Calator in Bascheti

Croazieră de vis în Dubai, la un preț de neratat: de la 349 euro/8 zile/mese incluse
Croazieră de vis în Dubai, la un preț de neratat: de la 349 euro/8 zile/mese incluse

Am fost, anul trecut, în Dubai și în Abu Dhabi, din prima noastră croazieră. A fost o experiență uimitoare, pentru că nu ne-am așteptat să fie atât de frumos. Plecasem din București fără vreo idee despre cum ar putea fi pe vasul de croazieră, dar vă povestim, mai jos, ce anume ne-a cucerit. Există acum o reducere Black Friday la acest tip de vacanță și îți spunem mai jos tot ce trebuie să știi dacă vrei să vezi lumea, pe vas de croazieră.

Cum ajungi? Am avut zbor de noapte spre Dubai, cu Fly Dubai, am avut transfer spre Abu Dhabi și la 11 dimineața ne-am îmbarcat pe vasul Costa Toscana.

Vasul Costa Toscana este luxos și te va impresiona. Este ca un oraș plutitor cu 13 piscine și jacuzzi, 19 restaurante și baruri, 2663 de cabine, capacitate: 6730 de pasageri plus 1646 de membri ai echipajului și personal auxiliar, sală de spectacole, etc. Tot ce ți-ai putea dori, este la fel ca la un hotel de 5 stele, doar că vei plăti mai puțin. Vasul este imens, abia am reușit să-l cuprindem în imagini, are o lungime de 337 de metri, cam cât trei terenuri de fotbal. Vă arătăm mai multe fotografii ca să vă dați seama cât de fain este. Și marele avantaj este că poți vedea în 7-8 zile mai multe orașe și poți avea mai multe experiențe în aceeași vacanță.

Vezi cât costă și mai multe detalii AICI!

Cât costă?

Prețul standard pentru croaziera în Dubai, Abu Dhabi și Oman este de 349 de euro. Asta înseamnă că veți primi o cabină interioară, toate mesele incluse, fără băuturi alcoolice. Perioada de călătorie este: 6 ianuarie 2024 – 13 ianuarie 2024 și poți rezerva, la acest preț, până pe data de 12 decembrie 2023.

Vezi mai multe detalii AICI

Ce este inclus? Pentru noi a fost o variantă super avantajoasă ca să vedem Dubai-ul și Abu Dhabi, orașe deloc ieftine. În acest preț, sunt incluse: cazarea într-o cabină interioară, mesele cu băuturi alcoolice și taxele de port.

Ce nu este inclus?

Zborul până la portul de îmbarcare și taxa de 11 euro de persoană, pe zi, pentru servicii. Pentru biletele de avion, puteți găsi prețuri bune, pentru că sunt mai multe companii aeriene low cost care zboară spre Dubai și spre Abu Dhabi.

Ce primești?

În croazieră, vei descoperi Dubaiul (2-3 zile), Doha (Qatar), Muscat (Oman) și Abu Dhabi. Poți alege și variante mai scurte, nu neapărat 8 zile. Ce ne-a plăcut? Că nu te plictisești deloc pe vas, sunt spectacole și show-uri tare interesante în fiecare seară, iar mâncarea și băuturile sunt foarte bune. Poți alege, în funcție de pachetul cumpărat, să mănânci la a la carte sau la bufet. Sunt restaurante japoneze, italiene sau restaurante specializate doar în pizza sau burgeri, etc. În plus, vasul este childfriendly, copiii au locuri special amenajate, restaurante cu mâncare specifică, teren de sport, locuri de joacă (mini golf,  zona Peppa Pig), aquapark cu tobogan, serviciu de baby sitting gratis pentru copiii până în doi ani.

Vremea este excelentă. Acum, în Emirate, sunt în jur de 27 de grade, temperatura perfectă pentru a vedea aceste țări. Vara este foarte cald și este cam dificil de vizitat Emiratele Arabe Unite.

PONT: Excursiile le puteți cumpăra direct de pe vas, depinde ce anume vreți să faceți sau să vedeți. Vezi mai multe AICI!

Ce ai de văzut și de făcut în Dubai?

Burj Khalifa – o priveliște superbă de la etajul 125 asupra întregului Dubai.

Dubai Souk – piața veche din Dubai, unde puteți cumpăra condimente și aur.

Muzeul Viitorului – cel mai uimitor, mai modern și mai nou muzeu al lumii. Pont: trebuie să-ți faci rezervare din timp cu câteva luni în avans ca să poți să-l vizitezi.

Fântâna de la Dubai Mall – este celebra fântână din Dubai care dansează pe ritmul muzicii.

Dubai Mall – cel mai mare mall din lume. Este imens, cu magazine de lux, acvarii, spații de relaxare, etc.

Safari în deșert – este o experiență inedită pe care trebuie să o trăiți. Se face safari cu jeepuri 4×4, iar la final veți lua masa în deșert, cu feluri tradiționale arăbești. Tot aici vă puteți face tatuaje temporare cu henna, să vedeți apusul de soare în deșert sau puteți încerca surf-ul pe nisip. Este super interesant.

Lost Chambers Aquarium – un acvariu ireal de frumos cu rechini, pești și pisici de mare unde poți să te scufunzi și să înoți alături de vietățile marine.

Dubai Glass Slide – să te dai ca pe covorul lui Alladin de la 210 de metri înălțime, de la etajul 54 de la hotelul The Address. Costă 20 de euro de persoană.

Wings of Mexico – poți să-ți faci o poză instagramabilă chiar lângă iconicul Burj Khalifa.

Ce ai de văzut și de făcut în Abu Dhabi?

Marea Moschee din Abu Dhabi – cea mai mare din Emirate și a opta din lume. Merită să ajungeți aici, pentru că este impresionantă. Este realizată din marmură italiană, de Carrara. De reținut: ținuta decenta, cu abaya, este obligatorie. Pentru bărbați pantaloni lungi, iar pentru femei abaya, pe care o puteți cumpăra de aici cu 12 euro.

Safari în deșert

Tur privat ca să vezi toate atracțiile din Abu Dhabi

Emirates Palace – cel mai luxos hotel din Abu Dhabi și al doilea cel mai luxos din Emirate. Poți lua micul dejun aici, vei avea parte de cafea cu aur și de prajitură cu aur. Este impunător și cu o arhitectură superbă.

Circuitul de Formula 1 – Ferrari – Abu Dhabi

Muzeul Luvru din Abu Dhabi

Satul Heritage – locul unde a luat ființă Abu Dhabi.

A fost o experiență superbă pe Costa Toscana, cum spunem noi, de făcut o dată-n viață, și, cu această croazieră, ni s-a deschis apetitul pentru călătoriile pe vas. Sunt tare cool, cunoști mulți oameni, vezi multe locuri și te simți ca la un hotel de lux. Ce-ți poți dori mai mult?

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv prestatorilor de servicii turistice.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *