Calator in Bascheti

Am găsit piscina de vis, din inima pădurii, la preț de neratat: 18 lei/intrarea
Am găsit piscina de vis, din inima pădurii, la preț de neratat: 18 lei/intrarea

Hai la Toplița, orașul din Harghita, care, anul acesta, a fost numit, pe bună dreptate, destinația anului 2022 în România! Ca turist, în căutarea unui loc inedit, care să-ți bucure sufletul, merită să vii aici pentru diversitatea activităților pe care le găsești la Toplița – piscine cu apă termală, spa-uri, pârtii, drumeții în natură, toate într-un cadru natural de poveste. Și am putea continua. Vă spunem, mai jos, tot de ai de făcut și de văzut la Toplița.

Piscine și spa cu apă termală, în mijlocul naturii

Unde? Toplița, județul Harghita

Toplița este, cu siguranță, destinația momentului în România atât vara, cât și iarna. Vara, orășelul din Harghita vă oferă relaxare și răsfăț cât cuprinde prin cele două centre spa, unul privat, iar celălalt administrat de primărie, aflate foarte aproape unul de celălalt.

Aveți la dispoziție piscine acoperite și bazine exterioare cu apă mezotermală, apa având o temperatură de 26 de grade atunci când iese din pământ și numeroase proprietăți curative. Bazinul acoperit are o suprafață generoasă, peste 400 de metri pătrați și, nu doar atât, locațiile oferă turiștilor toate facilitățile de care au nevoie: de la sală de fitness, saună umedă și uscată până la cameră de sare și jacuzzi. Este tot ce ți-ai putea dori pentru o vacanță de poveste, la munte, cu familia, pentru că Toplița este o destinație ,,child friendly’’.

Am încercat și noi cele două centre spa și ne-au impresionat prin curățenie, prin felul în care ești tratat ca turist și prin frumusețea peisajului. Ambele locații sunt amplasate aproape de pădure, într-un cadru natural de vis.

Și iarna, îți recomandăm să vii la Toplița pentru cele trei pârtii bine întreținute, cu două instalații de schi și o bandă rulantă, pentru pârtia de sanie și cea de bob, cea mai lungă pistă de bob din țară – de peste 1900 de metri lungime. Chiar dacă nu schiezi, poți veni pe pârtie să vezi panorama Munților Călimani. Vei face fotografii numai bune de postat pe Instagram.

Pe lângă toate acestea, la Toplița, poți să te dai cu sania trasă de husky, să dai o tură cu căruța prin munți, să faci drumeții sau să te relaxezi într-un ciubăr. Te-am convins? Atunci #visittoplița.

Mai multe informații și fotografii, vedeți AICI! 

Cât costă?

Intrarea la piscine, pentru trei ore, costă 18 lei de miercuri până vineri de la orele 11.00 până la 14.00 si 20 de lei, după ora 14. Sâmbata și duminica, intrarea costă 25 de lei. Există și un ,,happy hour’’ în zilele de miercuri până duminică, de la orele 20.00, când intrarea costă doar 10 lei.

Program de funcționare:

Lunea băile sunt închise, iar, în timpul săptâmânii, programul începe de la ora 11.00, iar în weekend de la 10.00.

Obiective turistice din Toplița

Excursii și drumeții în natură;
Mănăstirea Gura Izvorului;
Mănăstirea Sfântul Ilie;
Pârtia de la Toplița;
Pârtia de bob de la Toplița;
Cascada mezotermală de la Toplița;
Plimbări cu sania trasă de cai sau plimbări cu sania trasă de husky;
Punct de belvedere – Vf. Tarnița;
Stâncile Coloape;

Mai multe informații și fotografii, vedeți AICI!

Visit Toplița este proiectul dezvoltat de prietenii noștri de la Asociația pentru Toplița, oamenii care s-au luptat să pună orașul la loc de cinste pe harta turistică a țării. Anul acesta, au lansat un proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului, cu scopul de a face cunoscută și de a promova zona. Proiectul se desfășoară în perioada 1 iulie – 30 octombrie 2022.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *