Calator in Bascheti

Căsuța din povești există la noi, în România, într-un sat din Apuseni
Căsuța din povești există la noi, în România, într-un sat din Apuseni

Locul acesta ni s-a lipit de suflet. Pentru că este exact ceea ce te aștepți de la o cazare la țară, la munte, în România. Am fost aici de trei ori și putem spune că este unul dintre locurile noastre preferate de la noi. Pentru frumusețe, pentru bun gust, pentru simplitate, pentru autenticitate. Ține minte acest loc pentru vacanțele tale în România. 

Acest articol face parte din campania independentă ,,Călătorește cu inima”, realizată de Călător în Bascheți pentru un turism responsabil, sustenabil și de durată. Protejează natura, ai grijă de ea și las-o curată! 

Unde? Bălnaca, comuna Șuncuiuș, județul Bihor, la 44 de kilometri de Băile Felix.

Se numește Bălnaca Traditional Nook, colțul de rai, care te va surprinde și te va transpune în lumea poveștilor. Este o căsuță veche din Maramureș, mutată într-un sat din Bihor. Te va cuceri interiorul, presărat cu elemente tradiționale reinterpretate, unde fiecare obiect spune o poveste. Soba bunicilor este cel mai confortabil pat, șura ete un loc superb de relaxare, în serile de toamnă, iar un buștean îți e masă. Locația poate primi maximum 5 turiști și are ciubăr și o curte generoasă, cu leagăn.

 

Căsuța, șura, dar și alte elemente au fost recondiționate și au primit o nouă viață. Altfel, cel mai probabil, azi ar fi fost ruine. Este un gest superb, sustenabil și care investește într-un viitor mai durabil pentru generațiile care vin după noi. Nu doar că păstrează farmecul și autenticitatea locului, dar promovează refolosirea rațională a resurselor și reducerea deșeurilor.

Vezi cât costă o noapte de cazare, aici! 

Dacă ai o pensiune sau o unitate de cazare, poți să te înscrii pe harta proprietăților sustenabile din România, recomandate de Călător în Bascheti. Vezi mai multe detalii, aici!

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *