inedite. Dacă alegi Țara Făgărașului de 1 Decembrie, vizitează Abația Cistericiană de la Cârța, Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Herghelia de Cai de la Sâmbăta de Jos, Cetatea Făgărașului și Mănăstirea Șinca Veche.

Vezi aici unde te cazezi

Acest articol face parte din campania independentă ,,Călătorește cu inima”, realizată de Călător în Bascheți pentru un turism responsabil, sustenabil și de durată. Protejează natura, ai grijă de ea și las-o curată! 

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *