Calator in Bascheti

Și-a luat viața de la capăt și a făcut din ruine Rai. Cerdacul cu Lavandă, o pensiune de poveste

Vă spunem, astăzi, o poveste cu parfum de lavandă și aromă de Provence, chiar, la noi, în România– un colț de rai, unic, creat de Simona Măricean, care ne arată România turistică nu e mai prejos cu nimic de ceea ce se întâmplă afară. 

Am ajuns aici, de trei ori, și ne-am mai întoarce. Este, de departe, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Transilvania. Brebi, până mai ieri, un sat necunoscut și, la prima vedere, fără mare potențial turistic, a fost pus pe harta turistică a lumii de Simona Măricean, o ardeleancă model, care ne inspiră și ne arată că și la noi se poate. Și nu i-a fost ușor. Românca și-a pus la bătaie toți banii câștigați, cu greu, în străinătate, și a mizat pe o carte riscantă. A cumpărat o casă veche de 100 de ani, aproape prăbușită, și a transformat-o, cu multă muncă, în cea mai căutată cazare exclusivistă din zonă. S-a luptat cu un sistem care mai repede te încurcă decât te ajută, cu mentalități, dar ceea ce a ieșit e grozav.

Locul e ireal și pare desprins din ilustratele franțuzești. Două lumi, cea a autenticului românesc și cea a rafinamentului franțuzesc, se îmbină perfect la Brebi. E albul pur românesc și movul din lanurile de lavandă ale Provence-ului, care îți fură privirea, îți bucură simțurile și te face să revii.

Până acum trei ani, Cerdacul era o ruină. Ani de zile, anunțul de vânzare al casei a stat în poartă, fără ca cineva să se încumete să o renoveze. Până când, Simona a avut curajul nebun să salveze casa cu o arhitectură unică și să spere că, într-o bună zi, va omeni și turiști. Nimic din ceea ce a găsit în curte nu a fost aruncat, ci cu jumătate din stocul de vopsea mov din magazinele din Sălaj (și nu e o glumă) a transformat griul ruinelor în artă.

Conceptul acestei destinații e aparte, iar serviciile sunt premium. Și asta și pentru că Simona știe ce face la Cerdac. E fost director al unui hotel de lux din Val d’Isere (Franța), așa că a avut ”know how-ul” turismului ca la carte și l-a tranferat, acasă, în ceea ce e azi Cerdacul cu Lavandă. Casa se închiriază, în exclusivitate, fiind compusă din dormitor cu pat matrimonial, salon cu șemineu, baie și terasă privată cu vedere la Castrul Roman de la Porolissum.

Dacă afară te uimește lanul de lavandă pus de Simona fir cu fir, în Cerdac, fiecare cameră spune o poveste. Miciile detalii fac aici diferența.

CE AI DE VĂZUT?

Cerdacul cu Lavandă este situat la:

  • 13 km de Gradina Botanică din Jibou
  • 7,2 km de Castrul Roman Polorissum
  • 26 km de Rezervația Naturală Somes, unde poți să vâslești cu o canoe, pe râul Somes.

CUM AJUNGI?

  • Cu mașina: la 537 de km de București, 91 de km de Cluj, 303 km de Timișoara, 429 de km de Iași
  • Cu trenul: București – Jibou

CÂT COSTĂ?

  • 60 euro/ noapte  ( prețul nu include micul dejun), cu acces exclusiv la proprietate. Cerdacul are un dormitor cu un pat matrimonial și o sufragerie cu un pat de o persoană).

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI CONTACTAȚI PROPRIETATEA AICI! 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *