Calator in Bascheti

Am găsit pensiunea, neștiută de lume, cu cea mai frumoasă priveliște din România
Am găsit pensiunea, neștiută de lume, cu cea mai frumoasă priveliște din România

Ți-e dor de o vacanță de vis în care să retrăiești zilele de vară autentice ca-n copilărie la bunici? Te invităm alături de noi într-un loc de poveste ca să guști puțin din frumusețea vremurilor de altădată… Îți vom arăta raiul ascuns din munți, unde grijile, problemele și stresul vor dispărea ca prin minune dacă știi să-ți pui lumea ,,pe silent” și să asculți natura. Hai să descoperim împreună Casa Elia, pensiunea de vis, pe care trebuie neapărat să o vezi vara aceasta!

Unde? Sohodol, Bran, județul Brașov, Drumul lui Marin, nr.2, la 3 kilometri de Castelul Bran.

Ce ați spune să vă treziți într-o liniște deplină, în miros de iarbă verde, în aer proaspăt și ciripit de păsări? Călătorim, astăzi, în pitorescul sat Sohodol, situat în mijlocul țării într-un loc idilic, dar destul de aproape de București. La Casa Elia veți găsi lumea aceea arhaică, simplă, frumoasă, cu sens, pe care care orașul nu o mai are.

Este susur de izvor, cântec de cocoși în zori și stele mii pe cer. Este locația care vă va spune că este timpul să vă întoarceți acasă, la locurile autentice, care vă vor da acel sentiment de împlinire și de bucurie că, la noi, în România, mai există încă acel picior de plai și acea gură de rai unde putem să ne tragem sufletul după anii nebuni pe care îi trăim.

Vezi mai multe aici!

Să vă spunem despre cazare, designul te va uimi: sunt 6 camere tare frumoase, decorate atent, cu tematică tradițională, special aleasă ca să fie în ton cu locul și natura, dar cu un accent modern. Vă puteți caza în Camera Fermierului, unde vei găsi elemente tradiționale: o fereastră din grajd cu obloane, prin care se hrănesc văcuțele, felinare și un fotoliu pentru relaxare.

Camera Livezii te va purta cu gândul spre livada bunicului, iar în Camera Croitorului vei regăsi obiecte tradiționale făcute de croitorul din sat al cărui atelier lângă Casa Elia.

Camera Elisafta este la mansardă și are un spațiu generos, fiind potrivită pentru familiile cu copii. Pont: apusul de pe terasă este de poveste.

Și să vă povestim și despre Camera Bunicului și Camera Bunicii. Este locul unde te poți reîntoarce la vremurile bune ale copilăriei și unde poți să-ți asculți doar gândurile bune. Toate camerele au baie proprie și au fost recent renovate.

Vezi mai multe aici!

CE POȚI FACE LA CASA ELIA?

La Casa Elia te poți întoarce în anii din urmă când totul făcea sens, când viața era trăită încet și când nu era atât de complicată. Este o bucată de rai autentic românesc, unde trebuie să ajungeți ca să simțiți din plin frumusețea vieții.

Ferma – Cine nu iubește laptele proaspăt, ouăle din cuibar sau brânza gustoasă? Mâncarea bună provine de la animale din curte: văcuțe prin livadă, găini și oițe.

Produse și preparate naturale – Vă este dor de o mâncare bună, gustoasă și sănătoasă? La Casa Elia, tot ce veți găsi în farfurie este bio: laptele proaspăt, ouăle din cuibar și brânză gustoasă.

Călărie și plimbări cu căruța – În Bran-Sohodol, sunt peisaje de poveste pe care ar trebuie să le descoperiți într-o călătorie unică și relaxantă cu trăsura trasă de cai. Cei mici îl au pe poneiul Cezar pregătit, mereu, pentru o ședință foto sau plimbări călare.

Țarcul cu animale – este un loc special, aproape de fermă, unde copiii pot să se joace cu animalele (găini, pui, un cățel, pisici, iepurași, mielușei).

Ciubăr Secuiesc – Ciubăr cu hidromasaj. Sună bine, nu? Vă puteți bucura de momente relaxante alături de prieteni și familie în ciubărul cu hidromasaj, din grădină. Este suficient spatiu, iar temperatura apei este, întotdeauna, 40 grade Celsius. Rezervările se fac cu cel puțin 12 ore înainte.

Mult spațiu verde pentru copii – Leagăne, masă de ping-pong, trambulină… și o curte foarte mare unde copiii se pot bucura de natură.

Atelierul tradițional de croitorie – Poți să vezi lucrurile tare frumoase care ies din mâna meșterului Florin Obancea. Lucrările sale sunt expuse în atelierul Casei Elia. Sunt piese unicat, tare faine, numai bune să-ți iei ceva pentru tine sau să oferi un cadou inedit cuiva drag.

Livada cu meri și sucul de mere bio, natural, fără zahăr și fără conservanți. Mai mult decât atât, provine de la merele care cresc în curtea din spatele casei.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *