Calator in Bascheti

5 locații superbe, din mijlocul naturii, mai puțin știute de români
5 locații superbe, din mijlocul naturii, mai puțin știute de români

Vrei să petreci zile pline de sens, în mijlocul naturii? Sunt cabane și locații speciale, la noi, în România, situate departe de tumultul și nebunia orașelor, care vă vor oferi acele clipe de relaxare după care toți tânjim. Hai să le descoperim! 

1.Forest Nook

Cabană la munte în Bihor

Apusenii Bihorului – Șuncuiuș, județul Bihor

Unde?  Șuncuiuș, Bihor – la 544 de km de București, la 230 de km de Timișoara, la 103 km de Cluj.

Vă arătăm o cazare ireal de frumoasă, mai puțin știută, deschisă recent, în Apusenii Bihorului. Este o căsuță tradițională, salvată din Maramureș și adusă aici într-un cătun din munți. Interiorul are un design uimitor, îmbină obiectele tradiționale cu cele moderne și conferă locului un aer de poveste.

 

Livingul este generos și atent decorat, iar la etaj ai la dispoziție o cadă enormă, de unde poți vedea priveliștea superbă asupra zonei. Este un loc izolat, fără vecini, unde poți asculta, în tihnă, liniștea naturii. Cabana poate primi până la 6 oaspeți și se închiriază integral.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare!

8 destinații de vis din România, pentru o toamnă de poveste

2. Hilltop Munteni 

Cabană cu jacuzzi în Bihor

Unde? Sat Bulz, comuna Munteni, județul Bihor, la 100 de kilometri distanță de Cluj și la 75 de kilometri de Oradea.

Hilltop Munteni este o cabană deschisă, anul trecut, situată în cătunul Bulz, din comuna Munteni. Este un loc retras, izolat, cu o priveliște de vis din orice cameră te-ai afla.

Ceea ce ne-a uimit este designul interior care este dus la un alt nivel: șemineu suspendat, o punte de lemn care face legătura între camere, decorațiunile interioare de top, jacuzzi-ul panoramic, încălzit și iarna, toate îți dau un sentiment de relaxare și de bine. Sunt trei camere generoase, cu baie proprie, și două mansarde, iar capacitatea totală este de 12 persoane. Cabana se închiriază integral.

La nivel de dotări interioare, locația ne-a surprins, pentru că este peste tot ce am văzut noi până acum: ai la dispoziție de la aparat de cafea, plită electrică până la uscător de păr și cosmetice. Locația îți dă un aer simplu, primitor, fiind amenajată în culori calde, cu tonuri de bej, gri și alb, cu mult lemn și fier.

Vezi cât costă o noapte de cazare aici! 

3. Cherry Vintage Home

Cazare aproape de București
Unde?  Viforâta, județul Dâmbovița, la 7,2 kilometri de Târgoviște.

Cherry Vintage Home a fost, inițial, gândită ca o casă de vacanță. A fost greu să surprindem în imagini energia specială pe care o are acest loc. Plante și natură cât vezi cu ochiul, dar și o amenajare fină, cu mult bun gust. Sunt 2 dormitoare, 3 băi, un living generos, dar și o piscină în stil balinez.

Ne-a plăcut mult faptul că locația este prietenoasă cu natura. Proprietarii au recuperat tot ce alții nu și-au mai dorit, de la cărămidă și țiglă, până la lemn și le-au dat o nouă viață. Gardul este realizat din traverse de tren, vechi de peste 200 de ani. Locația poate primi 4 oaspeți și îți va redeschide porțile în martie anul viitor.

Vezi cât costă o noapte de cazare, aici! 

4. Haita Land

Cazare în Bucovina

Unde? Gura Haitii, comuna Șaru Dornei, Suceava – la 27 de kilometri de Vatra Dornei.

Mergem, acum, într-o călătorie în Țara Dornelor, în inima Munților Călimani, bucata acea de Românie, încă autentică, încă tradițională și curată, pe care, dacă o vizitezi, îți va împrumuta și tie un pic din seninătatea și din bunătatea oamenilor. Veți descoperi, aici, într-o zonă sălbatică, patru cabane uimitoare – ,,Străjer’’, ,,Pridvor’’, ,,Sihastru’’, ,,Cuib’’ – cu arhitectură modernă și simplă, minimalistă, cu un interior plăcut, care îi va oferi turistului intimitatea de care are atâta nevoie. Noi am fost zilele acestea la cabana Străjer, are o capacitate de 4 persoane și o priveliște de poveste. Felul în care este decorată cabana ne-a uimit: lemn, culori calde, un design modern și ferestre generoase prin care simți că natura pătrunde în interior.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

5. Cherhana Resort

Cazare cu piscină în Delta Dunării

Unde? Crișan, județul Tulcea

Dacă vrei să ieși din tipare și să ai o vacanță de vis în România, îți propunem să vizitezi Delta Dunării. Este un loc magic, unic în România, cu natură pură, cu peisaje de-ți taie răsuflarea și apusuri de poveste, altfel decât ai văzut tu până acum. Îți va intra în suflet și te vei mai întoarce aici, cu siguranță, pentru oamenii ei, pentru frumusețile naturale și pentru gustul de neuitat al unei ciorbe de pește lipovenești.

Vezi cât costă o noapte de cazare, AICI! 

Îți dăm un pont de cazare: ,,Cherhana Resort’’, o pensiune de top, de 5 margarete aflată în inima naturii, în mijlocul apelor, unde dacă ajungi, vei fi uimit de calitatea serviciilor și de mâncarea tare gustoasă, specifică zonei. Locul este child friendly, puteți veni aici și cu cei mici.

 Acest articol face parte din campania independentă ,,Călătorește cu inima”, realizată de Călător în Bascheți pentru un turism responsabil, sustenabil și de durată. Protejează natura, ai grijă de ea și las-o curată!

Dacă ai o pensiune sau o unitate de cazare, poți să te înscrii pe harta proprietăților sustenabile din România, recomandate de Călător în Bascheti. Vezi mai multe detalii, aici!

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *