Calator in Bascheti

Ca-n Grecia pe litoralul românesc? Descoperă paradisul neştiut din Vama Veche
Ca-n Grecia pe litoralul românesc? Descoperă paradisul neştiut din Vama Veche

Dacă te gândești la al nostru litoral, îți cam vin în minte cuvinte ca aglomerație, servicii așa și așa, camere cu miros de mucegai, clădiri construite anapoda şi fără nicio direcţie. Într-un cuvant… haos. Adevărat, dar doar pe jumătate și asta pentru că marea noastră albastră știe și să ne cheme în câteva locuri chiar cool, care arată fix ca afară.

Nu sunt atât de cunoscute, dar sunt grozave și o să vă vină greu să credeți că sunt din România. Sunt trei la număr, iar noi le-am numit generic: „paradisul alb de pe litoral”. Ceea ce este uimitor este că pe toate le vei găsi la Vama Veche. Au în comun stilul arhitectural mediteranean și albul imaculat, care te duce cu gândul la vilele superbe de pe litoralul grecesc. Nu e nicio exagerare. Hai să le descoperim împreună!

TAGOO

Vama Veche: la 100 de metri de plajă, la 350 de metru de Yuva Beach Bar

Situată între două locații emblemă în Vama Veche, între Amphora și Expirat, Tagoo este un concept nou și nu foarte des întâlnit în România: “adults only”. Nu, nu se întâmplă nimic deocheat aici, dar e locul potrivit pentru cupluri sau pentru cei care vor să vină cu prietenii să se simtă bine și să se relaxeze. Cu alte cuvinte, dacă ai peste 18 ani, ești bine venit la Tagoo.

Totul e decorat cu mare atenție la detalii și asta te duce cu gândul la vilele cochete din Grecia, din piatră albă. O căsuță vopsită în alb, înconjurată de leandri, o piscină superbă și un design cu un touch modern de bun gust – asta am găsit noi la Tagoo. Pensiunea este o clădire veche, modificată, care a fost gândită să semene cu celebrele vile din superba Grecie.

De reţinut: piscina are 1 metru 60, micul dejun la Tagoo e târziu, cafea există la discreţie, iar pensiunea este pet-friendly şi nu se percep taxe suplimentare. Ceea ce ne-a uimit pe noi la Tagoo a fost faptul că în cameră am fost aşteptaţi cu o sticlă de vin, de bun venit. Cu alte cuvinte: servicii ca afară. Şi mai e ceva: de Tagoo aparţine şi Yuva Beach Bar, unde se află celebrul pian, cel mai fotografiat obiectiv din Vama Veche.

Pont: clienţii pensiunii au în timpul săptămânii sezlong gratuit, la Yuva Beach. Pentru mai multe fotografii şi disponibilitate accesaţi pagina de Facebook a pensiunii AICI.

VILA MARIS

Vama Veche: la 400 de metri de plajă

La 750 de metri de Tagoo, am descoperit Vila Maris. O dată ajunși în superba curte de la Maris, gândul ne-a zburat la resorturile intime din Grecia sau chiar cele din Portugalia. Cam asta vei găsi aici. Deși este aproape de polul distracției din Vamă, locul nu este deloc gălăgios. Trebuie să recunosc că nu am ieșit prea des prin stațiune, cât timp am fost cazați aici, atât de mult ne-a plăcut.

Pentru cei dependenți de tehnologie, este bine de știut că Wifi-ul nu e foarte prietenos, dar tocmai acest lucru te invită să te bucuri de loc, să te relaxezi și să îți încarci bateriile. Micul dejun e unul de tip bufet suedez. Se mănâncă bine, iar dacă nu te saturi doamna Maria are grijă să nu pleci nemulțumit de aici.

Vezi disponibilitate şi cât costă: AICI!

ELIA VAMA VECHE (ADULTS ONLY)

Vama Veche: la 300 de metri de Yuva Beach

Tot în stil mediteranean a fost amenajată şi pensiunea Elia, cu acelaşi management, pe care îl are şi Vila Maris. Sentimentul pe care îl vei avea o dată ajunși aici este la fel ca și cum ai fi aterizat pe o insulă grecească, doar că este la noi, la Vama Veche. Pe de-o parte, te vei bucura de distracţia boemă specifică Vămii, dar şi de liniştea de care ai nevoie după un an agitat.

Plusuri: cafea foarte bună, piscina superbă la care poţi ajunge direct din camere, servicii bune şi gazde ospitaliere.

Vezi disponibilitate şi cât costă: AICI!

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *