Cabana de poveste din mijlocul pădurii, bijuteria turistică neștiută a României
Cabana de poveste din mijlocul pădurii, bijuteria turistică neștiută a României

Există așa ceva în România? Să fie pozele astea reale? Da! E chiar la noi, iar locul este, cu adevărat, uimitor. Mai țineți minte serialul american “Dr. Quinn?” Cam în atmosfera aceasta de poveste, te va purta “Valea Verde Wilderness Observatory”.

 

Cabana cochetă de lemn este ridicată la marginea satului Cund, din Mureș, între dealuri, chiar în mijlocul pădurii. Construcția în sine, dar și caleașca vă vor duce, repede, cu gândul la un sătuc din Vestul Sălbatic. Este, poate, cel mai spectaculos loc romantic în care am ajuns noi în România – experiența cu care nu vei da greș, dacă vrei să îți impresionezi persoana iubită și, de ce nu, poate fi un loc superb și inspirat pentru o “lună de miere” în România magică, pentru cei care nu vor să zboare ore întregi, ca să-și serbeze, într-un mod special, iubirea.

Vei uita, însă, total de “touch-ul” western și de epocă, odată ce vei intra în cabană. Interiorul este cât se poate de luxos, iar geamurile mari sunt ca niște tablouri transparente, care te vor lasa să admiri natura sălbatică.

“Valea Verde Wilderness Observatory” nu este un loc unde să te cazezi, ci o experiență romantică, dar și culinară, premium, în mijlocul naturii. Veți fi luați cu o caleașcă de la Resortul “Valea Verde”, unde vă puteți și caza, într-o plimbare timp de aproximativ 20 de minute, în afara satului.

Odată ajunși la cabană, veți fi întâmpinați cu șampanie, iar ceea ce urmează este de poveste. Într-o atmosferă intimă, romantică și discretă, din care nu vor lipsi lumânările, veți avea parte de un răsfăț culinar de cinci stele.

Dacă optați pentru pachetul “gold”, veți putea alege 2 vinuri din cele 90 selectate special, care merg perfect cu cele 8 feluri de preparate gourmet, pregătite ca la carte. Noi am mâncat de mai multe ori aici și vă putem spune că trufele, găsite de câini speciali antrenați, chiar în pădurea unde veți servi masa, sunt specialitatea casei, iar preparatele sunt bune tare.

UNDE?
Cund, Mureș: la 319 km de București, la 86 km de Sibiu, la 29 km de Sighișoara

Cundul te va cuceri de cum pui piciorul în sat. Este un amestec de tradiție autentică românească, săsească și ungurească. Și are acea veșnicie, vorba poetului, cum numai la sat o poți simți. Dar nu a fost întotdeauna așa. Înainte ca neamțul Jonas Schaffer să se mute aici și să reînvie locul, Cund era un sat părăsit, la propriu. Aproape că nu era casă care să mai fie locuită, după ce sașii au lăsat totul în urmă și au emigrat în Germania.

Însă Jonas, fostul proprietar al unei cunoscute case de discuri din Hamburg, a ales liniștea, în locul celebrității. A văzut, aici, potențialul, pe care cei ai locului l-au trecut cu vederea și s-a pus pe treabă. Așa a apărut Resortul “Valea Verde”. Jonas a cumpărat mai multe case din sat, le-a recondiționat și s-a apucat de turism. Face un altfel de turism – unul de calitate, rafinat, pentru oamenii care vor să simtă “luxul” simplu al vieții de la țară, în armonie cu natura.

CÂT COSTĂ EXPERIENȚA “VALEA VERDE WILDERNESS OBSERVATORY?”

Pachetul “Gold” – transport cu caleașcă, întâmpinare cu șampanie, 2 feluri de vinuri și 8 feluri de preparate gourmet – costă 180 de euro, pentru două persoane. Puteți opta și pentru un pachet mai mic, iar prețul începe de la 125 de euro. Experiența durează minim două ore și este valabilă și pentru sezonul rece.

CÂT COSTĂ CAZAREA?

Vedeți cum arată Resortul “Valea Verde” și cât costă aici:

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *